1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

błędy w iso z abgx360

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Dmk84, Marzec 5, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Dmk84

    Dmk84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam taki dziwny problem kupiłem przerobioną konsolke, pożyczyłem od kolegi Halo3, spodobało mi się więc postanowiłem sobie przegrać. Zrobiłem obraz na dysku wrzuciłem w abgx360 i wyszło m.in.:

    1.Found possible game data corruption starting at 4 different offsets!
    a po tym jakies cyferki

    2. Game partition CRC does not match, look like a bad rip!

    3. Stealth was verified but game data wasn`t - wczesniej pare linijek wyzej bylo stealth check passed!

    No to pomyślałem, że źle obraz mi zrobiło no ale sprawdziłem płytke kolegi i wyszło:

    1. tak samo jak pkt 1 wyzej

    2. Angle deviation is > 3 degrees for Challengr ID 28!
    Found a 359 degree angle

    3. Caution: This SS contains a value (angle 359) that will cause older versions of iXtreme to return a detectable bad response! Make sure your drive is flashed with iXtreme version 1.4 or newer!

    4. Stealth status is uncertain i do tego error: The requested URL returned error: 404

    5. Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Verification failed

    6. Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1...
    SplitVid is invalid but writing is disabled, unable to fix!

    Tak że strasznie mi to namieszało i nie wiem co jest grane, jakim cudem przy tylu błedach wogóle w konsolce to poszło i wogóle się zastanawiam jak mam konsolke przerobioną skoro bez stealth ruszyło. A płytke z grą kolegi to się boję wkładać żeby coś się nie zepsuło a z przegraniem też sobie dałem spokój. Wspomne tylko, że konsolka ma date produkcji 19-07-2008 , 14,2A i wejscie hdmi. Za wyjaśnienie o co w tym wszystkim chodzię dziękuje bo nagrałem już pare płytek ale czegoś takiego to jeszcze nie miałem :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    jakiś dziwny obraz po prostu sciagnales chyba, stealth ok a data zla ? mialem tak z the darkness i sie nie odwazylem nagrac
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    pisze ze z oryginalnej plytki zgral obraz...tak przynajmniej zrozumialem


    @TOPIC
    tak niezgrasz,musisz miec kreon drive albo z neta obraz zassac i wypalic
     
  5. Dmk84

    Dmk84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płytka też była kopią, a obrazu nie ściągałem tylko sam zrobiłem z tej właśnie płytki
     
  6. Dmk84

    Dmk84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    robiłem juz pare razy kopie kopii i takich błędów jeszcze nie miałem
     
  7. neMeSIz

    neMeSIz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak widze to moze i robiles kopie kopii ale nie dla xboxa ... :) poczytaj
     
  8. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    polecam NERO i zrobić "Kopiuj dysk"
    potem zaczyna kopiować poprosi cię o czystą płytke wsadzasz i sie nagrywa :)

    Bynajmniej u mnie "DZIAŁA"
     
  9. taras5555

    taras5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    qq

    Wtam. Mam taki problem. Posiadam obraz gry ale ten nie jest kompatybilny z iXtreme (sprawdzałem poprzez xdvd mulleter beta). I nie wiem co zrobić aby był on kompatybilny. Proszę o pomoc.
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  11. taras5555

    taras5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzisz... właśnie wiem o tym programie(abgx360) i robiłem wszystko tak samo jak w tutorialu lecz mam bardzo rzadki release gry i nie ma go w bazie programu czy coś. Nie wiem co mam robić... a grać się chce:pP



    Ale czy moge nagrać obraz który nie jest kompatybilny z iXtreme i czy będzie on chodził na takim właśnie napędzie?? LITE-ON?? to chyba głupie pytanie
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Co to za gra jest ?

    Jeżeli obraz nie jest kompatybilny z iXtreme, a masz wgrany firmware iXtreme to taka gra u ciebie nie ruszy.
     
  13. yavorro

    yavorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisze tutaj poniewaz nie moge stworzyc nowego tematu:

    Ja mam z kolei inny problem weryfikacja przez abgx360 wypada pomyslnie, wkladam plyte do xboxa wykrywa prawidlowo gre uruchamiam, jest glowne menu i gdy biore start game podczas wczytywania konsola sie po prostu zawiesza i trzeba ja wylaczyc i wlaczyc ponownie....
    Jednak to nie pomaga. probowalem nagrac plyte 2 raz jednak jest znow to samo...
    ISO sprawdzilem rowniez weryfikacja wypadla pomyslnie nie wiem co jest grane jutro sprawdze w innej konsoli ale jak macie jakies pomysly to dajcie znac :)
    Problem dotyczy gry: X-Men Origins Wolverine [ENG] [REGiON FREE] [XBOX360-PROTOCOL]
    Plytka: Verbatim DVD-DL
    Dzieki i pozdrawiam.
     
  14. Roddy

    Roddy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to jak płytka verbatimam dvd-dl to dziwne że konsola ja wogle czyta :p raczej na + sie nagrywa a nie na -
     
  15. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Płyty DVD-DL działają tylko na napędach Samsunga i do tego z odpowiednią wersją FW, kup płyty DVD+R DL i powinno działać ;) - wszystko masz opisane tu >> http://x360iso.org/iso/9851-przygotowanie-i-nagranie-gry-krok-po-kroku.html
     
  16. yavorro

    yavorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Heh sprawdzilem jeszcze raz i jest to plytka DVD+R DL :p
    Nagrywam DVD Decrypterem wczesniej tak nagrywalem i dzialalo bez problemu....

    W abgx360 nie wykazuje zadnych bledow:
    http://s4.zapodaj.net/9486568.jpg.html
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Może po prostu trafiła ci się gorsza płyta i dlatego nie działa, nagraj jeszcze raz.
     
  18. yavorro

    yavorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Probowalem nagrac 2 razy raz mi sie udalo uruchomic te gierke ale po 10 minutach rozgrywki zawiesilo sie i teraz nie moge tej gry uruchomic wogole....
    Nie mam pojecia ocb tak samo mam z velvet assasin. Obie gierki sa w wersji od PROTOCOL i obie zwieszaja mi konsole moze sciagnac jakis inny rip czy to nie ma znaczenia ??
     
  19. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A te gry przechodzą weryfikację w DVD Decrypter ?? Spróbuj nagrać grę za pomocą imgburn. Możesz również wyczyścić cache konsoli, może tu jest pies pogrzebany ;/.
     
  20. yavorro

    yavorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przechodza weryfikacje w DVD Decrypter - hmm a mozesz mi powiedziec jak sie czysci cache konsoli? bede wdzieczny :)
     
  21. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak trudno poszukać ?? >> http://x360iso.org/poradniki-dash/7160-czyszczenie-cache.html
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. apebek
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    331
  2. sereq28
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    1476
  3. Dragon124
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    873
  4. Kondziu360
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    2722
  5. sroxer
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    1236
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum