1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

blad przy instalacji gier na dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mlody4tw, Październik 14, 2012.

  1. mlody4tw

    mlody4tw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Mam problem z instalacja blad przy ok 50% zawsze, gry same w sobie nie chodza. Chodzi glownie o nowe tytuly. Ktos ma jakis pomysl?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. Płytki oryginalne czy pirackie kopie?
    2. Nagrywane nagrywarką LiteON iHAS x24B z wgranym iXtremeBurnerMAX?
    2a. Jeśli tak, to na jakich płytkach?
    2b. Jaka jakość nagrania?
    3. Przepuszczone przez abgx 1.0.6?
    4. Jakie LT w konsoli?
    5. Może laser brudny?
     
  4. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Stawiam na brak iHas-a.... kolega powinien się zaopatrzyć i będzie po problemie :)
    Pozdrawiam
     
  5. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Musisz kolego podać więcej danych ,abyśmy mogli pomóc.
     
  6. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    podaj wiecej info

    a) jakie plyty
    b) jakiej nagrywarki uzywasz

    to juz cos bedziemy wiedziec a tak to mozna jedynie wysnuc ze jedziesz zwykla nagrywarka na turncate i dlatego zonk przy instalacji na hdd
     
  7. mlody4tw

    mlody4tw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    kopie, mam ihasa, verbatimy, laser czyszczony i kalibrowany, przepuszczane przez abgxa, mam lt 3.0, nagrywane imgburnem zgodnie z tutorialem
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to włóż tą płyte spowrotem do nagrywarki i daj w imgburn verify...
     
  9. Ravelsio

    Ravelsio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam ten sam problem wszystko do tej pory hulało , ostatnio wypaliłem w sierpniu Sleping Dogs i działał , a tydzień temu na Resident Evil 6 zmarnowałem 5 płyt , wczoraj 2 na halo 4 i ciągle przy instalacji 50 - 51 % komunikat płyta zabrudzona żeby przeczyścić. Nagrywałem na platinum MBIPG101-R12-00.
     
  10. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @up
    a jakie ustawienia eeprom dałeś pod te platinium?
     
  11. Ravelsio

    Ravelsio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    smart burn - on
    force hyper tuning - on
    over speed writing - off
    online hyper tuning - on
    Opc - on

    Prędkość ustawiam na 2,4x ale mimo tego nagrywa mi 4x nie wiem jak to zmienić.

    Dodam że od stycznia odkąd mam ihasa nagrywałem na tych ustawieniach i wszystko było w porządku gra sie normalnie instalowała i śmigała.
    Jutro bede miał płytki to ustawie wedlug tego poradnika http://xboxforum.pl/ihas-241/ihas-fw-platinum-pelen-opis-146740/
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  13. Ravelsio

    Ravelsio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    spróbuje z wylaczonym i zobacze jeszcze ten booktype
     
  14. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    na te media id platinumów które miales nagrywa się z opc na off. predkosc masz x4 co jest wynikiem tego ze masz zly soft wgrany do ihaasa. nie pod te media id plyty. z predkoscia x4 zapomnij o dobrym nagraniu gry. pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  15. mlody4tw

    mlody4tw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    zrobilem verify

    I 13:38:07 ImgBurn Version 2.5.6.0 started!
    I 13:38:07 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 13:38:07 Total Physical Memory: 1*571*244 KB - Available: 1*172*884 KB
    I 13:38:07 Initialising SPTI...
    I 13:38:07 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 13:38:07 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (I:) (Virtual)
    I 13:38:07 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHAS124 B AL0S (J:) (ATA)
    I 13:38:08 -> Drive 3 - Info: TSSTcorp CD/DVDW SH-S162L TS06 (G:) (ATA)
    I 13:38:08 -> Drive 4 - Info: V386 STEALTH DVD 1.0h (H:) (SCSI)
    I 13:38:08 Found 1 DVD-ROM, 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM!
    I 13:38:23 Operation Started!
    I 13:38:23 Source Device: [1:1:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (J:) (ATA)
    I 13:38:23 Source Media Type: DVD+R DL (Book Type: DVD-ROM) (Disc ID: MKM-003-00)
    I 13:38:23 Source Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 13:38:23 Image File: F:\Downloads\Assassins.Creed.Revelations.PL.XBOX360-SRT\Assassins.Creed.Revelations.PL.XBOX360-SRT\srt-acr\srt-acr.dvd
    I 13:38:23 Image File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 13:38:23 Image File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 13:38:23 Image File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 13:38:23 Image File Volume Set Identifier: 8db24000MS UDFBridge
    I 13:38:23 Image File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 13:38:23 Image File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 13:38:23 Image File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 13:38:23 Read Speed (Data/Audio): MAX / MAX
    I 13:38:32 Verifying Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:38:32 Verifying Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:38:32 Verifying Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 13:47:48 Verifying Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 13:58:17 Exporting Graph Data...
    I 13:58:17 Graph Data File: C:\Documents and Settings\Kapryśny Brzdąc\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_15-PAŹDZIERNIK-2012_13-38_MKM-003-00.ibg
    I 13:58:17 Export Successfully Completed!
    I 13:58:17 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:19:53
    I 13:58:17 Average Verify Rate: 7*207 KB/s (5.2x) - Maximum Verify Rate: 11*237 KB/s (8.1x)


    zaznaczam, ze u mnie normalnie nagrywa 2.4x
     
  16. Ravelsio

    Ravelsio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wgrałem od nowa soft do ihasa pod platinumy , ustawilem w MediaCodeSpeed MBIPG101-R12-00 2,4x i wszystko działa gra sie instaluje :)

    Mam jeszcze jedno pytanie , czy jak bym chciał nagrac na Verbatim to musze wgrywac soft pod nie czy wystarczy zmienic w MediaCodeSpeed id płyty zależy jaki ma? Bo mam kilka sztuk Veratimów
     
  17. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @Ravelsio
    Tak musisz pobrac nowy soft lub samemu zmienić w mediacodespeed pod to konkretne id. Mozesz tez sobie stworzyc jednego softa przystosowanego do verbatimów i platinumów i tez powinno działać, tylko pamiętaj, że verbatim nagrywamy z innymi ustawieniami eeprom niż platinumy.
     
  18. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    nic nie musisz wgrywac, trzeba tylko zastosowac ustawienia do Verbatimow w zaleznosci jakie sie posiada
     
  19. Ravelsio

    Ravelsio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli jak będę chciał nagrać na verbatimie lub na innej płycie niż platinum to nie muszę wgrywac softu pod nie tylko ustawić w eeprom? Czy w mediacode też cos ustawiać?
     
  20. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chyba jak ma wgrany soft pod platinumy specjalny to verbatim raczej nie nagra bo media id nie jest zmienione.. Chyba ze modyfikował z softa C4eva, które to juz jest przystosowane pod verby a dodatkowo zrobił sobie platinum.
     
  21. dudi30

    dudi30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Środa Śląska, Poland
    Witam,
    posiadam płytki Plainum MBIPG101-R10-65 i podczas instalowania gry wywala błąd przy 50%. Gry wypalane ihasem na sofcie do platynek z forum, LT3.0
    Smart Burn ON
    Force Hyper Tuning OFF
    OVER SPEED WRITING OFF
    ONLINE HYPER TUNING ON
    OPC ON
    Czy cos tu powinienem zmienić zeby móc zainstalować gry? Gdzieś czytałem ze opc zawsze musi byc wlazone a znowu gdzies ze nieraz trzeba wyłączyć. Jak wy nagrywacie na tych płytkach?

    Zmienilem jeszcze SPTI na ELBY i bufor na maxa
     
Wczytywanie...

Poleć forum