1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd podczas aktualizacji Dashboarda

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Johny8564, Sierpień 3, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Johny8564

    Johny8564 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witajcie. Dzisiaj postanowiłem zaktualizować swoją konsole z wgranym LT.2.0 w napędzie Benq. Podczas aktualizacji wyrzuciło mi błąd i początkowo zrestartowałem xboxa a potem zamiast pendrive włożyłem płytę z grą. Efekt był ten sam więc zacząłem szukać rozwiązań co oznacza dany kod. Na oficjalnej stronie Xbox znalazłem kombinacje jak przywrócić stary Dash [metoda z tacką]. Po tym nic się nie dzieje. Za każdym razem jak włożę czy płytę czy pendrive wyrzuca ten kod: 22fb-3f48-b600-0f00-c000-0034 Przepatrzyłem forum i była osoba z podobnym kodem ale niestety nie tym samym. Odpaliłem Swizzy's 360 i sprawdziłem kod. Podobno potrzebny jest dash 2.0.16200.0 którego jak widzę nie ma. Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napęd w konsoli musiał być wymieniany. Musisz mieć taki sam napęd jaki był fabrycznie w konsoli. Czyli jak np. miałeś Samsung MS28 to musisz mieć taki sam model.
     
  4. Johny8564

    Johny8564 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No dobra ale ja nic nie zmieniałem. Wychodzi na to że poprzedni właściciel coś grzebał w konsoli.. Nie da się niczego zrobić? Nie zależy mi na LT więc przeróbki nie trzeba ratować.
     
  5. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Musisz podłączyć napęd do kompa i sprawdzić czy masz założony tzw. SPOOF
    Jeśli tak to musisz go zdjąć i wgrać firmware dla Benq (bez różnicy czy wgrasz OFW czy CFW) i wtedy wgrać aktualizację.
    Oczywiście pamiętaj o uprzednim wyciągnięciu KEY'a z firmwaru zanim przystąpisz do flasha - bo ten KEY musisz wkleić do firmwaru który będziesz wgrywał w napęd.
    A jeśli okaże się że napęd nie ma SPOOFa, a tylko to LT2.0 wtedy wgraj w napęd OFW i dopiero zaktualizuj dasha.
    Ale stawiam na to że napęd jest SPOOF'owany i stąd nie przechodzi aktualizacji.
     
  6. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jaka data konsoli i napęd?
     
  7. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A co ma do tego data ? - przecież teraz obojętnie jaki napęd włożysz do konsoli to będzie działał (wystarczy wkleić jedynie KEY'a)
    A napęd podawał że Benq
     
  8. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jak chcesz stwierdzić jaki napęd tam ma byc?Bez daty konsoli. Benq można do każdej konsoli wsadzić nawet jaspera.
     
  9. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale do czego ci potrzebne stwierdzanie jaki tam napęd ma być czy był wcześniej ?!?
    W tej chwili jest wsadzony BENQ i domniemywam że kolega chce na nim zrobić by działały mu gry, by nie wymieniać niepotrzebnie napędu skoro nie ma takiej potrzeby... więc wystarczy zrobić jak podałem kilka postów wyżej i napęd będzie działał poprawnie i da się wgrać najnowszą aktualizację dasha.
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Kosz
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum