1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład: nie można odczytać płyty, przetrzyj płytę miękką ściereczką...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariusz206, Grudzień 12, 2012.

  1. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Z tej strony "świeżak" na forum mający następujący problem, którego przeszukując głębie internetu od kilku dni nadal nie udało się rozwiązać, ani też uzyskać konkretnych odpowiedzi.

    Opis problemu:

    Nagrywam gry przy pomocy ImgBurn z ustawieniami jakie znalazłem w sieci, wcześniej pliki .iso przepuszczam przez abgx360 i otrzymuje plik z rozszerzeniem .dvd i ustawionym właściwie LayerBreak.
    Gry, które bez problemu mieszczą się na płytę (nie trzeba korzystać z opcji "Truncate") i zazwyczaj mają LayerBreak=1913760 śmigają aż miło!
    Natomiast gry, które przekraczają wielkość płyty i trzeba wybierać opcje "Truncate" (LayerBreak=2133520) gra się uruchamia bez problemu, ale pochodzi parę minut i otrzymuję komunikat w stylu "Bład: nie można odczytać płyty, przetrzyj płytę miękką ściereczką..." :( (Są to oczywiście zazwyczaj nowe produkcje)

    Pytanie jest zatem takie czy LayerBreak musi być rzeczywiście ustawiony na 2133520 (po wygenerowaniu go przez abgx360) i niestety nie ma szans, że nowe gry będą działać, czy może jest np. jakiś alternatywny LayerBreak, którego można użyć wpisując go na sztywno pomimo tego co wygeneruje abgx360, np. LayerBreak=1913760 (ten, który jest dla starszych gier) czy może LayerBreak=2086912 (ten gdzieś znalazłem w sieci)?

    Nagrywam gry nagrywarką w laptopie, nie mam niestety żadnej stacjonarnej, więc pytanie czy jest szansa zagrać w nowe gry wypalając je w ten sposób?

    Wyczytałem też coś jakimś puszczeniu pliku mp3 z pendriva zanim uruchomi się grę, ale nie wiem czy to jest jakieś rozwiązanie w tej sytuacji?

    Z góry dziękuje za wszelką pomoc, rady oraz sugestie!

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    uzupełnienie

    Dodam tylko, że konsola jest nowa, mam ja co prawda niecały rok, ale grałem raptem kilka razy, więc wątpię, że to wina lasera.

    Dodatkowo wszystkie gry, które działają bez problemu mam zainstalowane na dysku twardym.
     
  4. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Mp3fix uzyj moze pomoze. Gry xgd3 skan abgx 360 na ustawieniu autofix level 3 .nagrywa clone cd. Niektore gry np fifa 13 nie zadziala bez ihas
     
    1 osoba to lubi.
  5. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co się dokładnie kryje pod hasłem "Mp3fix" - czy jest to najzwyklejsze odpalenie z pen-a pliku mp3 przed uruchomieniem gry, czy może coś jeszcze?

    Jest szansa na jakieś objaśnienie co to za ustawienie autofix level 3? <zielony>
     
  6. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się znaleźć coś w sieci odnośnie abgx360 level 3, natomiast pytanie odnośnie "Mp3fix" nadal aktualne :)
     
  7. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie czy kombinacja z LayerBreak coś w ogóle daje i czy jego ręczna zmiana jest wskazana?
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To co pisales mp3 wlaczasz pozniej gre po 5min wylaczasz mp 3 grasz z dysku. Nie trzeba abgx sam wszystko sprawdza poprawia
     
    1 osoba to lubi.
  9. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, sprawdzę dzisiaj popołudniu po powrocie z pracy czy wszystko działa i dam znać czy to rozwiązało problem. Mam nadzieję, że tak będzie :)
     
  10. mariusz206

    mariusz206 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "mp3fix" zadziałało, ale niestety nie na wszystkie gry. Na te gry, które nie zadziałał "mp3fix" również nie pomógł skan abgx360 na ustawieniu autofix level 3.
     
  11. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Na gry z civ i zle nagrane nie zadziala to poprawia kopis truncated zeby chodzila z dysku bez bledu blad autoryzacji
     
Wczytywanie...

Poleć forum