1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy nagrywaniu Naruto UNS3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nightfaler, Marzec 13, 2013.

  1. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po przepuszczeniu przez abgx wyskakuję takie coś:
    [​IMG]
    A podczas nagrywania staję na 50% 2 płyty przy laptopowej nagrywarce, na której kilka gier zdążyłem już bezproblemowo zainstalować.. Potem sprawdziłem na innej nagrywarce i stanęło przy 19%... tutaj screen z błędem:
    [​IMG]
    Nagrywam tylko na Verbatimach...
    Jakieś pomysły?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    abgx napewno dobrze ustawiony?
     
  4. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zgodnie z przypiętym postem, tu w dziale na świerzaków pod Lt3
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    imageburn ustawiony bufory itp , abgx chyba wszystko oki z reguly te zolte napisy swiadcza o nie byciu obrazu w bazie wydaje mi sie ze problem tkwi w ustawieniach imageburna choc i mi verbatimy leciały kiedyś na zwykłej nagrywarce , jak z buforami i OPC jak apredkosc nagrywania?
     
  6. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tylko i wyłącznie Verbatimy(DVD+R DL). Gdzie sprawdzić/ustawić bufor IMG burna, bo szukałem tego kilka razy ale znaleźć nie mogłem i co dziwniejsze ustawień nie zmieniałem, a parę płyt już wcześniej nagrałem.
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ja swego czasu tez nic nie zmienialem problem zaczal sie pozniej co druga sie psuła (teraz ihas) a ustawienia masz w settings zakladka I/O page 2 i tam daj na 512mb oraz zakladka build -page 2 i read bufor size daj na 512mb OPC wiadomo zakladka write prdedkosc 2,4 oczywiscie jesli zwykla nagrywarka
     
  8. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bufory na 80MB były ustawionie przestawiłem na 512, OPC włączone, nagrywam zawsze 2,4. Kolejna próba musi poczekać do jutra bo płyt już nie mam, a sklep zamknięty...
     
  9. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm i nagrywałeś już z przestawionym buforem? pomogło?
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no ja juz nie na zwyklej lecz na ihasu i bufory mam na maxa
     
  12. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bufory mam na max, ihas D z najnowszym sterem, dalej nic
     
  13. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wafel daj nam zdjęcia Twoich ustawień wszystkich co zmieniałeś w IMG ?
     
  14. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm sciągnę z obraz z innej wstawki ( tyle że też od "complex" bo tylko oni wydali w pal) i zobaczę czy to coś zmieni...
     
  15. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nightfaler, ja nagrywałem na dwóch różnych obrazach i ten sam błąd, musimy mieć coś źle w ustawieniach IMGburna .... :/
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak macie ihas to mozna jeszcze booktype ustawic dvd+r dl media eeprom i tez wlaczyc tylko smartburn na on jesli to zatrybi reszta off dla plyt verbatim,opcje macie dostepne po prawej stronie jak zmieniacie predkosc nagrywania
     
  17. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra zrobiłem wszystko co do tej pory napisałeś - a teraz próba generalna jak spali mi kolejną już 9 płyte to nie wiem co zrobie
     
  18. nightfaler

    nightfaler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak ktoś nie ma iHAS'a? ;p
     
  19. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co ty masz ? stary zostały mi 2 płyty - nagrywam teraz za niedługo napisze czy sie udało :D
     
  20. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolejna płyta spalona, żadne ustawienia mi nie działają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  21. Narutos

    Narutos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w ***** to mam już, 9 płyt spalonych na 1 grze, i tylko jeden użytkownik który nam pomaga :/ bez zdjęć z ustawieniami które działają nic się nie zrobi, a metoda prób i błędów w tym przypadku jest za droga
     
Wczytywanie...

Poleć forum