1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd podczas nagrania

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bartos90, Marzec 23, 2008.

  1. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Ściągnąłem grę FIFA Street 3, wypakowuję i mam plik .dvd i .000. Włączam IMG Burn 2.4.0.0 ustawiam tak jak trzeba (zmiana book type, prędkość 2,4x i Browse File wybieram ten pliczek .dvd). Wszystko ładnie się nagrywa aż tu nagle na 52% błąd! Nagrywałem grę na płycie Verbatim DVD+R DL 2,4x. Moja nagrywarka to LG GSA-H44N z najnowszym firmware RB02. Pierwszy raz mi się to zdarzyło, nigdy wcześniej nie miałem problemów z nagraniem. Nagrywam tylko na Verbatimach. Please Help, bo nie chce stracić kolejnej płyty! :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Błąd podczas nagrania

    Ja też raz tak miałem na swoim LG'Q, z tego co pamiętam to jak nagrywałem FNR3 ale potem wszytko ładnie chodziło i się nagrało pewnie gdzieś płytka była trefna u mnie wystąpił błąd z powody ryski na płytce ;/
     
  4. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Błąd podczas nagrania

    A czy w takim przypadku jest możliwe, że obraz jest np. uszkodzony?
    Pytam się o taką możliwość, ponieważ w tym błędzie było coś o złych sektorach w jakimś przedziale od iluś tam do iluś tam i przy okazji co daje opcja AutoFix w programie XDVDMuletter10.2 i czy warto tą opcję wybrać tak na wszelki wypadek przed ponownym nagraniem tej FIFY?
     
  5. kredzioslawa

    kredzioslawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Błąd podczas nagrania

    Hej mi to samo sie zdarzylo mam wypalarke Samsunga a plytki emtec i kurde na zrabanych omegach wszystko mi sie wypalalo bezproblemowo a emtekow spalilo 8 plyt i tylko 2 wypalilo poprawnie dlaczego tak sie dzieje tez mi staje na 52% i wyskakuje blad az nie wierze ze plytki emtec sa takie do du.. POMÓŻCIE!!!!
     
  6. kredzioslawa

    kredzioslawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Błąd podczas nagrania

    Aha jeszcze jeden problem płytki Emtec DVD+R 8x ustawiam w Imgburn ze ma wypalac predkoscia 2,4 a i tak wypala 4 od czego to zalezy od plyty czy wypalarki?? Kurde wypalarka nowa omegi wypalila wszystkie a emteci drozsze 2 razy prawie wszystkie spalila :(
     
  7. bartos90

    bartos90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Błąd podczas nagrania

    Kupiłem dzisiaj następne płyty Verbatim i zabrałem się za nagranie tej FIFY i wszystko ładnie się nagrało. Najpewniej to była jednak wina płyty. Dzięki przeo_91 za radę :)

    Jeśli płyta jest 8x to minimalna prędkość nagrania wynosi 4x. Szkoda kasy na Emteci, lepiej dołożyć trochę i kupować Verbatimy 2,4x bo sprawdzone i dobre, choć jak widać zdarzają się wyjątki ;)
     
  8. kredzioslawa

    kredzioslawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Błąd podczas nagrania

    Ciesze sie ze ci sie udalo ja dzis pozyczylam laptopa od kuzyna i zobacze jak u niego wypali te emteci, a jak wypali to nie wiem co zrobie z moja nagrywarka chyba wyrzuce przez okno.
    Na przyszlosc tez same verbatimy bede kupowac pozdrawiam.
     
  9. artur10a

    artur10a Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Błąd podczas nagrania

    Ja mialem podobnie ale mi doszlo do 100% (tez z fifa street 3) i potem nie moglo zakonczyc plytki. A plytek ktorych uzywalem to BenQ 2.4x nie polecam ich zmarnowalem 5 sztuk :p
     
  10. MaC24

    MaC24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Błąd podczas nagrania

    cze, wszystkim ja też mam podobny problem, na Emtec'ach 8x wypalam imgburn z predk. 2,4x i wszystko wypala ok następnie mi sprawdza płyte opcja verify disc w imgburn i w środku płyty przy 50% wyskakuje błąd że nie może odczytac jakiegoś sektora i podany jest sektor a w xboxie mi działa ok przynajmniej narazie . No i mam takie pytanie jakby xbox też nie mógł odczytac tak jak napęd w kompie to czy moge dostac bana za takie coś, jest to do wykrycia czy uznane zostaje jako zarysowanie albo coś takiego?? co dziwne na 2 giej tej samej płycie to samo sie dzieje, na innych płytach mi nic takiego sie nie dzieje nawet na emtecach też nie tylko że tych czerwonych a na tych niebieskich już na 2-giej płycie to samo, macie jakieś rady na może bo jeszcze mam 2 takie płyty a szkoda by było ich zmarnowac.
    Aha i tak przyokazji inne pytnie czego mi nie odtwarza divixów?? płyta nagrana jako dane z divixem wkładam i nic??
     
Wczytywanie...

Poleć forum