1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy uruchamianiu, aktualizacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lukasz1988, Grudzień 10, 2014.

  1. Lukasz1988

    Lukasz1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowogrodziec
    Witam.
    Konsolę posiadam od dawna, zawsze się aktualizowała bez problemu.
    Ostatnio na 2 dni pożyczyłem ją koledze, twierdzi, że nic nie robił i u niego działała, wiem, że pościągał dużo gier dem na wewnętrzną pamieć.
    Problem polega na tym, że teraz:

    Po włączeniu pokazuje się logo xbox 360, stoi tak z 5 minut po tym pojawia pojawia się kółko ładowania i koniec, zwiecha. Mam włożonego pendriva 16 GB, są na nim savy i parę gier.
    Czasami za 15 razem się uruchomi nie pokazuje wtedy profili itd, jest dostępne tylko kilka opcji w ustawieniach. To jest konsola z pamięcią 4 GB, problem w tym, że po wejściu w ustawieniach w dostępne dyski widać tylko te 16Gb, ta wbudowana pamięć gdzieś wcieło. Przy próbie podłączenia do Xbox Live chce ściągnąć aktualizację ale po 10 minutach wyskakuje błąd xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-D000-0185, próbowałem wgrać tą aktualizację ręcznie z płyty, pendriva itp ale nic, pokazuje wyodrębnianie i zwiecha. Pisałem do serwisu, łamanym angielskim. podali mi kod na reset pamięci, po resecie nic się nie zmieniło.

    Da się to uratować? Bo serwis microsoftu to największa daremność jaką widziałem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak dla mnie to ta pamiec 4gb zostala uszkodzona i jak chcesz z niej korzystac to tylko wymiana, masz Trinity czy Corone?
     
  4. Lukasz1988

    Lukasz1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowogrodziec
    Chętnie odpowiem tylko co to jest? :)

    Dzisiaj właczylem go i zostawiłem na 3 godziny. Uruchimiło się menu, wszedem w opcje, pamięci pojawiła się to 4 gb. Wolne jest 500 mb, nic z tym nie moge zrobić. Próbowałem formarować itp i zawszę wyskakuje błąd. Każda operacja wejścia w menu trwa z 10 minut.
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Uszkodzona pamiec :) Jaki masz model konsoli ? MFR Date
     
    1 osoba to lubi.
  6. Lukasz1988

    Lukasz1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowogrodziec
    Takie coś mam:

    [​IMG]

    No ok, i co dalej? Gdzie jest ta pamięć, da się ja pominąć jakoś, wymienić?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rozbierz konsole z lewej strony bedzie plytka zamontowana w gniazdo. Wyciag ja wywal do kosza i ciesz sie swoją konsola.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Lukasz1988

    Lukasz1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowogrodziec
    No ok, rozebrałem, pozbyłem się pamięci. Konsola szybko się włącza itp ale chce ściągnąć aktualizację "SystemUpdate_17150_USB" i się teraz nie da ani przez Live, ani z pendriva, ani z cd.
    42FC - 42 FE - 1600 - 0700 - C000 - 000E Taki mam błąd ciągle. Nie znam się ale podejrzewam, że chce zainstalować tą aktualizacje właśnie na tej pamięci którą wyciągnąłem, dobrze myślę?
    Da się jakoś to przekierować na pendriva, czy kupować nowe 4Gb?
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wloz hdd do konsoli i sprawdz :d
     
  10. Lukasz1988

    Lukasz1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowogrodziec
    No właśnie nie mam dysku :) mam pendriva 16gb ale jak go włożę to nic się nie zmienia dalej pod koniec aktualizacji wywala błąd, Próbowałem tez na innym pendrivie 2gb ale to samo. Jak znam życie i mojego pecha to aktualizacja się nie zapisze na pendrivie tylko trzeba pamięć wewnętrzną tą 4 b, albo dysk.
     
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokladnie tak, na pendrive na pewno sie nie zapisze. Powinna w pamieci nand, bo jak niby robi sie aktualizacje na konsoli bez pamieci wewnetrznej i hdd np. Falcon, Jasper ? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum