1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

bład w jungleflasher podczas flasha

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grzes207, Luty 21, 2010.

  1. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie wykrywa mi naped w jungle flasher liteon ale podczas zczytania klucza wywala mi bład szczytanie robie tez igła spear ot co pisze:No Drive Detected! DVDkey files extraction aborted!

    Sending DVDKey request to I/O port 0xE000 and COM1

    ................ Serial Data is bad,

    DVDkey files extraction aborted!



    Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Czyli napedu Ci nie widzi. sprawdz czy port poprawny, w miare mozliwosci daj screena z JF.
     
  4. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no i niestety poszedł dymek z napedu jak próbowałem robic igła z napedu :(,co mam teraz zrobic da sie jeszcze naprawic naped,jak podłanczam go do konsoli to widze ze laser sie swieci taka czerwone lekkie swiatełko ale nie reaguje jak chce go zamknac,znaczy mozna powiedziec wogóle nie reaguje :(.foto :

    http://img713.imageshack.us/img713/1160/zdjcie009t.jpg
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Do wymiany napewno rezystor r207 - wstaw tam jakis 100 Ohm
     
  7. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli naped jeszcze da sie naprawic ??,hmm widze sie sie znasz dexter na tym,kiedys miałem cie w znajomych na live ale ban poleciał,to mówisz ze naped da sie naprawic,czy byłaby mozliwosc wysyłki do ciebie napedu zebys go naprawił i zczytał klucz i wgrał X LT??,ja juz powiem szczerze mam dosc przygud jak na dzisiaj

    Napisze dokładniej naped nie reaguje po podpieciu zasilania z konsoli,ani tacka sie nie chowa jak konsole wyłanczam.

    Moze bysmy sie jakos dogadali na PM
     
  8. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No nie reaguje bo poszedł rezystor r 207 albo go wymieniasz na taki jak pisał dexter albo łączysz jego dwa końce , ja np cały zalałem cyną i działa
     
  9. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    a mi wyskakuje ten sam błąd :/
    napęd liteon v1.
    speara zrobiłem też sam, według tutoriala na forum... jest na nim prad (zrobiłem wyczke od molex'a i tam mam gnd i zasilanie) (sprawdzalem wszystko miernikiem i jest git).
    sata na nforsie w kompie, stery wszystkie są.. jf napęd wykrywa bezproblemu... przykładam igłe i ten błąd... spear'a robiłem już 2x i nic nie pomogło.. jakieś propozycje co może być nie tak?
     
  10. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zrobiłeś spear to na wyjściu tam gdzie wychodzi igła powinnineś mieć około 3,3v czy tyle masz??
     
  11. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    a jak sprawdzic nie majac miernika czy na wyjsciu z igła jest 3.3 napiecie,pytam zeby wiedziec bo i tak naped idzie doroboty :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum