1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd odczytu płyty...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Y2J, Lipiec 6, 2011.

  1. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam !!!
    Mam problem z oryginalnym GTA Episodes from Liberty City, płyta posiada kilka rysek...
    Kiedy odpalam ją na mojej Slimce 4GB pokazują się loga producenta, i potem jest wybranie dodatku w który chce się zagrać...
    Po wybraniu jest wczytywanie i nagle wyskakuje Błąd typu:

    Nie można odczytać płyty.
    1.Wyczyść płytę miękką ściereczką.
    2.Ponownie uruchom konsolę.
    zrobiłem powyższe czynności, ale nic ;(((

    A na Elicie kumpla działa bez problemu(nie wiem czy to ważne ale ma lt+...)
    Nie ma żadnych błędów itp.
    Nie wiem o co chodzi, bo wszystkie inne gry mi działają.

    Z góry dzięki za pomoc ;p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Jeżeli to pirat to spróbuj nagrać płytę jeszcze raz. Przepuść przez ABGX i nagraj jeszcze raz.
    2. Czy często odpalasz/odpalałeś płyty z napędu a nie instalowałeś na dysku ?
     
  4. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pewnie porysowana jesli tak to zanies ja do regeneracji plyt, koszt ok 10 zl a pomaga :cool:
     
  5. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli to oryginał to daj do tej regeneracji. Jeśli pirat to chyba lepiej dać te 5 zł na Verbatima ;)
     
  6. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1.Moja slimka jeszcze jest nieprzerabialna, ale jest to Liteon 0225, ale kumpel ma lt+, i mu poszło gta,
    testowałem tą samą grę na moim i jego x'sie. Gra jest oryginalna
    2.Właściwie to zawsze odpalam z napędu, ale już próbowałem zainstalować tą grę na dysku, ale pojawił się błąd, że płyta jest zabrudzona czy coś takiego...
     
  7. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Właśnie dzisiaj byłem u magików, żeby mi zregenerowali i też nic...
     
  8. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To nie ma różnicy czy przerabiana czy nie skoro masz grę oryginalną. I ja bym podejrzewał tutaj bardziej zużycie napędu skoro wiele razy odpalasz z niego gry. To nie jest dobre rozwiązanie grać na napędzie.
     
  9. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No ale tylko ta gra nie działa na resztę która chodzi bez problemu.
    Jak coś to slimka jeszcze na gwarze jest...
     
  10. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzwon do dystrybutora wkoncu za darmo gry nie kupiles :rolleyes:
     
  11. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A pozostałe płyty są w lepszym stanie?
     
  12. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    w bdb, ja szanuje płyty ;p, ale tą wymieniłem w sklepie z konsolami...
    trudno, wymienię ją na działającą.
     
  13. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli jest taka możliwość to pewnie. Co się masz męczyć. A różnica w tym że u nim chodzi, a u ciebie nie to tylko i wyłącznie przez to, że często odpalasz gry z napędu.
     
  14. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    aha, dlatego nie chodzi?
    co mam z tym zrobić?
     
  15. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli reszta gier ci chodzi to na razie jest spoko. Jeśli chodzi o poradę to:
    1. Instaluj gry na dysku.
    2. Myślę, że gdyby problem pojawiał się częściej to już miałbyś jakiś powód do kontaktu z Microsoftem. Powiedział byś, że nie czyta ci wszystkich gier i może jakaś gwarancja by się załapała. ;)
     
  16. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    To znaczy, że kilku miesięczny napęd już zaczyna nawalać?
     
  17. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tu nie ma takiej teorii, że po kilku miesiącach zaczyna nawalać. Generalnie jest tak, że im częściej grasz na napędzie tym bardziej się on zużywa i nic na to nie poradzisz. Praktycznie przez całą grę on musi chodzić i czytać dane. Jeżeli grasz z dysku to napęd używany jest tylko do instalacji.
     
  18. Y2J

    Y2J Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No dobra, tak zrobię, bo mam dodatkowy dysk 120GB, także będę nagrywał na dysk.
    Ale z tym GTA już nic nie zrobię na tej slimce?
     
  19. michur

    michur Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    odpalales gre bez instalacji na dysku?
     
  20. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli regeneracja nie pomogła to już na prawdę nikłe szanse.

    Cały czas o tym mówimy, że odpala grę nie instalując jej i to uszkadza napęd.
     
  21. michur

    michur Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha bo ja mialem tak samo jak mialem dysk walniety tez pisalo ze nie moze odczytac plyty itp
     
Wczytywanie...

Poleć forum