1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd z połączeniem z Xbox Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dawid813, Lipiec 16, 2011.

  1. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Witam xboxa 360 mam od 2 lat , niestety kilka miesięcy temu router mi się zepsuł i używam stary modem allied telesyn at-fs... , teraz jak próbowałem połączyć się z Xbox Live był błąd ( Błądz z MTU ) i właśnie nie wiem jak to naprawić , nie posiadam routera i nie mam zamiaru go kupować , więc proszę o inne propozycje . Na forum był podobny temat , ale mi nie pomogl .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dokladnie jaki model masz tego modemu bo po tych oznaczeniach wychodzi konwerter sygnalu
     
  4. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może sygnał na linii się pogorszył chwilowo, poczekaj może jakiś czas.
     
  5. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ten problem jest od dłuższego czasu więc odpada pogorszenie sie sygnalu , dokładny model to allied telesyn at-fs705le
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To jest switch, nie modem
    Do domu przychodzi ci kabel sieciowy ?
     
  7. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    tak mam jeden kabel podłączony do switcha , który łączy się kablami z 2 komputerami i 1 laptopem
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec nic nie poradzisz na MTU bo ustawienia podaje ci router/serwer uslugodawcy neta, a uslugodawca zezwala ci na podlaczenie do jego urzadzen wiecej niz jednego urzadzenia ? czy moze klonujesz mac adres ?
     
  9. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    usłogodawca pozwala , ( chyba ) , bo raz było tak , że musiałem zadzwonić żeby internet działał musiałem podać kartę sieciową , a i nie kopiuje adresu mac
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to nie pozwala skoro musiales podac mac adres karty sieciowej, obecnie juz je ma dlatego dziala, MTU i przekierowanie portow dla uslugi xboxlive moze zrobic tylko uslugodawca bo nie masz publicznego (zewnętrznego) ip
     
  11. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    aha , a jest taka możliwość tak jak z laptopem , bo na laptopie nie musiałem dzwonić , odrazu chodził net
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie mam pojecia jakie zabezpieczenia ma twoj uslugodawca neta o ile je ma, to wszystko sa przypuszczania, ale ustawienia i tak on musi zmieniac nie wazne czy stosuje filtrowanie mac, ttl czy pppoe
     
  13. Naz

    Naz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Informacja o błędzie DNS przy łączeniu się z xbox 360 za pomocą kabla ethernet

    Witam

    Chciałem zwrócić się do was o pomoc z częstym problemem, jakim jest DNS. Na forum widziałem wiele takich tematów, ale nie dopatrzyłem się w nich odpowiedzi, a że nie mogę zakładać własnego tematu, wpisałem swój problem tutaj, tematyka jest podobna.

    Posiadam switch'er D-Link DES 1005D, prowadzony jest od niego kabel ethernet, łączy się z moim komputerem, gdzie mam internet.
    Natomiast, gdy chcę podłączyć konsolę ( X360 Slim 250GB ) do sieci XBL, to przy teście sprawdzającym połączenie, wyskakuje mi informacja o błędzie DNS.
    Ów błąd pokazuje się przy internecie > Xbox 360 .... Sieć ..X.. Internet .... XBL
    Próbowałem zmienić MAC adres, nic to nie dało, później wpisywałem ręcznie ustawienia IP, maski podsieci, bramy, a wtedy " X "wyskakiwał przy sieci > Xbox 360 ..X.. Sieć .... Internet .... XBL

    Na forum wyczytałem wiele nieskomplikowanych odp. typu " kup sobie router, albo połącz komputer z xbox'em i podłącz neta do PC'ta".
    Router'a nie kupię, bo mam switch'er do internetu i to mi spokojnie wystarczy. A połączenie PC z Xbox'em nie przemawia do mnie, jest niewygodne, muszę mieć wł. komputer, aby był internet w X360.

    Moje pytanie brzmi : co mogę w tej sytuacji zrobić, nie chce mi się wierzyć, że mając switch'a nie można korzystać bezpośrednio z XBL, a może tak właśnie jest?

    Bardzo proszę was o pomoc, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś pomógł mi rozwiązać ten problem.

    Pozdrawiam
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kogo masz neta, siec osiedlowa ? co masz przed switchem ?
     
  16. Naz

    Naz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...

    Internet to Ineo ( nie Inea )
    Kabel jest prowadzony od gościa po drugiej stronie, ma tam swój serwer
    Mam tylko switch'er nic więcej, żaden modem, ani router
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec u niego przekieruj porty i zapytaj jak wyglada sprawa dns czy ma wpisane na stale czy tez sa automatycznie pobierane, zapytaj tez czy czasami nie ma zablokowanej mozliwosci zmiany DNS przez komputery w sieci bo jak tak to xbox moze miec problemy bo serwer z gory narzuca tylko jeden dns lub dwa dns

    Ustawienia sieci sam wpisujesz czy serwer przydziela ci ustawienia takie jak ip, maska, dns itp ?
     
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Skoro ma problemy z serwerem dns to żadne ip mu się nie przypisze automatycznie
     
  19. Naz

    Naz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...

    Ustawienia sieci są ustawione na automatyczne, czyli :
    adres IP, Maska podsieci, ale Brama jest na 0.0.0.0
    DNS także jest przydzielany automatycznie, podst. DNS przydziela, natomiast zapasowy jest na 0.0.0.0

    Które porty ( Ineo ) ma przekierować, będą wiedzieli jakie ?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zle piszesz, to ze ustawienia w windowsie tak sa odgórnie przypisane to systemy unixowe inaczej na to "patrza" DNS moze nie byc wcale ustawiony, a DHCP przydzieli ustawienia z tym ze bez dns'a mozna bedzie sie laczyc tylko za pomoca ip

    brama musi byc inaczej nie bedziesz mial neta, dns moze byc taki sam jak brama, adres bramki to z reguly adres routera/serwera, adres bramki sprawdzisz wpisujac w menu start polecenie cmd a w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig

    co do portow to port 3074 TCP/UDP i 88 TCP
     
  21. Naz

    Naz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...

    Ustawienia sieci spisałem z Xbox'a.
    Jak wpisuję ipconfig/all to wykrywa mi 3 karty sieciowe : Hamachi, Realtek i karta PPP Linkmedia.
    Na Hamachi : DHCP - tak, adres ip - jest, maska podsieci - jest, brama domyślna - brak, DNS - brak
    Na Realtek : DHCP - tak, adres ip - jest, maska podsieci - jest, brama domyślna - brak, DNS - jest
    Na trzeciej : DHCP - nie, adres ip - jest, maska podsieci - jest, brama domyślna - jest ( taki sam adres jak IP ), DNS - jest

    Która jest tą właściwą, jak to sprawdzić ?

    Dzięki za porty
     
Wczytywanie...

Poleć forum