1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd podczas nagrywania płytek w Imgburn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iXaolin, Październik 12, 2010.

  1. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam forumowiczów!

    Jak w temacie, mam pewien problem, a mianowicie kiedy nagrywam, pierwszy raz cały pasek nagrywania dochodzi do końca, potem jest finalising disc a potem pisze "device is not ready" i coś dalej. Zaczyna się nagrywać drugi raz i zawsze przy 2% pokazuje błąd I/O. Nie zamieszczam screena, ponieważ musiałbym stracić jeszcze jedną płytkę. Dodam że nagrywam na Verbatimach DL 8x oczywyście, więc to nie jest wina płytek. Raz mimo wszystko spróbowałem odpalić tą płytkę na i-xboxie (nagrywałem GTA IV) Pojawiły się początkowe napisy, logo, kilka obrazków wczytywania i.. komunikat o porysowaniej płytce :( . Dodam że mam nagrywarkę TSSTcorp SH-S162A TS02. Wiem, że jest nowsze oprogramowanie, ale ściągnąłem je i.. nie wiem jak mam go użyć do aktualizacji. Mam jakiś dziwny plik z którym nie wiadomo co zrobić. POMOCY! Straciłem już 3 płytki :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zaktualizuj firmware w nagrywarce.Czytałem że to pomaga
     
  4. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale właśnie o to chodzi, że jestem zielony w tych sprawach. Ściągnąłem plik do aktualizacji, ma jakieś biosowe rozszerzenie, i nie wiem co z nim zrobić..
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A czy Twoja nagrywarka obsługuje w ogóle płyty DVD DL?
     
  6. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, obsługuje, znaczy jak włożyłem do napędu to komputer normalnie ją widział.. no i na jakimś forum jeszcze inny człowiek napisał że już nagrywał tą nagrywarką płyki DL
     
  7. honor

    honor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    wpisz w google swój model nagrywarki i sprawdź jakie posiada parametry. Nagrywasz szybkością x2,4?
     
  9. szem44

    szem44 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
  10. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Nagrywaj Clone CD.Ja kiedys tez chialem nagrywac ImgBurn i uwalilem bezensownie 8 verbatimow...do dzis nie wiem co jest przyczyna..Teraz wszystko wypalone i smiga na esperanzach.
     
  11. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki ci wielkie! :D Wszystko zaktualizowało się bez problemu, ale jeszcze nie nagrywałem bo jednak przerzucę się na ten CloneCD, jak mówicie że jest lepszy. Nie mogę ryzykować, ponieważ mam tylko jednego Verbatima

    Czy mógłby ktoś dać link do tutoriala, jak nagrywać płytki przez CloneCD? Bo wszystkie tutki mówią tylko o Imgburn'ie :/
    Edit:
    Dobra, już mam, napiszę potem czy udało się nagrać :)

    Tak, przynajmniej tak ustawiłem, ale gdzieś słyszałem, że może się sama zmienić. Nie wiem czy to prawda.
     
  12. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i koniec :( Próbowałem wszystkiego, nagrywam na dobrych płytkach, z prędkością 2x2-4 (czy jakoś tak) w CloneCD, zaktualizowałem nagrywarkę na najnowsze oprogramowanie, nawet wyłączyłem wygaszacz ekranu (tak na wszelki wypadek :p), a przy ok. 15 minutach do końca wyskakuje błąd o niepowodzeniu :( Czy jest jeszcze jakaś nadzieja?
     
  13. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    iXaolin nie słuchaj rad typu - zmień prędkość bądź producenta płyty. A mówie tak bo tutaj nie ma zasady. Osobiście nagralem z 50 płyt max x i zadnej nie spaliłem (esperanzy i verbatimy też). To na pewno nie wina tego błędu. I/O to błąd odczytu/zapisu.

    podobny problem miałem kiedy udostępniłem dysk na którym miałem grę w lokalnej sieci, zapominając o tym. Prawa odczytu, zapisu itd.

    Moja rada taka - przekopiuj plik na inny dysk, ctrl+alt+del i z menadżera wyłącz wszystkie niepotrzebne procesy (możesz zaryzykować i wyłączyć wszystkie opisane twoja nazwa użytkownika, zostawić tylko MS)

    Jeżelii to nie pomoże zawsze można spróbować reinstalować windowsa, skoro już wszystkiego co wyżej opisane przez innych, nie pomogło.

    Powodzenia !! życzę :p
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    a moja rada to raczej zbieranie na nowa nagrywarke, bo jesli po tych wszystkich wczesniejszych zabiegach nie ruszylo to bedzie wina przestarzalej nagrywarki, lub w co watpie wadliwa seria plyt
     
  15. iXaolin

    iXaolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za pomoc, ale wyłączenie wszystkich procesów też nie pomogło :/ Komputer kupiłem w 2006 roku więc pewnie chodzi o nagrywarkę. Ehh... po prostu będę nagrywał z innego komputera.

    Wielkie dzięki wszystkim za pomoc!
     
Wczytywanie...

Poleć forum