1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd rrod 001.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez reniferek77, Styczeń 11, 2013.

  1. reniferek77

    reniferek77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Mam problem. Posiadam X360 płyta główna Falcon. Gdy podłącze go przez zasilacz wyswietla sie blad 0001. Zasilacz napewno sprawny bo na identycznej konsoli dziala. Jak podłącze do zasilacza od komputera to xbox sie wlaczal mozna bylo grac. Oddalem go do serwisu i po rebalingu GPU juz nawet sie nie chce nawet na komputerowym zasilaczu włączyc jest inny kod błędu chyba 0031. Czy ktoś wie co moze byc przyczyną tego bledu 0001? Zapomniałem dodać, że dioda na zasilaczu cały czas na pomarańczowo świeci,


    Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Widze, że według nie których serwisów, reballing jest dobry na wszystko :)

    0001 to problem z zasilaniem, dokładnie z linią 12V. Na zasilaczu PC konsola mogła chodzić, ponieważ jeżeli jest uszkodzony jakis element przez który pobór prądu się zwiększa, to zasilacz xboxowy może w takim wypadku nie wyrobić, a Twoj zasilacz z PC, jak domniewam na 12V miał pokaźną wydajność prądową.

    Na zasilaczu PC po naprawie, napewno pojawia się 0031? Najpierw pasowało by się uporać z tym błędem, dopiero później z 0001.
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odp: Błąd rrod 001.

    Mosfet moze

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. reniferek77

    reniferek77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd 0024 Się wyswietla. Mosfety wymienilem te dwa q6f1 i q6f2.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nie ma takiego błedu, to 0020 czyli problem z gpu
     
  7. reniferek77

    reniferek77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam 0020-poźna pora.
     
Wczytywanie...

Poleć forum