1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd OTWÓRZ TACKĘ

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez obcy33, Grudzień 10, 2008.

  1. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    wiem że jest już taki temat ale chciałem poruszyć to od trochę innej strony. jakiś czas temu rozpocząłem wątek http://x360iso.org/showthread.php?t=5839. była to pierwsza gra przy której wyskoczył mi ten "błąd". wczoraj nagrywałem Bioshock i stało się to samo. na 25 gier na tych dwóch się pojawiło. nagrywam clonem na verbatimach w nagrywarce Pioneer. nagrywa się bez żadnych problemów. jednak nie bardzo pasuje mi tu "rozregulowanie" lasera i zabawa z gumką recepturka ponieważ zauważyłem że te płyty są "inaczej" nagrane. mianowicie jak się spojrzy na nie od spodu występuje dodatkowy "pierścień" którego nie ma w tych grach co działają. poniżej są zdjęcia:
    1. płyta dobra http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d679283ac813a28.html
    2. płyta zła http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2f0fae67efbc6eb.html
    od czego to może zależeć? pliki *.dvd są poprawne
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Szkoda, że nie nagrywałeś imgburn to bym miał wszystkie informacje w jednym logu, a tak trzeba działać na opak ;). Podaj model nagrywarki.
     
  4. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    nagrywarka Pioneer dvr 116. nagrywam clonem na verbatim 8x. system operacyjny vista jeżeli to coś da. na kilkanaście gier tylko te dwie są takie jak na zdjęciu i tak się zachowują. FW nagrywarki oryginalny
     
  5. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Verbatim x8...i mas odpowiedz.

    Twoja płyta jest przepalona. Nieprawidłowa kalibracja lasera. Zdarza się przy szybkich prędkościach nagrywania. A 8x to już sporo.

    Używaj verbatim 2,4x i taką prędkością nagrywaj.
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nagrywarka ma problem z pozycjonowaniem lasera na tych płytkach, a clonecd nie rejestruje wszystkich błędów. Najnowszy FW do tej nagrywarki to 1.09 - Kliknij aby pobrać 1.09 więc wgraj jeśli masz starszy.

    Przesadzasz, ile można nagrywać płyty - nagrywaj 4x i powinno być ok. (koledze obcy33 chodzi chyba o to, że kupił płyty x8, a nie pali z taką prędkością co by było już lekkomyślne ;))
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    oczywiście płyty są Verbatim 8x ale nagrywam 2.4x

    a ogólnie co do płyt to już wypaliłem kilka właśnie tych i wszystko śmiga. ale sprawdze ten FW

    Edit: nowy FW wgrany ale płyty mi się skończyły. będę wiedział popołudniu jak wrócę z pracy i kupię płyty :D
     
  8. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    wybaczcie że post pod postem ale zainteresowanym sie ukaże jako post ze zmianami :)
    wgrałem nowy FW do Pionka, wypalę sobie grę na sprawdzenie ale świeżo ściągniętą. i lipa. to samo. to pomyślałem że wypalę w ImgBurn i będę miał chociaż log. nagrałem i chodzi. nagrałem również to co wtedy mi się nie udało i działa. wygląda na to że to wina clona ale trochę to dziwne bo 80% wszystkich mam nagrane clonem. dzięki za udział w dyskusji :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum