1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błąd ze zdobywaniem doświadczenia w Wiedźmin 3: Dziki Gon zostanie naprawiony

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Maj 29, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Od ostatniej poprawki w Wiedźmin 3: Dziki Gon pojawił się błąd uniemożliwiający praktycznie rozgrywkę! Ważniejszym jest jednak to, kiedy zostanie naprawiony. Mamy już informację.

    Błąd, o którym mowa, powoduje, że Geralt nie zdobywa doświadczenia za główne i poboczne zadania. Zapewne, jeśli ogrywacie właśnie Wiedźmin 3: Dziki Gon, to już tego doświadczyliście. Problem pojawił się po ostatniej poprawce.

    Sam bug objawia się głównie przy zadaniach oznaczonych zielonym i czerwonym kolorem. W dużym skrócie uniemożliwia nam to zdobywanie doświadczenia, gdyż to właśnie te zadania są głównym ich źródłem.

    Nas jednak interesuje jedno pytanie - kiedy to zostanie naprawione? Okazało się, że dosyć szybko, gdyż świeżej aktualizacji możemy spodziewać się "na dniach". Poniżej oficjalna odpowiedź Marcina Momota z forum CDP.

    Powiem szczerze, że nie jestem do końca przekonany wyjaśnieniem. Jasne, grę można wciąż skończyć. Zgoda. Tylko czy zdobywanie poziomów oraz nowych umiejętności, nie jest przez przypadkiem częścią praktycznie wszystkich gier RPG...?

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Poprawka która trafiła na PC urozmaiciła grę buahahha. Na XO doświadczenie leci normalnie jak na razie.
     
  4. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Mi też leci na XO normalnie expik
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Na 1.03 jeszcze nie sprawdzałem, ale na 1.01 normalnie leciało.
     
  6. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Normalnie bo błąd spowodowała nowa łatka
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na ps4 normalnie
     
  8. dracoag

    dracoag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja też na XO nie mam problemu.
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Podepnę się i do tego tematu bo może więcej osób zwracało na to uwagę. Ja za cały "łańcuszek" zadań od Keiry nie dostałem doświadczenia. Tak samo za zadania od Dijkstry i od Vernona Roche'a. Czy wy też tak mieliście? Ile XP otrzymaliście za te zadania?
     
  10. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    mam zainsralowaną łatkę i mi exp leci normalnie czyli jakieś 120 pkt a zadanie poboczne a troszkę więcej 150za główne jak się nie mylę - gram na najwyższym poziomie i może dlatego tyle punktów tylko.
     
  11. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Też gram na najwyższym. Poprzez poboczne co rozumiesz? Jaki kolor zadań masz w dzienniku (tych za które dostajesz 120)? Zielony, czerwony czy szary?

    Ja dopiero co ukończyłem zadanie zlecane przez kolesia w tawernie gdzie mieszkała Priscilla (z opuszczoną rezydencją w której "straszy") i otrzymałem 300XP na koniec (kolor zadania w dzienniku zielony).

    Zadanie od Dijkstry też miało kolor zielony a nie dostałem nic.

    Łańcuszek zadań od Keiry był już wyszarzony bo byłem na dużo wyższym poziomie niż sugerowany. Tak samo zadanie z dziadami od guślarza. Kolor szary. W oby wypadkach nie dostałem XP.
     
  12. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Zielony kolor to odpowiedni z Twoim XP , Czerwony to Zbyt trudne dla twojego XP
    Moje kolory to zielone ale ja narazie nabijam sobie XP i kasy -czyli jeżdze po mapie i odkrywam a przy okazji łupie co się da. Przyciąłem się na misji Krwawy Baron i leweluje by dokonczyć zadanie.
     
  13. maly7

    maly7 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A błąd z doświadczeniem występuje u każdego z najnowszą aktualizacją?

    Dzisiaj przychodzi do mnie wiedźmin w wersji pudełkowej i nie wiem czy grać na wersji czystej czy też zrobić aktualizację.
     
  14. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Tak, wiem co oznaczają kolory. Zastanawia mnie tylko czy XP nie jest jakoś skalowane względem poziomu trudności danego zlecenia (który zmienia się wraz z poziomem postaci). U mnie jednak wydaje się to nie mieć wpływu, bo jak napisałem nie otrzymałem XP ani za zielone ani za szare (tzn. dane zlecenie jest dużo łatwiejsze na obecnym poziomie postaci). Nie jest też to regułą. Zgodnie z rozpiską questów w sieci za każdy etap zadania z Kerią powinienem dostać nagrodę w postaci XP, a tak się nie stało. Czyli rzeczywiście jest jakiś bug z XP. Zastanawia mnie jeszcze, czy ilość otrzymywanego doświadczenia jest też skalowana w górę tzn. jeżeli zrobi się "czerwone" zadanie to czy dostaje się więcej XP niż gdyby się poczekało i zrobiło to zadanie po osiągnięciu warunku na kolor "zielony".
     
  15. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Petroz wydaje mi się że to zależy od lvl-u postaci. Mieszcząc się w zielonym kolorze dostajesz mniej punktów, wchodząc na czerwony dostajesz więcej. Oczywiście też pewnie ma znaczenie na jakim poziomie trudności sięgra.
     
  16. MattikRO

    MattikRO Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Teraz mam wątpliwości, brnąć dalej czy może jednak zaczekać na patcha 1.04...
     
  17. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    MattikRO brnij dalej bo ra super ja tam gram i się nie przejmuj. Mi levele wchodzą chyba normalnie za zakończone zadanie Krwawy Baron otrzymałem 300pkt i zdobylem 10lvl także ja chyba błędu z punktami nie mam.
     
  18. MattikRO

    MattikRO Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Tylko, jest taki problem, bo np. jakbym chciał założyć jakąś zbroję która jest na 34 lvl, to mogę wtedy nie dobić a pozostało mi jeszcze Skellige.
     
  19. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Zależy na jakim poziomie będizesz grał. Oczywiście na trudniejszym zajmie Ci to dużo czasu. patch 1,04/05 lada chwila się pojawi także graj spokojnie, co zrobisz jak np patch 1,04/05 zepsuje np możliwość zakłądania legendarych zbroi- to co nie będziesz grał i czekał na kolejnego patcha?
    Graj i się nie przejmuj taie moje zdanie :) .
     
Wczytywanie...

Poleć forum