1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy aktualizacja do 14699 przy spoof liteonie a rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotr1eo, Czerwiec 22, 2012.

  1. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Chciałem przerobić sobie klocka ale że z napędem nie mogłem sobie poradzić kiedyś
    to sobie odpuściłem. Kupiłem już przerobionego. Napęd to liteon spoofowany na benq wersja przeróbki 1.6 tak przynajmniej wychodziło z odczytywanych płyt.
    Nie mogłem odczytać klucza więc sobie odpuściłem.

    Teraz postanowiłem zrobić mu rgh.
    Aktualnie jest dash w wersji 12625.
    Żeby nie robić sobie problemów z akualizacją pod rgh chciałem wgrać z pena 14699
    I tu się robią schody. Wyskakuje błąd 3151-396b-b600-0402-c000-0001
    Nie mogę przerwać aktualizacji.

    Miałem nadzieje że aktualizacja zgładzi przeróbkę napędu i będzie bez problemu a tu klops

    Pytanie co począć, robić rgh, flashować napęd a dopiero później rgh?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Normalnie trzeba byl robic rgh. Masz teraz wybor robisz normalnie rgh;p, lub kupujesz napęd i robisz update

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli normalnie robić rgh bez żadnych dodatkowych zabiegów.

    Tylko czy jest jakiś sposób żeby po włączeniu konsoli nie próbował się aktualizować, bo po włączeniu mam od razu ekran aktualizacji i nie mogę pominąć jej?
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    tak jak napisał Akir. Od razu RGH lub musisz mieć napęd oryginalny żeby popchnąć aktualizacje
     
  6. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze pytanie gdzieś czytałem że z klocka po RGH można wyjąć napęd i wsadzić dowolne hdd. czy w razie zgrzytów z jakimiś grami, w przyszłości da się zrobić updatea także z nieoryginalnym DVD?

    i czy oryginalny napęd to w tym przypadku benq czy LiteOn (aktualnie siedzi liteon)
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dvd już Ci nie będzie potrzebny do jakichkolwiek aktualizacji freeboota. Co do hdd to nie możesz skorzystać ze złacza SATA napędu, więc albo pociągniesz z oryginalnego złącza hdd albo podepniesz sie pod USB jeżeli masz w obudowie
     
  8. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak masz liteon to wgraj lt3 i aktualizacja powinna przejść .
     
  9. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tym LT3 może być problem bo klucza nie mogłem wyciągnąć z napędu.
    chyba, że są jakieś specjalne metody do wyciągnięcia klucza ze spoofowanego napędu

    z tego co pamiętam udało mi się łączyć z napędem ale po chwili wyskakiwało że to nie liteon a benq i (chyba to był jungleFlasher) nie chciał ściągnąć klucza
     
  10. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    miał ktoś problem z odczytem nandu przez złącze lpt na płycie gł pc? nandflasher nie chce znaleźć programatora. zlutowane jest na 100% poprawnie
    kabel też jest poprawny ideologiczne
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak mogq byc problemy

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. piotr1eo

    piotr1eo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w sumie to dziwne bo ten lpt na płycie głównej pc ma standardowy adres i powinno działać, a nandflasher nic na tym procie nie znajduje. pod win 7 i xp (oba 32 bity) to samo
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zdarzają sie takie egzemplarze
     
Wczytywanie...

Poleć forum