1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd - test połączenia z xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez acero1964, Styczeń 5, 2011.

  1. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    Witam

    Xboxa mam gdzieś od miesiąca. do tej pory miałem X`a że tak powiem za NATem. I przy teście połączenia z live`m tak też pisało. Wczoraj udało mi się przekierować porty wszystko ok jest pisze że połączenia do live is pełna sprawność :) no i granie na necie działa, przeglądanie zawartości dem, dodatków itd. Ale po zakończonym teście można nacisnąć Y i zobaczyć jakiś raport błędów:
    W: 0000 - 0021
    X: 0000 - 000D
    Y: 20A8 - 4800
    Z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF

    a to oznacza: Not Banned \ Wireless, marketplace does not load

    yyy ? wyjaśni mi ktoś o co chodzi ? bo według mnie wszystko działa :) aha live`a oczywiście mam polskiego

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Oznacza to że niby ci się rynek nie ładuje...hmmm sprawdź
     
  4. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no ale właśnie działa mi marketplace :) także nie wiem dlaczego taki bład wyskakuje
     
  5. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    To może ci się później objawi, ale jeśli działa to jakis błąd.
     
  6. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no to ciekawe o co chodzi, w ogóle na polskim live jest tragedia z wyszukiwaniem gier w multi, gearsy 2 to w ogóle nie wyszukują gier, jedynka działa dobrze, w PGR4 strasznie wolno wyszukuje przeciwników, kolega ma konto na wielką brytanie, konsola jest za NATem a wyszukuje mnóstwo ludzi do grania...
     
  7. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    To zależy od lokalizacji, a jaki masz net?
     
  8. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no mój net to chello upc 25mbps
     
  9. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Więc może coś z ustawieniami wyszukiwania?
     
  10. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    wyczytałem że z tym multi pomaga zmiana lokalizacji w konsoli na wielką brytanie lub niemcy np, wrócę z pracy do domu to przetestować to muszę, faktycznie tak jest ?

    EDIT:
    czym dokładnie skutkuje zmiana lokalizacji w konsoli na UK lub niemcy ?
    rozumiem że live dalej mi polski zostanie ?
     
  11. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no tak przestawienie kraju na UK pomogło, nareszcie można grać w GoW2 :) wszystko działa i gry i marketplace także nie wiem skąd ten błąd, trzeba to chyba olać po protsu :)
     
  12. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    podłączyłem xboxa już bezpośrednio do modemu chello upc, nat jest otwarty ale po naciśnięciu Y pokazuje taki stan

    kod:
    w: 0000-000B
    X: 0000-000D
    Y: 20A8-4800
    Z: 0000-0000

    według mnie wszystko działa tylko się zastanawiam co to znaczy
     
Wczytywanie...

Poleć forum