1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Blagam--> POMOCY!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GlodnyPomocy:), Lipiec 6, 2011.

  1. GlodnyPomocy:)

    GlodnyPomocy:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!
    Moj poblem wyglada nastepujaco:
    Posidam konsole Xbox 360 slim 250gb (Halo reach edition) i od ostatnich 3 dni staram sie polaczyc z moim ( bardzo kiepskim "ok.400RAMu", rozdzielczosc 800x600 i takie tam starocie) PC, za pomoca WMP11. Raz mi sie udalo i dwa filmy obejrzalem bez problemow. Niestety pozniej cos sie zepsulo i po wlaczeniu filmu po jakiej 1 min max 3 komp sie zawiesza i film na xboxie tez, nie wspomne o necie na kompie (restart kompa tylko przywraca neta):(((
    FireWall status OFF, w WMP11 niby chyba wszystko jest ustawione GooD(chociaz moge sie mylic). Na innych programach typu WMP11 problem sie powtarza.
    Czy to wina mojego kompa ? ( malo prawdopodobne gdyz wczesniej dzialalo)
    Neta mam dobrego 10mg jezeli to info jest istotne.
    Podlaczenie : Xbox Router ( dziala usluga Xbox Live), PC Router ( all smiga )

    Jestem laikiem wiec blagam o jak najprostrze wytlumaczenie i pomoc.
    Dodam, ze konsole mam od 6 dni.

    Pozdrawiam serdecznie !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tversity na takim starym kompie??? chyba zartujesz
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Windows Media Player 11 na takim starym kompie? Chyba żartujesz. Że to w ogóle Windowsa dźwiga, to już sukces.
     
  6. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Moze to nie do konca rozwiaze twoj problem, ale najwygodniej zrzucic film na pendrive'a i podpiac go do Xboxa.
     
  7. noolie

    noolie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tversity działał na kulejącym lapku mojego kuzyna totalna rozpadka więc czemu ma nie zadziałać u niego ? Nie podał parametrów dokładnych PC więc nie wiemy czy faktycznie jest taki słaby ^^.
     
  8. GlodnyPomocy:)

    GlodnyPomocy:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    System operacyjny : Windows xp prosesional SP3,ADM Athlon XP,383mb RAM,Cirrus Logic 5430/5440 Comatibile Graphics Adapter - to ten pr0 sprzet :)
    Zaraz siciaga tn program i napisze czy bedzie dzialac- jak cos to pytajcie o cos (dane) to podam co potrzebne:0
    Pozdr wariaty ;D
     
  9. GlodnyPomocy:)

    GlodnyPomocy:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mysle, ze to dosyc istotna informacja ktorej nie poddalem i moze byc zwiazana z tym poroblemem ktory podalem wyzej.
    Mianowicie: gdy wlacze BitComet ( pobieranie filmu ) bardzo czesto jest tak, ze po kilku minutach odcina mi neta i musze robic restart kompa, podobnie jak z ogladaniem video na Xboxie:(

    Pomocy pls ...!!!
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tversity olej bo on wysyla obraz transkodowany, nie da rady na twoim kompie, WMP 11 udostępnia katalogi i xbox sam przetwarza sobie film pobierajac go jedynie kawalek po kawalku, system czysty bez wirusow ?
    Komputer masz stary wiec jest duze prawdopodobienstwo bledow na dysku, kosciach ram czy tez popuchniętych kondensatorów na plycie glownej, jak nie byl czyszczony moze sie przegrzewać co rowniez moze powodowac restarty lub zawieszki
     
  11. GlodnyPomocy:)

    GlodnyPomocy:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm... niby z plyta gl wszystko ok - ostatnio bylo wszystko sprawdzane i dzialalo ( znaczy sie dwa filmy obejrzalem ;) )\Nie jest to moze spowodowane firewall'em ? bo niby dlaczego tak samo dzieje mi sie przy sciaganiu filmow z neta (przez Bit Comet) :sciaga sciaga i nagle STOP brak neta i sciagania :(
    PS. Wlasnie testowalem ten program co poleciliscie i rowniez nie dziala - to samo sie dzieje, ale po dluzszym czasie :(
    Ten Xbox to jedyna rozrywka jaka mam na tym cholernym Cyprze - pomocy :((
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Niby ?
    Ty nawet tego nie przetestowałeś żadnymi programami diagnostycznymi, komp ktory masz to juz zabytek i jesli myślisz ze on sie nie zepsuje bo kiedys chodzil to jestes w bledzie i jak odpowiesz na moje pytania ktore zadalem post wczesniej dowiesz sie czy to wina kompa czy tez nie
     
  13. koxy

    koxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A firewalla na routerze masz wyłaczonego? Miałem kiedyś takie jazdy z uttorentem jak wyłączyłem firewalla chodzi normalnie.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od tego jest przekierowanie portow
     
  15. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Usuń firewalla, może odmuli kompa, a i tak już mu nic nie zaszkodzi. Jak jesteś na Cyprze i grasz na xboxie, to fajne masz wakacje ;]
     
  16. koxy

    koxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolo chyba nie zabardzo siedzi w temacie "przekierowywania portów" więc nie tnij kozaka. Wyłaczenie firewalla jest banalne i od razu będzie wiedział gdzie leży problem
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wedlug ciebie osoba ktora jest wykształcona to jest kozak, szkoda gadac...
    Nie kazdy router pozwala na wylaczenie firewalla, niektóre wcale nie maja mozliwosci konfiguracji zapory prócz przekierowywania portów
    I nadal nie bedzie wiedzial gdzie lezy problem bo zapora jest po strone WAN w sieci intranet zapora routera nie dziala
     
  18. zidabliuej

    zidabliuej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wlkp
    Ja też mam podobny problem, komp dość mocny (Dual Core 2GB RAM), net co prawda wolny(512kb), ale np jak odpalę utorrenta i zapuszczę mu jakieś zadanie, to już w przeglądarce nie mogę żadnej stronki otworzyć. Wyskakuje informacja w przeglądarce po angielsku, że osiągnięto maksymalny limit połączeń i należy skontaktować się za administratorem sieci.
    U mnie jest to wina routera, prawdopodobnie są poblokowane porty i włączona zapora(Router Vigora). Po akcji z utorrentem albo restart kompa, albo wyłączenie utorrenta i odczekanie 15 minut - net wraca. Nie mam hasła do routera(sieć obsługuje mi zewnętrzna firma, a ogólnie ten router rozprowadza neta po całej firmie, więc w razie awarii koleś od sieci potrzebuje zdalnego dostępu, dlatego nie mam passów do routera)

    U Ciebie może być podobny problem. Podaj może nazwę i model routera, może tam wystarczy rozblokować porty i problem z bitcommetem i oglądaniem filmów na XB zniknie.
     
  19. GlodnyPomocy:)

    GlodnyPomocy:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Model routera to :THOMPSON TWG850-4
    Jezeli nic nie pomoze to bede ogladal filmy tak jak kolega napisal - PenDrive i wjo :)
    A co do BitCometa to juz sam nie wiem , bede robil jak do tej pory : wlacze "zawiesi sie net" i reset i od nowa ;/
    Pozdrawiam wszytkich i dziekuje za pomoc. Chyba trzeba kupic nowego laptopa / kompa ;p
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To co masz to co innego, to ilosc polaczen z danego ip jest ograniczona bo sieci P2P obciążają lacza, a prywatne firmy osiedlowe ograniczają neta aby inni mogli swobodnie korzystać

    Ten modemo/router jest z gory ustawiany przez operatora, jego konfiguracja jest ograniczona, jak myslisz ze to wina neta no to coz przekonywać cie nie bede, moze zrozumiesz ze kompa juz masz starego i bardziej prawdopodobne jest ze to jego wina bo w koncu on przetwarza dane nie internet
     
  21. zidabliuej

    zidabliuej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wlkp
    No, tyle, że właśnie ja nie mam neta od prywatnej firmy osiedlowej(mieszkam w domu jednorodzinnym), tylko DSL z TPSA ze stałym IP(umowa jest tylko na mnie i nie dziele z nikim innym łącza) gdzie wszyscy sąsiedzi mają neostradę, bo stałego IP nie potrzebują, więc ograniczenie neta raczej nie wchodzi w grę... A o mówiąc o administratorze tejże mojej wewnętrznej sieci, miałem na myśli speca od sieci, który konfigurował mi to w domu i na firmie, bo na tym necie mam 9 komputerów. I jak pisałem, wpisując adres IP do konfiguracji routera w przeglądarce, nie mam hasła ani loginu, bo ma go ten koleś... A router to taki z wyższej półki(Draytek Vigor, płaciłem za niego ponad tysiąc zł) i podejrzewam, że właśnie tam w ustawianiach jest tak zrobione, że w momencie jak włącze P2P na jednym kompie, to automatycznie ogranicza mu przepustowość, żeby na innych szło odpalić neta. A z kolei jak go zresetuje i ustawie w nim sobie po swojemu, to w momencie jak się coś poważnie popsuje(firmowe bazy danych itp) to koleś zdalnie już się nie połączy. Więc sytuacja patowa...
     
Wczytywanie...

Poleć forum