1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błędne LayerBreak podczas nagrywania płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez susek, Grudzień 30, 2010.

  1. susek

    susek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam trochę specyficzny błąd w trakcie nagrywania płyt do Xboxa 360. Nagrywając płytę mam wrażenie wykupywania losu na loterii. Zazwyczaj na 3 płyty firmy Verbatil wypala się prawidłowo jedna.
    Płyta nieprawidłowo wypalona wygląda specyficznie, ma na sobie parę pierścieni. Po sprawdzeniu płyty przez ABX wyświetla się że nieprawidłowy jest LayerBreak (oraz wartość jego która nie zgadza się z tym podanym w DVD)



    Plik .DVD(utworzony przez program abgx360) wygląda tak:



    Do nagrywania używam nagrywarki Optiarc DVD RW AD-7173A.
    Nie posiadam żadnych dysków wirtualnych. Do nagrywania używam CloneDVD firmy slysoft.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cezeusz

    cezeusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proponuję zmienić oprogramowanie. Lub żeby mieć 100% pewności, bierz nagrywarkę do kumpla i tam nagraj na jego systemie. Wówczas będziesz wiedział czy to problem sprzętu, czy oprogramowania.
     
  4. spec0

    spec0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    propnuje zmienic nagrywarke - optiarc w laptoppach to straszny syf
     
  6. susek

    susek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W IMG burn nie przewidzieli że ktoś może mieć nagrywarkę firmy "Sony" i nie zrobili na tego zakładki. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia u kogoś innego wypalania płyt. Być może wina jest po stronie programu Clone DVD. Chciałbym się dowiedzieć co jeszcze można zrobić.

    PS: To jest komputer stacjonarny a nie laptop.


    LOG z IMG Burna
    http://wklej.org/id/447944/

    Zaktualizowałem nawet BIOSA do DVD
     
  7. spec0

    spec0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to leżysz tak mi się wydaje zostało ci tylko zmienić nagrywarkę i tak Cie taniej wyjdzie niż kupowanie co chwile płyt
    no chyba że ktoś miał taki problem i Ci napisze co zrobić
     
Wczytywanie...

Poleć forum