1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy przegrywaniu gier...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ziomex2073, Czerwiec 16, 2010.

  1. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam... Chciałem nagrać grę zgodnie z tym poradnikiem:
    Niestety cały czas mi wyskakuje błąd...:

    Nie wiem co robię źle... Może nagrywarkę muszę nową kupić? Najpierw zmarnowałem dwie płytki ActiveJet'a a potem drugie dwie Omega'i...:/ Oto moje logi z IMGBurna:
    Z góry thx za pomoc...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj nagrać za pomocą clonecd . A ta nagrywarka obsługuje płyty DL ? Ile ma lat ? Może czas kupić nowszą ? Zaktualizuj firmware nagrywarki .
     
  4. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak się aktualizuje firmware nagrywarki?? A jak rozpoznać czy nieobsługuje?? Bo jak miałem inną nagrywarkę to już przy starcie wywalała płytki i nie chciała w ogóle nagrywać...
     
  5. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    A nagrywałeś już na płytach innej marki? Bo tych wyżej wymienionych może nie wypalać.
     
  6. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No jak na dwóch markach nie wypaliło to raczej wolę nie próbować i wolę kupić nagrywarkę nową i wtedy kombinować... Chyba że znajdę pojedyńcze tanio płytki verbatima(chyba że inną markę polecacie?)
     
  7. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Według mnie Twoja nagrywarka ma problemy z tymi płytami. Spróbuj verbatima - jeśli i na niej nie nagra, musisz zmienić nagrywarkę.
    Miałem kiedyś podobny problem. Moja nagrywarka (samsung zintegrowana w laptopie) wypalała tylko verbatimy i hp jeśli o DL. Po zakupie nagrywarki zewnętrznej żadna płyta nie sprawiała problemów przy wypalaniu.
     
  8. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sebol12, u mnie może być podobnie...
    Tylko nie wiem co o tym myśleć... Niby wyskakuje błąd przy nagrywaniu a jak włożę do X'a to odtwarza mi tą płytkę tylko jak chcę zainstalować na dysk to niestety wyskakuje błąd że najprawdopodobniej płytka zabrudzona... No cóż... Muszę kupić verbatimy... Tylko na verbach to ile płytek zmarnować żebym miał pewność że dalej nie da rady nagrać?? Starczy jedna czy trzeba więcej marnować?
     
  9. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możliwe że moja nagrywarka jest już troszkę stara więc może nagrywa tylko dobrej jakości płyty... Czy są jakieś lepszej jakości płyty czy tylko verbatima??
     
  11. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Większość twierdzi że najlepsze są Verbatim zarówno dvd+r jak i dvd+dl. Ja tam nagrywam na platinium dl ponieważ mam sklep gdzie są po 3.5.

    A co do nagrywania to podaj jaką masz nagrywarkę może wystarczy update FW. Ewentualnie możesz spróbować nagrać CloneCD, sam się na niego przerzuciłem bo w imgburn na razie 1 dvd źle mi nagrało.
     
  12. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    twoja nagrywarka to już obiekt muzealny!ma 5 lat , wersję biosu masz pierwszą, co robisz źle? wszystko!przede wszystkim wgraj nowe firmware albo z tej strony
    NEC: DVD/CD Downloads
    albo możesz spróbować zmodyfikowanego:
    Liggy's and Dee's NEC 3540 firmware

    najnowsze jest 1WB.Spróbuj po zmianie firmware, ale nie spodziewaj się cudów.Błędy- wyłącz to jeżeli używasz IMG Burn "W 13:53:07 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance."- poczytaj na forum jak , możesz odinstalować daemona toolsa..
    "Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error"- najczęściej taki błąd występuje jak nagrywarka nie radzi sobie z płytą , nie rozpoznaje jej , lub płyta jest uszkodzona , albo też dysk twardy jest pofragmentowany- wtedy przechodzi z trybu DMA po kilku próbach na tryb PIO - sprawdź w menadżerze zadań jaki masz tryb na kanałach IDE
    Następna próba : "Read Speed (Data/Audio): MAX / 8x" ustawiłeś predkość na max.Komunikat :"CIRC Unrecovered Error"- zabrudzona lub uszkodzona płyta!

    więc zmień firmware , zmień płytki ,sprawdź czy DMA włączone- spróbuj z clone cd - jak nie pomoże albo nie umiesz tego zrobić- kup nową nagrywarkę , wyjdzie taniej i lepiej .
     
  13. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Jeden verbatim i dowiesz się wszystkiego. Jeśli to nie pomoże zmień nagrywarkę na inną.
     
  14. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłbyś mi pomóc jak sprawdzić jaki tryb na kanałach IDE??
     
  15. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To co mam zrobić ...?? Sprawdzić czy verbatimy nagrają(i nie aktualizować) czy zaktualizować firmware i zrobić tak jak jerro mówi??
     
  16. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    ja jestem za verbatim`mami wszystko dziala bez zadnego ale :yeye: no a jezeli chodzi o program mozesz tez sprobowac DVD Decrypterem po zmianie w opcjach: wejdz w ISO Write Mode- zmien Layer Break na User Specified i wpisz 1913760 no i wszystko dziala jak marzenie milej zabawy :p
     
  17. sikalafo

    sikalafo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    K-PAX
    Proponował bym zmienić nagrywarkę ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum