1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd przy weryfikacji BF3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WallePL, Kwiecień 30, 2013.

  1. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1Witam, nagrałem iHasem BF'a 3 i podczas weryfikacji wyskoczyły takie błędy, nagrywałem na Verbatimie, 2,4x. Jaka jest przyczyna błędu, abxg nie pokazał niczego nawet na żółto, przy instalacji na dysk oczywiście wywala błąd o uszkodzonej płycie. Z góry dzięki za odp [​IMG]

    2. Nagrałem też NFS'a MW2 przy weryfikacji nie było żadnych problemów ale gra sie nei instaluje na dysk, z płyty chodzi normalnie a na dysk wywala błąd przy trzydziestu iluś procentach
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie przypadkowy błąd przy nagrywaniu. Nagraj jeszcze raz. Zdarza się:). Też miałem takie przypadki, że 1, 2 płyty na 10 były źle nagrane.
     
  4. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Tylko w tych dwóch przypadkach masz taki błąd? Błąd jest spowodowany źle nagraną płytą lub złym obrazem, bo ma problem podczas weryfikacji. Nie zainstaluje ci się gra, jeśli będzie źle wypalona (złe ustawienia), mimo przejścia weryfikacji.
     
  5. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przed tymi płytami nagrałem Forze 4 Fife 13 gta IV i UFC, wszystkie z tych dfziałają i instalują sie poprawnie
     
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Prześlij screena z abgx :) Ciekawa rzecz, że gry z civ nagrywają się tobie bez problemu :)
     
  7. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chcesz screena z jakiej gry?
     
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    No a z którymi masz problem :)?
     
  9. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    tutaj NFS
    [​IMG]

    edit
    zerknie ktoś na to chłopaki?
     
  10. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Z obrazem jest wszystko ok. Spróbuj nagrać jeszcze raz. Zwiększ bufor nagrywania do 241.
     
  11. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzie to zwiększyć?
    edit
    Wie ktoś gdzie to zwiększyć?
     
  12. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odpisze ktoś?
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja płyt na X'a nie nagrywam, ale pewnie w programie w którym nagrywasz się bufor zwiększa
     
  14. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jeśli nagrywasz img burn to tools->settings->I/O->page 2->buffer size. Ja mam na 241, inni piszą że można dać 512.
     
    1 osoba to lubi.
  15. WallePL

    WallePL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, a co to jest i co zmienia ta wartość od czego powinna zależeć, wybaczcie za dociekliwość :p
     
  16. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokładnie nie wiem, ale jak nagrywałem z buforem 512MB to płyty zyskały na jakości w programie Nero DiscSpeed i nie miałem już błędów z weryfikacją(co czasami występowało z niskim buforem). Zapomniałem właśnie to dodać:). Pamiętaj w zakładce I/O -> Page 2.

    EDIT: Zauważyłem kiedyś, że jak uruchomiłem np. Firefox na kompie podczas nagrywania z wysokim buforem(nie gry, bo nie można nic robić podczas nagrywania:)) to komp bardzo mulił i bufor w ImgBurn cały czas spadał. Ważne jest to, by nic nie robić podczas nagrywania, zostawić kompa, a wcześniej ustawić w windowsie(opcje zasilania), żeby się komp nie usypiał.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum