1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Błedy z łączeniem się z internetem w XBOX`ie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Daro151, Lipiec 16, 2011.

  1. Daro151

    Daro151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema , mam taki błąd w którym chyba straciłem 120 zł . Mam problem z połączeniem się przez WIFI oraz poprzez połączenie bezprzewodowe (kablem od routera) . Pytalem sie kolegów co też mają XBOX`a ale oni także nie mają neta . Nie wiem do kogo się udać aby mi to zrobił , dlatego próbuje na forum .

    Dokładnie to mam błąd taki : Nie wiem jakie dane powpisywać aby połączyć się z routerem , no ale też próbowałem bezprzewodowo i nic nie działa . Co mam zrobić ? Musze mieć coś aby się połączyć z wifi czy co (tutaj jest karta sieci bezprzewodowej i nie wiem czy musze ją mieć) . Kompletnie nic nie wiem , proszę o pomoc .

    (a akurat kupiłem doładowanie XBOX LIVE za 120 zł na 12 miesiecy - promocja)

    Noi też nie znam swoich danych routera (także hasła)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nic mie znasz to nic nie zrobisz. Naucz sie obslugiwac swoj router w pierwszej kolejnpsci. Nastepnie wroc na forum

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. HaRa

    HaRa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płoty
    po pierwsze jaki masz router?? a moze livebox'a?? skontaktuj sie z administratorem sieci ktory zarzadza siecia, chyba ze ty sam nim jestes:)


    "poprzez połączenie bezprzewodowe (kablem od routera)" bezprzewodowe kablem, hmmm ciekawe:)

    jaki masz windows?? (latwiej bedzie cie pokierowac aby zobaczyc bramke domyslna) albo wejdz w uruchom wpisz "cmd" nastepnie w oknie wpisz
    "ipconfig /all" dzieki temu recznie stworysz polaczenie kablem miedzy xboxem a routerem (bedziesz mial potrzebne wszystkie cyferki:))
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    standardowe haslo i login do ruterow to admin i admin. bez konfiguracji rutera w sensie odblokowania portow, wpisaniu adresu mac do wyjatkow. nic nie zrobisz.
     
  6. Jakub Kozłowski

    Jakub Kozłowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Jak masz liveboxa to jest napisane na naklejce, jak nie to spytaj się rodziców może ;)
     
  7. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Wystarczy poczytać instrukcję...
     
  8. Daro151

    Daro151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widze że ludzie na forum są bardzo pomocni , a najbardziej to użytkownik akir , człowiek ala głupio mądry . Dobra to może inaczej zadam pytanie , skąd można wytrzasnąć ludzi którzy się na tym znają (po za kolegami) - aby to zrobili ? Bo to parodia jest gdy kabla od modemu mi nie czyta . A instrukcja obsługi to jest w 8 językach bez polskiego . Tylko jakaś mała 11 stron czy tam ile , czytałem i z dwa razy przeleciałem .
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Szukaj informatyka, ja biore za taka usluge od 50zl do 100zl w zależności od odległości jaka mam do klienta
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dobry interes.
    nawet po obrazkach nic nie rozumiesz? do rutera tez pewnie sie nie zalogowales...
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  12. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Jaki masz internet?
    Jak masz Neostradę, to podłączasz kablem Router==>Konsola po czym wchodzisz w ustawienia==> połączenia==> wybierasz kablem==> dajesz automatyczna konfiguracja==>Sprawdź połączenie z internetem??
    Takie to trudne? Neostrada sama się skonfiguruje pod Xbox'a

    Gorzej jest jak masz internet Stały w sęsie LAN gdzie masz gosta jako dostawcę intenetu, ponieważ może być tak że możesz mieć automatyczną konfiguracje albo i musisz samemu powpisywać adres ip, bramka, DNS'y bla bla bla

    Napisz co masz?

    P.S sory za chaotyczną pisownię, ale mam nadzieje że kapisz oco loto.
     
  13. Daro151

    Daro151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Haha , nawet nie umiecie takiej rzeczy rozwiązać , haha testowałem Was , bezpośrednio podłączyłem kabel od modemu do XBox`a , a żaden z Was nie wpadł na pomysł że trzeba go zrestartować (przy pomocy takiego guzika w modemie , taki jeden magiczny) , haha z jakich nie których ludzi ja nie moge wytrzymać , takie noby . Weźcie się zastanówcie .

    A z pomocą którzy mi jej udzielali dziękuje :

    HaRa
    !Brudsien

    ;d
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Śmieszny jesteś? Jak net idzie kablem to musi iść i tyle, o.
     
  15. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dobrze ze ty wpadles po paru dniach. miec sprzet i nie miec o nim pojecia ... kabla ci nie czyta? haha
     
Wczytywanie...

Poleć forum