1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Blokada regionalna MarketPlace - odblokowanie [VPN]

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Marzec 20, 2009.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Najważniejszym aspektem tego tutoriala jest serwer VPN. W większości przypadków serwery te są płatne, więc będzie trzeba zapłacić parę złotych lub mozolnie szukać darmowych.
    Należy pamiętać, że VPN musi być na taki kraj, na jaki mamy zarejestrowane konto Xbox LIVE. Czyli jeżeli mamy konto na USA to VPN musi również być z USA.

    Dzięki tej sztuczce ;), będzie można odblokować wszystkie niedostępne w Polsce gry z pierwszego Xbox'a, map packi do Gears of War 2, zablokowane gry Arcade, dema itp.... Polega to na tym, ze emulujemy IP regionu, na którym taka blokada nie występuje.

    Lista serwerów VPN:
    https://secretsline.net/ - możliwość zapłaty sms'em - podana konfiguracja
    VPN Service::WorldVPN paid VPN accounts,China,UAE,Dubai,Oman,Qatar,Saudi Arabia,Turkey,Yemen,Bahrain,Kuwait,Anonymous Surfing - Free Trial - podana konfiguracja
    www.usaip.eu - FREE TESTING - podana konfiguracja
    https://www.securenetics.com/servers.php?aid=0
    https://anonymitynetwork.com/members/login.php - 3H Trial
    Konsolę należy podłączyć do PC w taki sposób:
    Xbox 360 --> kabel skrosowany --> PC(wymagane 2 karty sieciowe lub adapter wifi) --> router --> internet/modem

    Jeżeli mamy neostrade/netie... bez routera i tylko jedną kartę sieciową to podłączmy w poniższy sposób:
    Xbox 360 --> kabel skrosowany --> PC(karta sieciowa) --> modem USB

    -----------------------------------------
    Ustawienia dajemy automatycznie, a jeżeli nie załapie to:

    Ustawienia PC:
    Użyj następującego adresu IP:
    Adres IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyślna: puste

    Użyj następujących adresów serwerów DNS:
    Preferowany serwer DNS: 192.168.0.1
    Alternatywny serwer DNS: puste

    Ustawienia konsoli:
    Ustawienia IP - Ręczne
    Adres IP: 192.168.0.2
    Maska Podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Ustawienia DNS - Ręczne
    Podstawowy serwer DNS: 192.168.0.1
    Zapasowy serwer DNS: 0.0.0.0

    -----------------------------------------

    Przechodzimy do Panelu sterowania, a następnie Połączenie sieciowe.

    [​IMG]


    Klikamy teraz ma Kreator nowego połączenia, aby rozpocząć tworzenie nowego połączenia.

    [​IMG]


    Dalej>

    [​IMG]


    Wybieramy Połącz z siecią w miejscu pracy i przechodzimy Dalej>

    [​IMG]


    Wybieramy Połączenie wirtualnej sieci prywatnej i przechodzimy Dalej>

    [​IMG]


    Wybieramy nazwę firmy i przechodzimy Dalej>

    [​IMG]


    Wybieramy Nie wybieraj połączenia początkowego i przechodzimy Dalej>

    [​IMG]


    W nazwie hosta wpisujemy nazwę lub IP hosta VPN przez którego będziemy się łączyć i przechodzimy Dalej>

    [​IMG]


    Klikamy Zakończ

    [​IMG]


    W nazwie użytkownika wpisujemy Login, który podaliśmy podczas rejestracji na stronie .... oraz hasło. Wybieramy opcję jak na zdjęciu, a następnie klikamy Właściwości.

    [​IMG]


    Przechodzimy do zakładki Sieć i w Typ wirtualnej sieci prywatnej (VPN) wybieramy Sieć VPN z protokołem PPTP.

    [​IMG]


    Jeżeli korzystamy z modemu USB to w Ogólne musi być zahaczykowana opcja "Wybierz najpierw numer innego połączenia".

    Przechodzimy do zakładki Zaawansowane i dajemy haczyk na Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera". w "Połączenie sieci domowej" wybieramy sieć pod którą jest podłączona konsola. Klikamy Ok i łączymy się do sieci VPN -> Połącz - może to trwać nawet kilkadziesiąt sekund w zależności z jakiego VPN korzystamy.

    [​IMG]

    [​IMG]


    Aby sprawdzić czy IP zostało zmienione możemy skorzystać z tej strony What Is My IP Address? - Lookup IP, Hide IP, Change IP, Trace IP and more... i w location powinien być kraj, z którego pochodzi VPN.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tu macie jakies darmowe VPN:


    Country:UK
    VPN ACCOUNT IP adress:
    89.145.80.1
    89.145.80.2
    89.145.80.3
    89.145.80.4
    89.145.80.5
    89.145.80.6
    89.145.80.7
    89.145.80.8
    89.145.80.9
    89.145.80.10
    89.145.80.11
    89.145.80.12
    89.145.80.13
    89.145.80.14
    84.18.200.200
    84.18.200.203
    84.18.200.204
    84.18.200.207
    84.18.200.210
    84.18.200.211
    84.18.200.212
    89.145.81.1
    89.145.81.2
    89.145.81.3
    89.145.81.4
    89.145.81.5
    89.145.81.6
    89.145.81.7
    89.145.81.8
    89.145.81.21
    89.145.81.22
    89.145.81.23
    89.145.81.24
    89.145.81.25
    89.145.81.31
    89.145.81.32
    89.145.81.33

    account: test
    password:2727
     
  4. STARKILLER22

    STARKILLER22 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Można prosić toturial na viscie ??:D
     
  5. f0rgis

    f0rgis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    dzięki, przyda się oczywiście ;)
     
  6. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    szczerze mowiac to zaden mail z tych trialowych nieprzyszedl,zaden z tych co podalem juz nie dziala...sam nie wiem co robic...chyba na swissvpn wykupie miecha za 5$;/ chyba ze ktos ma aktualny darmowy vpn/konto trialowe?
     
  7. mateo2048

    mateo2048 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    czy ta blokada regionalna wiąże się z tym, że nie mogę pobrać FIFA 09 Ultimate Team?
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    https://anonymitynetwork.com




    klikacie na gorze po prawej SIGNUP FREE
    wpisujecie maila-na niego przychodzi haslo i login-ja korzystalem a gmaila,jedyny na jaki MI doszlo
    logujecie sie danymi podanymi w mailu na stronie
    klikacie activate trial
    pojawia sie wam takie cos

    tworzycie polaczenie vpn wg poradnika w 1 poscie wybierajac serwer UK,haslo i username macie w tej wiadomosci pokliknieciu ACTIVATE TRIAL
    cieszycie sie i sciagacie mapki:) ja wlasnie flashbacka sciagnelem:D
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Postaram się coś wystrugać.
    Emaile z trialami mogą przyjść nawet po paru dniach więc Stay tuned ;)
    Z czego wiem to Ultimate Team nie posiada blokady regionalnej.
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    offtopic mi od miesiaca nieida;D


    a ten moj sposob dziala w 100% ^^
     
  11. piter1986

    piter1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miedzianek, ale za te mapki normalnie zapłaciłeś pointsami wcześniej??
     
  12. Belzebio

    Belzebio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Panowie, żaden z powyżych sposobów u mnie nie zadziałał. Siedziałem, knułem, próbowałem i nic. W końcu wpadłem na genialny (to się okaże za 3 godziny, jak dojadę do domu i odpalę konsolę) pomysł. Generalnie chodziło mi o ściągnięcie Map Pack'a do COD WaW. Oto co zrobiłem.

    Generalnie przy logowaniu się do swojego profilu na stronie Xbox'a i wejściu do Games Marketplace przy próbie pobrania dodatku miałem ten sam komunikat co z poziomu konsoli tj. że zawartość jest niedostępna w tej lokalizacji czy jak to tam brzmi.


    Pobrałem trial'a z https://anonymitynetwork.com, 3 godzinny dostęp. Jako że mam konto zarejestowane na UK, użyłem połączenia z Anglią.
    Odpaliłem stronę Xbox.com | Xbox.com Home tak na wszelki wypadek używając lokalizacji UK.
    Zalogowałem się na swój profil, i tam wszedłem w Games Marketplace. Kliknąłem pobierz dodatek i poszło, ściągneło mi punkty i doodało mi go do download queue!

    Teraz siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać aż pójdę do domu i odpalę konsolę.
    I albo się ściągnie i pójdzie albo 800MP poszło się kochać :)
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    lol toz to moj sposob-.- napisalem go pare postow wcesniej-.-


    patrz bo jak ci bedzie trza ponownie na x360 pobrac to juz niepobierzesz
     
  14. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Hehe zrobiłem dokładnie to samo. (I też chodziło o map packi do CoD WaW) Wszystko ładnie pięknie, ale na 98% wyświetlił się komunikat, że ściąganie nie może być kontynuowane. No i jakiś kod błędu. 800700... (coś takiego) Jeśli Ci się uda to proszę napisz czy u Ciebie też tak było/będzie.
     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    na x360 juz niepobierzesz,lepiej od razu zrobic vpn,potem szybko triala,podlaczyc wsio,zalogowac sie i sciagnac prosto na x360
     
  16. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Oczywiście, że lepiej. Tyle, że nie posiadam aktualnie żadnego routera. Kombinowałem i przekombinowałem. Teraz szukam czegoś na allegro, może coś się znajdzie. Ciekawe jest to, że points'y mi pobrało, ale dalej mogę ściągnąć map pack kiedy tylko będę chiał. (już za darmo)
     
  17. Belzebio

    Belzebio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    No to kurna kłania się czytanie ze zrozumieniem heheh :(
    Czyli pewnie pupa z tego będzie. Tak czy siak dam znać później co z tego wyszło.
    Jeśli się nie da to spróbuje jeszcze raz krok po kroku sposobu miedzianka. Czy w tym wypadku będę mógł pobrać to jeszcze raz za darmo? Jest chyba taka opcja jak download again.

    P.S. trykosz już odpowiedział na moje pytanie.
    czyli teoretycznie jeśli skonfiguruję wszystko wg sposobu miedzianka to powinieniem spokojnie pobrać mapy jeszcze raz i powinny one działać, correct?
     
  18. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Zgadza się. Będziesz mógł pobrać ponownie nie obawiając się straty kolejnych punktów. A już się tak napaliłem na te mapy. ;d
     
  19. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Twój sposób nie zadziała, tak jak trykosz napisał wywali ci błąd przy 98% - przerabiałem to już u siebie. Jedyny pewny sposób to VPN.
     
  20. Belzebio

    Belzebio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Po raz drugi kłania się czytanie ze zrozumieniem :D co z osioł ze mnie. Podłączałem konsole do kompa i bezpośrednio pod modem a nie pod router!! :D to jest światełko w tunelu. Dzięki za pomoc, dam znać wieczorem jak poszło.
    @ $offtopic - już wiem, wiedziałem że to zbyt proste. thx
     
  21. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok

    niebedziesz mogl bez vpn-wywali ci blad o lokalizacji,nawet jesli ci pointsy zabralo;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum