1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy nagrywaniu

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez trac3r, Październik 31, 2010.

  1. trac3r

    trac3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bd.
    Witam. Druga płyta poszła w du** przy nagrywaniu Fable III
    Oto błąd w ImgBurn :
    [​IMG]
    Co mam zrobić? :/
    Proszę o szybką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Sprawdz parametry w pliku .dvd jak ok to predkosc 2.4 jezeli to nie pomoze to albo plyty z wadliwej serii lub problem z nagrywarka.Mnie tez jedna plyta poleciala na FIII ale stawiam na problem samej plyty
     
  4. trac3r

    trac3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bd.
    Kur... To są Verbatimy ;(

    Napisałem w notatniku:
    LayerBreak=1913760
    Fable 3.iso

    zapisałem jako : "image.dvd"?
    nie chce tracic kolejnej plyty ;/
     
  5. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Nazwa wpisana musi byc taka sama jak nazwa iso i tak samo ma byc zapisany plik dvd !!!!!.A przy sztywno wpisanym layerbrake plik dvd jest zbedny.
     
  6. trac3r

    trac3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bd.
  7. zeera

    zeera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przede wszystkim zapisz plik .dvd taką samą nazwą jak .iso. Np.:
    mvl-vanq.iso
    mvl-vanq.dvd

    Jeżeli to nie pomoże zaktualizuj firmware nagrywarki. U mnie często wyskakują podobne błędy przy nagrywaniu, szczególnie wtedy, gdy nie nagrywam na Verbatimach, jednak nawet przy płytach tej firmy potrafią wyskakiwać złowieszcze komunikaty.. Zależy od czytnika.
     
  8. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    albo spróbuj clone cd, a plik dvd stwórz abx'em. ustawianie wszystkiego na sztywno to ostateczność!
     
  9. tymon1988

    tymon1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    PL
    możliwe że nagrywarka padła...
    też miałem kiedyś taki problem, zmieniłem nagrywarke i wszystko ok.
    ps. aktualizacja firmware nagrywarki nie pomogła w moim przypadku.
     
  10. RamzesPS

    RamzesPS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Nie wiedziałem gdzie napisać tego posta więc wybrałem ten temat, choć zdaje sobie z tego sprawę, że nie pasuje to tutaj.
    A mianowicie mam problem z nagraniem gry PES11. Gdy już mam nagrywać obraz płyty poprzez ImGBurn pojawia mi sie taki komunikat...
    "Cannot set the layer break position when burning DVD-R DL media" "Do you want to continue"? Za pierwszym razem wziałem Yes...i gra się nagrała, lecz przy próbe odpalenia gry pojawia się komunikat, że płyta nie może zostać odczytana...
    Może pomoże ktoś i napisze jak zrobić, żeby chodziła gra i od czego jest ten komunikat?
    Z góry dziękuje za odpowiedź.
    Pozdrawiam.
    Michał
     
  11. jackie boy

    jackie boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Mam ten sam problem co Trac3r.

    Nagrywam na verbatimach, a zjadło mi już 5 płyt.
    Sytuacja jest o tyle dziwna ,że nagrywałem różne obrazy, zarówno przez XBC jak i Imgburn.Płyty nagrywają się około 1-3%, nawet obrazy, które już wcześniej wypaliłem na zestawie płyt z innego opakowania.
    Nadmienię jeszcze, że zwykłe dvd dało radę wypalić.
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nagrywareczka juz do wymiany
    zadne bledy w obrazie czy zle zrobiony plik dvd nie da takiego bledu
     
Wczytywanie...

Poleć forum