1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd podczas instalacji dashu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MychaTV, Marzec 5, 2012.

  1. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Parę dni temu przeczytałem że jeżeli gra na przeróbce prosi o aktualizacje to najlepiej jest wgrać dashboard 13604 dla LT 2.0.
    Tak zrobiłem na swój dash 12625 za pomocą pendriva wgrałem nowego. Konsola restartuje się pasek instalacji rusza i się zacina na ok 30% i podaje kod statusu 3151-3524-b600-0402-c000-0001

    Mam sflashowany napęd, teraz pytanie co mam zrobić żeby instalacja ruszyła dalej.

    Próbowałem ruszyć konsole za pomocą wysuniętej tacki i odłączenia zasilania i nic.

    Czy mam probować wgrać jakiś nowy z DVD ? Wgrać OFW do napędu i instalacja ruszy ?


    PS. Próbowałem wgrywac przez innego pena najnowszą wersje dashu od M$ ale nic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewne naped nie jest oryg modelem z konsoli. Rozkrec zobacz wgraj ixtreme i upek z pena 13604 , 13599, 13146

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jestem drugim posiadaczem konsoli, kupiłem ją bez papierów i kartona. Kontakt ze sprzedającym zakończyliśmy zaraz po odebraniu konsoli

    Nie wiem dokładnie jaki ma LT ani czy napęd jest oryginalny.

    Jak mogę i czy się da sprawdzić czy ten napęd jest oryginalny czy też jest to inny ?
     
  5. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    ^ jest to wersja phat
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj z pena dasha 599 jak akir Ci napisal
     
  7. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Ma może ktoś link do dashu 599 z pewnego źródła które było już testowane ?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  9. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    zgrać na pena podłączyć i włączyć konsole aktualizacja powinna dość do końca czy pierw coś z napędem robić ?
     
  10. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    A co będzie szybsze? aktualizacja dashu czy zmiana softu w napędzie? oczywiście że dash. sprawdź jaki powinien być napęd podając datę produkcji swojej konsoli na tej stronie Xbox 360 Drives - List
     
  11. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    zgrałem na pena nowego dasha 13599, odłączyłem dysk, napęd bez płyty podłączyłem tego pena i znowu idzie do ok. 30% i w tym samym miejscu się zatrzymuje, ten sam kod statusu
     
  12. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    wg tej strony xbox z 2008-12-18 (data produkcji mojego x'a) powinien mieć napęd Philips-LiteOn 16D2S
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No 16d2s

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    zaraz sprawdzę jaki mam napęd aktualnie w konsoli
     
  15. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Rozkręciłem konsole i mam napęd w niej "Philips-LiteOn 16D2S"
    "Model No. DG-16D2S"

    Czyli mam ten sam napęd co powinna mieć konsola wyprodukowana w 2008-12-18
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Więc posiadam prawidłowy napęd, który powinien być w konsoli która została tak odebrana ze sklepu, a instalacja dalej nie rusza nawet jak próbowałem tych 3 innych dashów.

    Co mam teraz zrobić aby ta instalacja ruszyła dalej i nie wyskakiwał ten błąd statusu podczas wgrywania dashu ? (przypominam że mam przerobiony FW w napędzie na LT)
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kuz nie masz lt, jak robiles update. Skasowalo fw, wgraj stock 0251 i up aktualzacja

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  19. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Możesz podać link do poradnika go bo zguuglowałem to co mi podałeś i nie mogę znaleźć
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    poradnik jest w paczce z jungle f w folderze documentation
     
  21. MychaTV

    MychaTV Banned

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    teraz mam pytanie co do podłączenia napędu do komputera.

    Posiadam starszy model płyty głównej i kabel jakim podłączam dyski twarde i napęd przez kabel IDE (taka szeroka taśma) bo nie mam wejścia SATA na płycie głównej, a zasilaie mam napędów i dysku przez MOLEX. Czy jak kupie przejściówkę z IDE z końcówką kabla SATA to mogę tak podłączyć napęd x'a a zasilanie napędu brać z konsoli ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum