1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

błąd przy instalacji gier na dysk konsoli

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez szczepan997, Listopad 18, 2012.

  1. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam wszystkich, mam problem przy próbie instalacji black opsa 2, forzy 4 czy need for speeda most wanted wywala przy 44-45% błąd o przetaricu plyty szmatka. Mam LT+3.0 gry nagrywam ihasem z wgranym odpowiednim FW pod verbatimy, nagrywam na verbatimach DVD+R DL programem IMGBurn skonfigurowanym wg. poradnika na forum bufor na 512. gry normalnie dzialaja ale nie chca sie zainstalowac. podczas instalacji jak postep dochodzi do 40% plyta w napedzie zwalnia potem przy 42% przyspiesza i przy 44% znowu zwalnia i wywala błąd. czyscilem cache dysku ale nie pomogło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Gra jest źle nagrana.
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Czy po nagraniu płyta przeszła pomyślnie weryfikację?
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Skąd masz pewność, że FW jest dobry pod twoje płytki? Jeśli wszystkie ustawienia są prawidłowe, nie wywala błędów. Zweryfikuj nagranie, ale i tak nie masz pewności, że się zainstaluje na dysku,
     
  6. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  7. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem , gry nagrywam ihasem ale nie moge zainstalowac ich na konsoli. nie wiem co robic
     
  8. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  9. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: błąd przy instalacji gier na dysk konsoli

    A w imgburn tez wylacz te hyper tuning i online tuning?

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
     
  10. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jak wyłączysz w eeprom to automatycznie się wyłączy w imgburn.
     
  11. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy w imageburn wziekszyc bufor do 250mb?
     
  12. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ustawienia imgburn nie mają nic wspólnego z problemem, posądzałbym sam firmware. Jeśli płyta się nagrywa ok i przechodzi weryfikację ok, to znaczy że wszystkie ustawienia są w porządku.

    Sprawdźcie jeszcze jakie to verbatimy (singapur czy indonezja/chiny/tajwan) na opakowaniu na tabliczce z kodem kreskowym powinno być info.
     
  13. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ja mam płyty z singapuru

    i to raczej nie laser bo oryginbale gry instaluja sie bez problemu.
     
  14. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no to jak singapur to powinno być ok. powiedz jeszcze na jakiej grze to sprawdzasz, wklej loga z abxga. zobaczymy, może tam coś jest nie tak.
     
  15. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  16. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Daj widok z ABGXa wypalonej płyty ale całego screena razem z checking game CRC.
    Ja jak miałem problem z instalacją to miałem tam błędy. Mi pomogło ściągniecie obrazu z innej strony.
     
  17. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  18. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    podaj jeszcze nazwę pełną tego obrazu...
     
  19. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  20. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Próbowałeś wypalić na innych płytkach? Są milardy wersji z ustawieniami img, jednym chodzi na takich, a innym na siakich. Na twoim miejscu poczytałbym jeszcze forum i próbował wypróbować jakieś inne. Co do tego, że płyta przechodzi weryfikacje i abgx nic nie wywala nie znaczy, że w img jest wszystko ok :) Jak nagrywałem pierwszy raz na platinum też wszystko było ok, a gra się nie mogła zainstalować. Po wyrzuceniu do kosza 5 płyt w końcu się udało.
     
  21. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ściągnij wersję od COMPLEX i spróbuj.
     
Wczytywanie...

Poleć forum