1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy flashowaniu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DiabloIII, Grudzień 27, 2011.

  1. DiabloIII

    DiabloIII Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dosyć spory problem z napędem LiteOn v2.

    Otóż jak już kliknąłem Lite-On Erase to mi sukcesywnie przeczyścił napęd, ale potem jak już kliknąłem write to wyskoczył komunikat którego nie pamiętam, ale to było coś w stylu, że "się nie da".

    No i tu się zaczął problem bo teraz JoungleFlasher nie wykrywa w ogóle napędu, DosFlasher wykrywa jako tako ale i tak nic nie jestem w nim zrobić bo krzyczy mi za każdym razem "No known flash chip on this port" a na xboxie wywala mi błąd e64.

    Moje pytanie jest takie czy da się jeszcze jakoś go podratować, mam oryginalne klucze napędu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. DiabloIII

    DiabloIII Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak erase skoro mi nie wykrywa napędu w ogóle
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    w ciemno

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    Witam,
    mam podobny problem z tym, że nie mam klucza napędu.
    Problem pojawił się właśnie po próbie wyciągnięcia klucza w JF
    Konsola 2 dni temu się zauktalizowała.
    Napęd na nic nie reaguje i wyskakuje błąd e64
    Co robić?
    Da się to uratować?
     
  7. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Trzeba wstawić chipa i z xella wyciągnąć klucz napędu :)
     
  8. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Rgh nie działa na najnowszym dashu.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  9. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    Czyli? Jest jeszcze ratunek?
     
  10. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Na ta chwilę nie.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  11. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    Czyli konsola do pudełka i czekać?
    A przeróbka, która odpala gry z dysku zewnętrznego? bo generalnie to napęd mi nie potrzebny.
     
  12. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Do pudła. Rgh nie zrobisz, masz za nowy dash.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  13. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    Poszperałem trochę i dowiedziałem się, że napęd jest zbrickowany. Bo przecież nie usunąłem mu firmware'u. Nie kliknąłem ani erase ani write. Po prostu JF nie odczytał klucza i tyle. Napęd "padł'. Czyli teoretycznie można z niego odczytać klucz. Tylko jak?
     
  14. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Intro device id i na slepo w vendor.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  15. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    Że tak powiem jestem troszkę zielony w te klocki. Można jaśniej albo w punktach co robić i z czym to robić?
     
  16. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Już kolega wcześniej napisał że RGH jak na razie nie jest możliwa.

    Wysłane z Galaxy SIII za pomocą Tapatalk 2

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  17. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Chodzi o to że na ślepo próbujesz na każdym porcie wykonać tę czynność aż napęd wejdzie w vendore mode.
     
  18. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    A mogę przez to jeszcze bardziej sknocić sprawę?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Błąd przy flashowaniu

    Sluchaj naped majac juz brick, wsadu z pamieci brak. Nie postawisz nie odzyskasz w tym momencie dvdkey. Jedyne co moze ci sie udać to postawienie napędu, lecz konsola,bedzie dzialac tak samo jakby go nie bylo. Kupuj punkty na kontach i graj kupujac gry z live.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  20. snake56

    snake56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław, Poland
    No to przynajmniej wiem na czym stoję, a właściwie leżę.
    Nadmienię, że rozmawiałem dziś z pewnym panem, który to powiedział, że skoro nie było użytej opcji erase ani write w JF a dosflasha to nawet na kompie nie mam, to on odzyska klucz z napędu.

    No a dlaczego tak się stało skoro nie używałem ww. opcji?
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    no to ta przeróbka to rgh właśnie, musisz czekać
    http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/czy-na-mojej-konsoli-mozna-zrobic-jtag-rgh-146164/
     
Wczytywanie...

Poleć forum