1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

BŁĄD - przetrzyj płyte miekką ściereczką - co zrobic ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez santorynxd, Grudzień 18, 2012.

  1. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.

    Moja konsola to XBOX SLIM, 8GB wiec nie instaluje gier na dysku. Gram w FIFE 13 itp. i nie wywala mi błędu.

    Posiadam ihasa 124B, sflashowalem go za pomocą tego poradnika, posiadam płytki verbatim wgrane media id to : iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin

    Problem polega na tym ze gry się włączają, gram sobie i w pewnym momencie gra się wyłącza wywala błąd o szmatce.

    X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl

    Ściągnąłem sobie Forze 4 (Forza.Motorsport.4.PAL-trunjent ) oraz Far Cry 3 ( x360club-far_cry3_rus )

    Dalej przepuściłem gry przez ABGX najnowszego 1.0.6 bodajże a ustawiłem go tak :

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Zero czerwonych napisów i zółtych także , succe8ssful.

    Dalej przechodzę do ImageBurn i ustawiam go tak, przypominam płytki Verbatim x8.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Ustawiam także w tej " książce "

    Change for ustawiamy na: Drive(For DVD+R DL Media-EEPROM!)
    New setting ustawiamy: DVD-ROM i klikamy change.



    A w tym obok książki nic nie robiłem, buffor mam suwak tak jak jest oryginalnie.


    Moje pytanie, co robię źle ? Może coś muszę odznaczyć, zaznaczyć ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    żadnego specjalisty tutaj nie ma ?
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak wypalasz x2,4 to bez opc
     
  5. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    MKM-003-00

    Najbezpieczniej: 2.4x i OPC

    Gwarancją sukcesu jest poprawnie ustawienie programu IMGBurn.
    -OPC włączone- zawsze niezależnie od płyty
    -Verify Against Image File włączone
    Pomimo tego co jest napisane w tutorialu z linku nagrywamy prędkością 2,4x.
    Na koniec w zakładce change book type wybieramy zakładkę Lite-On,
    Change for ustawiamy na: Drive(For DVD+R DL Media-EEPROM!)
    New setting ustawiamy: DVD-ROM i klikamy change. I potwierdzamy ok.


    Takie cos znalazlem w jednym z poradników mowiacych o nagrywaniu LT 3.0

    A mam ustawiac ForceHyperTuning , OnlineHyperTuning, OverSpeed, SmartBurn , ClearOPCHistory ? Jesli tak to jak ?

    Czy w ABGX mam zaznaczac Include CSV?
     
  6. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    U mnie na takich ustawieniach nie ma problemu z ihasem:

    -> przed każdym wypaleniem płyty czyszczę historię OPC w EEPROM-ie.
    -> każdą płytę niezależnie od marki wypalam x2,4 z OPC
    -> FHT - ON / OHT - ON / OS - OFF / SB - ON
    -> Bufor na 256mb
    -> reszta jak w poradniku

    Po nagraniu płyta przechodzi weryfikację w 100% ??



    Tutaj masz jak się zmienia ustawienia EEPROM:
    http://xboxforum.pl/ihas-241/tutori...on-ihas-rew-b-pod-kazdy-nosnik-dvd-dl-145119/

    Pozdro !
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    opc tylko jeśli nagrywasz powyzej 2,4....chociaż widze ze co komputer to ludziom inaczej działa
     
  8. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań

    Dokładnie. Trzeba po testować. U mnie na przykład 2.4 jest z OPC bez wywala potem błędy ;).
     
  9. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hm... jeszcze te opcje sprawdzę z HuperTuningiem itp. sam już nie wiem co źle robię.

    A ktoś pytał o weryfikacje czy przechodzi, to gdzie to się sprawdza ? To Wam powiem czy przechodzi :)
     
  10. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Weryfikacje zaznaczasz tam gdzie wybierasz obraz iso, poniżej. Po wypalaniu, płyta leci od 0% ponownie do 100% jak dojdzie do końca to powinno być ok. Jak wywali przy 50% to kicha.
     
  11. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja miałem to samo wymienili mi laser w serwisie i wszystko fruwa aż miło
     
  12. owner_77

    owner_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam dołączę się do tematu
    ok 2 tygodnie temu kupiłem Ihasa 124b i do dziś nie mogę nagrać na nim poprawnie żadnej płyty na Xboxa.

    Najpierw zgodnie z poradnikiem wgranie najnowszego sotu.... potem zgranie ustawień jak by co a następnie wgranie softu z paczki do nagrywania XD3 na Verbatimach.
    IMGburn wg ustawień z poradnika testowałem z prędkościami 2,4 i 4 i z opc i i bez, płyta się nagrywa, przechodzi weryfikację 100%, próbowałem także z wgranym softem pod płyty esperanza - iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final_speedpatched.bin także w nagrywarce przechodzą weryfikację w 100% łącznie 30 płyt poleciało do śmieci a efekt zawsze ten sam xbox wyrywa płytę i przy wczytywaniu napis że nie może odczytać.
    Dodam że dotychczas nagrywałem płytki na nagrywarce LG ale już nagrywarka mi padła i Xbox czyta je w większości bez problemu, a zmuszony do wymiany wybrałem Ihasha aby nie mieć problemu z kopiami gier.
    Próbowałem nagrywać zwykłe płyty dvd czy cd te są we wszystkich napędach w domu czytane poprawnie. Gdzie szukać w takim razie problemu lub jaki powód podać przy reklamacji nagrywarki w sklepie.

    Pozdrawiam
    Robert
     
  13. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Weryfikacje zaznaczasz tam gdzie wybierasz obraz iso, poniżej. Po wypalaniu, płyta leci od 0% ponownie do 100% jak dojdzie do końca to powinno być ok. Jak wywali przy 50% to kicha.



    aaa to wszystko ladnie sie nagrywa i przechodzi werywifikacje, moze jeszcze jakies porady bo narazie to nie wiem nadal co zle robie ?
     
  14. santorynxd

    santorynxd Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jeszcze jakies sugestie chlopaki 2.4 bez opc i co dalej ?

    zaznaczac w INCLUDE CSV w abgx.
     
Wczytywanie...

Poleć forum