1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błędy przy nagrywaniu gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Drops17, Wrzesień 13, 2014.

  1. Drops17

    Drops17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, na początku chciałbym się serdecznie przywitać, gdyż jestem nowy na tym forum :)

    Mój problem polega na błędach przy nagrywaniu gier. Nagrywam na płytach DOUBLE LAYER PLATINUM 8x SPEED 8.5GB DVD+R (nie mogłem dostać Verbatim'ów) , a moja nagrywarka to DVDRW Dual Layer x24. Póki co, nagrywam za pomocą IMG Burn'a. Nagrywałem już 5 płyt (Sniper Elite/Batman Arkham Origins) i za każdym razem wyskakiwał błąd. Myślę, że przyczyna tkwi w szybkości nagrywania (obrazy gier przepuszczałem przez abgx/gry pod LT 3.0/IMG Burn ustawiony dobrze/ a nawet sprawdzałem dasha na konsoli), ponieważ gdy ustawiam prędkość na 2.4 to zawsze przy nagrywaniu przeskakuje na 4.0 z rzadkimi spadkami na 3.6. Wiecie jaki jest tego powód ? Czytałem dużo, również na tym forum, lecz nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Nagrywarka nie obsługuje tej prędkości ? Wersja IMG Burn'a? Moje błędy w ustawieniach ? Nie wiem. Opcje IMG Burn'a korygowałem wg. jednego z poradników na tym forum, więc myślę, że wszystko jest idealnie, tylko ta prędkość cały czas przeskakuje. A może problem leży gdzie indziej ? Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bagir

    bagir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    w imgburnie masz po prawej stronie właściwości płyty, dzisiaj zauważyłem, że np mój verbatim obsługiwał prędkości powyżej 3x więc może dlatego nie chce Ci w 2x nagrać - mogę się mylić ;)
    daj screena z imgburna najlepiej :)
     
  4. Drops17

    Drops17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rzeczywiście, jest takie coś (jeśli o to chodzi), a prędkości to 4x, 6x i 8x.

    SS Img Burn'a z załadowaną płytą + ustawienia, żeby wszystko się zgadzało.

    [​IMG]

    []Bez*tytułu.png - Speedy Share - upload your files here

    #Bagir, więc myślisz, że może być to wina płyty i gdy kupię Verbatima powinno być ok ? Napisz jeśli jeszcze jakiś SS będzie potrzebny.

    Pozdrawiam :)
     
  5. bagir

    bagir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    możesz spróbować na 4x a najlepiej kup verbatimy u mnie się nagrywały na nagrywarce na której się nie nagrała płyta esperanzy. ale konsola nie chce mi przeczytać gta v ;) także małe pocieszenie ;) z tego co czytałem forum to i tak jeśli gra ma CIV to nie nagrasz jej poprawnie "zwykła" nagrywarką - jeśli się mylę to mnie poprawcie ;)

    btw nagrywałem też verbatima na nagrywarce tsst i przy 66% błąd ;) na nagrywarce asusa doszło do 100%
     
  6. Drops17

    Drops17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, gry z CIV trzeba nagrywać jakąś specjalną nagrywarką, aczkolwiek sprawdzałem i Sniper ani Batman tego zabezpieczenie nie mają. Okay, dzięki, jak tylko kupie Verbatima spróbuję nagrać :D Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu to proszę o podesłanie :p
     
  7. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    America nie odkryłeś, tych gier civ jest naprawde mało. Jak nie macie ihas nagrywacie clonemcd i śmiga.
     
  8. bagir

    bagir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    spójrz do mojego tematu w takim razie ;)
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/zmagania-z-gta-v-ixtreme-lite-touch-3-0-a-201094/

    i powiedz dlaczego nagrywając na różnych nagrywarkach clonem nadal gta nie działa ;)?

    btw nie wykluczałbym, że masz coś nie tak z nagrywarką, nagraj jednegoverbatima i zobacz
     
Wczytywanie...

Poleć forum