1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd wczytywania gier po wymianie dysku twardego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez majax, Styczeń 24, 2015.

  1. majax

    majax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam
    Posiadam Konsole x360 Arcade wymieniłem w nim dysk twardy na większy z 20 gb na 500 gb i problem jest taki, że jak np. chciałbym odpalić grę SSX bądź gta v to zacina mi się cała konsola przy wczytywaniu gry, inne gry działają normalnie nie zauważyłem aby był z nimi problem, usuwałem po prostu gry z dysku i instalowałem je na nowo ale problem nie znikał. Wiecie w czym może być problem ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    z dyskiem, a z czym innym?
    Z tego co piszesz to zakładam że kupiłeś jakąś chińską nówkę vel oryginał na allegro za jakieś 200zł, czyli regenerowany chłam. Odsyłaj na gwarancję, jeżeli na starym HDD było OK, to odpowiedź jest chyba oczywista, prawda?
     
  4. majax

    majax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zakupiłem stąd > http://allegro.pl/dysk-500gb-do-microsoft-xbox360-skl-playzone-w-wa-i4993951263.html
    Jeżeli chodzi o zawieszanie konsoli to juz wczesniej takie coś występowało ale nigdy podczas ładowania tylko podczas gry.
    A dane z dysku przenosiłem poprzez pen-driva

    Zainstaluje jescze gta v i ssx na pen-drive aby sprawdzić czy to jest faktycznie wina dysku

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 24, 2015
  5. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jezu odpalanie gta V na arcade to jak dolewanie oliwy do ognia...
     
  6. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Ezio co ty piszesz w ogóln. Sam mam arcade i pykam we wszystko w tym w gta 5. Każdy 360 pod względem technicznym to to samo więc skończ pisać głupoty
    Tym bardziej ze mam jaspera
     
  7. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    :D Dobre, wiem o sprzęcie elektronicznym trochę więcej od Ciebie więc pozdrawiam i polecam grę na arcade w gta V :)
     
  8. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Ja p****ole... Ty wiesz więcej od wszystkich, nawet od akira.
    Podaj chociaż 1 argument czemu na arcade Nie Powinno się grać w gta 5
     
    Ostatnia edycja: Luty 2, 2015
    akir lubi to.
  9. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeden z wielu. Duży proces, niski tjmax, wystarczy lekkie zakurzenie = płoń dziecinko
     
  10. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Wtf tak konsola mi się spali od gta v. Wtf
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma czegoś takiego jak chiński oryginał. Pasują do konsoli dyski z wgranym fw od Microsoft (segate, samsung, hitachi) lub dyski wd.
    Dokładnie tak zrób.
    Tego osobnika nie słuchaj.
     
    Bugal lubi to.
  12. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @akir@akir

    oczywiście że pasują.
    Nie zaznaczyłeś że nigdy Microsoft nie wyprodukował dysków HDD 500GB do Fat-a.
    Nie wiem czy kiedykolwiek cokolwiek importowałeś z chin - mnie się zdarzyło kilakdziesiąt razy - i dla nich wszystko jest oryginał - toteż "chiński oryginał" znaczy w potocznym języku chiński produkt dennej jakości który to jest przez nich sprzedawany jako oryginalny.
    Mam tu na myśli może i oryginalne dyski, ale takie "na wykończeniu" nie nadające się do sprzedaży jako pełnowartościowe.
    I właśnie takowy dysk NA PEWNO zakupił nasz założyciel tematu. Wiem z autopsji.

    Pozdrawiam
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oryg dysk i kieszeń fat?. Dalej heh
     
  14. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Że co? Tępy widzę jestem i nie rozumiem powyższej Twojej wypowiedzi...
     
  15. majax

    majax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Panowie ... Nie ma co się spierać o jakieś pierdoły :D Wcześniej grałem normalnie w gta v przeszedłem wszystko i bez żadnego zacięcia i było ok.
    Teraz problem już też znikł, jeżeli chodzi o gta V to po prostu zaktualizowałem go (abgx360 nie pokazał żadnych błędów na pomarańczowo więc normalnie nawet przez neta grać mogę) i wszystko działa już normalnie, z SSX jest podobnie też już wszystko jest ok, problem jest w tym iż nie mam już savów do SSX'a ale to żaden problem i tak mam w co teraz grac :)
    Temat chyba jak na razie uważam za rozwiązany, no chyba, że chcielibyście sobie tutaj podyskutować :)

    Pozdrawiam !
     
Wczytywanie...

Poleć forum