1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy nagrywaniu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adrianxxx, Styczeń 28, 2012.

  1. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam problem z nagrywaniem obrazów gier na płyty dwuwarstwowe.
    Próbowałem nagrywać na płytach platinum programem Nero, Imgburn i systemowym "narzędziem
    Windowsa 7 do nagrywania obrazów" na 3 różnych komputerach. W sumie zmarnowałem 6 płyt.

    Jak nagrywałem nero to nagrało się może z 30 % i wywaliło z błędem.
    Tutaj log PRZEKLEJ - Log .txt. - Filmy, muzyka, zdjęcia

    ImgBurnem to nawet nie zaczęło nagrywać dzięki czemu płytka ocalała
    tutaj log PRZEKLEJ - Log2 .txt. - Filmy, muzyka, zdjęcia

    Jak nagrywałem narzędziem windowsa 7 to obraz nagrał się normalnie bez żadnych błędów,
    dopiero przy sprawdzaniu płyty wyskoczył komunikat o jakimś kodzie błędu 0x0004005.
    Raz nagrałem bez sprawdzania to normalnie się nagrało ale xbox raz odczytywał ze gra jest i kazał
    przeczyścić płytę, a raz w ogóle nie odczytywał płyty.

    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Albo słabych płytek używasz, albo słaby już laser masz w nagrywarce.
     
  4. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywałem na 3 różnych napędach, więc to nie wina starego lasera.
    Wychodzi na to że płytki są słabe.
     
  5. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze pytanie jedno:
    Jeśli mój xbox był przerabiany w zeszłe wakacje to jakiego iXtreme'a może mieć?
     
  6. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    1. z jaką prędkością nagrywasz ?
    2. Jaką grę nagrywasz ?
    3. Sprawdzałeś obraz abgx'em ?
    4. Jeżeli tak to jakim ? ^
     
  7. GebelsX

    GebelsX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Microsoft
    Też miałem taki problem żadne płytki poza Verbatimami mi się 100% nie wypalały , ale zacząłem nagrywać Clonem CD i problem znikł nagrywa praktycznie każdą płytke 100% u mnie, spróbuj ;)
     
  8. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @KamQiX
    1.Różną, zależy od programu. W nero to zapomniałem zmienić-8x, imgburnem to nie zaczęło nagrywać, próbowałem 2.4x zmieniło na 4x a z windy 7 to nie było opcji do wyboru.
    2. Left4 Dead i Red Dead Redemption Undead Nightmare
    3. Sprawdzałem o ile dobrze zrozumiałem to obrazy są w porządku.
    4. 1.0.2

    Spróbuje clonem CD nagrać i dam znać
     
  9. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    1. Zawsze musisz nagrywać z 2,4 i nie nagrywaj NERO ani tym systemowym (tylko CloneCD, lub IMGBurn)
    2. ----
    3. ----
    4. I to jest powód czemu gry nie działają !
    Jakie masz LT ?
     
  10. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem ClonemCD
    Nawet nie zaczęło nagrywać i wywaliło z błędem.

    W konsoli? Nie wiem bo się nie pytałem gościa co przerabiał, przerabiana była w sierpniu.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No to masz najprawdopodobniej LT+191. Zrób aktualizacje do LT+3.0 i nie będziesz miał problemu.

    jaka wersja dashu ?
     
  12. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle że ja mam problem z nagraniem tych gier na płytę, a nie odtworzeniem ich w xboxie.
    Mam parę płyt pirackich to mi normalnie odtwarza.


    Nagrywałem w img burnie.
    Taki komunikat się wyświetlił jak wywaliło z błedem.
    http://imageshack.us/photo/my-images/560/bdimgburn.png/
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Aby uniknąć takiego błędu masz dwa wyjścia.

    a) kupic nagrywarkę iHAS124-B i wgrać do niej Burner MAX
    b) jak wyskakuje ci ten błąd, to dajesz anuluj i dajesz nagrywaj jeszcze raz, możesz zmieniać prędkości z 4x na 2,4x i odwrotnie. Błąd pojawi się tak z 3-5 razy, aż w końcu cię puści i zacznie nagrywać - wiem z doświadczenia :smiley_simmons:
     
  14. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem na płycie Verbatima
    Left4Dead nagrało się bez problemu :D
    Dobrze myślałem że wina płyt
    Dzięki za pomoc
     
  15. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz mam problem ze Skyrimem. Ściągnąłem z dark wareza wersje ang, później przepuściłem przez ******** żeby go spolszczyło. Nagrało się na verbatima bez problemu ale xbox nie odczytuje jaka gra siedzi w napędzie jest tylko "zagraj w grę" a po naciśnięciu A włącza się czarny ekran i po paru sekundach pojawia się główne menu (xboxa, nie Skyrima).
    Obrazu nie przepuszczałem przez abgx.
    Co muszę zrobić żeby mi ta gra odpaliła ?
     
  16. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak nie pojawia sie obrazek z gry to prawdopodobnie jest źle nagrana
     
  17. adrianxxx

    adrianxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jaką wersje LT trzeba mieć do tej gry ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum