1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd sterownika DMA błąd danych crc

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez deek, Wrzesień 12, 2008.

  1. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Nagrywając image burnem wyskakuje mi taki o to komunikat .... co może być przyczyną?? :(

    http://img240.imageshack.us/my.php?image=badkh8.jpg fota błędu. Spróbuje jeszcze druga nagrywarka bo mam dwie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Błąd sterownika DMA błąd danych crc

    Problemem może być taśma 40 lub nie włączony tryb DMA.
     
  4. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Błąd sterownika DMA błąd danych crc

    taśma 40?? a gdzie sie włącza ten tryb dma mam viste ..

    tryb dma mam włączony z tego co widze. a jak sprawdzić tą taśme.

    Edit//przeo_91, nie pisz postów pod sobą, używaj opcji Modyfikuj!
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Błąd sterownika DMA błąd danych crc

    [​IMG]

    po lewo - taśma 80-cio żyłowa (do takiej dążymy ;) )
    po prawo - taśma 40-cio żyłowa

    Jeżeli masz jednak taśmę 80-cio żyłową to wymień na nową
    Dla dysków też ??

    Możesz sprawdzić w "Nero Info Tool > lub w Menadżerze urządzeń
    [​IMG]
     
  6. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Błąd sterownika DMA błąd danych crc

    tak dla dysku też mam włączone ultra dma 5 tak samo dla nagrywarki zaraz potestuje czy coś pomogło a później sprawdze taśmy.

    dma dla nagrywarki http://img170.imageshack.us/my.php?image=beztytuuqt6.jpg

    dla hdd http://img111.imageshack.us/my.php?image=beztytuu9we0.jpg
     
Wczytywanie...

Poleć forum