1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bład podczas aktualizacji c005-3002

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez elektor, Grudzień 27, 2011.

  1. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Witam. W konsoli miałem napęd Samsunga ms28 z wgranym lt1.9 Dostałem w posiadanie Hitachi ver 78 którą z fleshowałem do 2.0 Po podłączeniu chciałem zaktualizować na 13599 przez pena no i podczas aktualizacji bład C005-3002 . Przywróciłem oryg. oprogramowanie tych dwóch napędów lecz cały czas ten komunikat. Czy jest jakaś możliwość przywrócenia do życia konsoli?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wsadz naped ktory byl fabrycznie w konsoli
     
  4. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Pisałem że tak zrobiłem i nic to nie dało.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    oryg naped z oryg fw. wtedy pen.z update 13146 lub 13599

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Mam org napęd wgrałem raz soft post a jak nie pomogło to spróbowałem z pre . Z wysuniętą do połowy tacką też próbowałem.

    Czy tylko podmiana NANDu mi pozostała?
     
  7. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Odświeżam temat.
    Próbowałem wgrywać różne dashe lecz tak samo. Napęd oryginalny z softem oryginalnym. nadal błąd 3151-351F-B600-0402-C005-3002
    Co mi jeszcze pozostało ? Posiadam użądzenie do sczytywania nandów .Konsola to xenon czy jest jakaś jeszcze nadzieja ? Czy coś zmienić w nandzie ?Czy mozna wgrać od kogoś innego z moim kluczem?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Xenon więc albo samsung albo Hitachi był w nim fabrycznie. Pozostają jeszcze 3 Dashe do sprawdzenia - 13146, 13599, 13604. Któryś musi iść

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  9. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Napęd Samsung wgrane pre 13141 org ms28 dashe użyte 13599 ,14699,12611 i nic .Jeszcze sprawdze te co podałeś ale w ciagu dnia .Pozdrawiam
     
  10. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Witam jednak nic nie dało nadal tak samo.Czy jest jeszcze szansa jakaś?
     
  11. bps6

    bps6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ,też mam ten błąd i zastanawiam się nad zczytaniem nand , wyczyszczeniem kości i wgraniem przez jtag , nie wiem czy dało by założenie chipa bo ja też pomysłu nie mam zmieniałem napędy prawie na wszystkie możliwe przy innym napędzie jest inny komunikat chyba że ma to coś wspólnego po RROD i nie chce się z jakiegoś powodu zaktualizować
     
  12. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Tak jak pisałem wcześniej nic nie pomogło. Próbowałem na Hitachi i też ta sama sytuacja.

    Jaka jest jeszcze mozliwość? Z czytanie NAND i zastąpienie go z innej konsoli czy jest jakaś inna możliwość?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie możesz tak sobie wgrać z innej konsoli, bo zobaczysz piękną świąteczną choinkę. Masz zły fw w napędzie i to tyle wgraj ixtreme 2.0 do napędu update z pena 13146,13599, 13604. Nie masz innej opcji tak naprawdę;)
     
  14. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wgraj ofw i aktualka pojdzie.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  15. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Ale znając klucz jest możliwość edycji NANDU i zmiany na taki jak był. Czy tu nie chodzi o klucz?

    Pisałem ,że org. nie dało rezultatów.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie chodzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum