1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Borderlands 2 problem z TU

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ScisnijOko, Kwiecień 1, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ScisnijOko

    ScisnijOko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    Witam.
    Przeglądam forum od paru tygodni, ale dopiero dzisiaj pojawiła się potrzeba napisania nowego tematu. Mianowicie, posiadam konsolę Xbox 360 slim 4gb na rgh z FSD 3. Posiadam wymienioną w temacie grę Borderlands 2. Chcąc zagrać w nią przez Linka pobieram Title Update 6 (właśnie na tym grają ludzie). Jest on widoczny w Menedżerze Aktualizacji TU, lecz bez względu czy jest on pobrany z FSD, czy też z jqe360 marketu i wrzucony do cache. Gra odpala się na TU 0. Możliwym jest, aby obraz gry był winny i pomoże pobranie innej wersji? Czy też robię coś źle?
    Wcześniej sporo czytałem o temacie, udało mi się zaktualizować CoD: BO ll i w związku z tym, czynności opisane wcześniej wykonałem Najprawdopodobniej poprawnie.

    Pozdrawiam.

    Może jednak, ktoś się z tym już spotkał?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj TU wrzucić do :
    CONTENT/000000000000000000/5454087C/000B0000/TUTAJ zamiast do cache ,
    i sprawdź MEDIA ID tego TU czy jest takie same jak MEDIA ID gry
     
  4. ScisnijOko

    ScisnijOko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    Dzięki za odpowiedź :)
    Problem tkwi właśnie w tym, że próbowałem wrzucać TU do content'u jak podałeś. Jednak dzieje się to samo, jest widoczny, włączam go przyciskiem "A" ale czego bym nie ustawił, Borderlands 2 odpala się na TU 0. Napisałem mając nadzieję, że ktoś spotkał się z podobnym problemem :(
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaki masz kernel i dashlaunch ?? najnowsze ??
     
  6. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa

    Mam ten sam problem co ty że działa mi tylko TU do CoD: BO ll i do F1 a z resztą gier mam problem np : z Borderlands 2 . saint row i inne,też ściągałem TU przez FSD i też wrzucałem do content i nic to nie dało. nadal system link pokazuje wersje TU 0 , próbowałem różnych sposobów , nawet nałożyłem temat tu na forum odnośnie z problemem TU. ale nic to nie pomogło nadal ten sam problem, czytałem też kilka tematów tu na forum odnośnie TU i też ludzie mają z tymi TU problemy:dispirited:
     
  7. ScisnijOko

    ScisnijOko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    @mariusz1190
    Ale to musi być wykonalne skoro ludzie na jqe360 grają właśnie na TU 6 :/

    @jabar30
    Jądro: 2.0.16203.0 (o ile mi wiadomo najnowsze)
    Dash: 3.0b Rev.735 (i to też powinna być najnowsza wersja)

    Jako że Xbox widzi te Title Update, ale gra nie bierze ich pod uwagę, obstawiałem winę gry. Załatwiam już inną wersję, lecz jeśli to kwestia czegoś innego, to mam nadzieję, że ktoś bardziej obeznany w temacie mi pomoże :)
     
  8. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    zgodzę się z Tobą że to musi być wykonalne tylko jak? bo mi ludzie z forum też próbowali pomóc i nic z tego nie wyszło, zobaczymy może ktoś wymyśli coś ciekawego i zacznie działać,
     
  9. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj aktywować TU, odpalić grę, wyłączyć ją, deaktywować, aktywować i włączyć (tak, wiem że to zagmatwane i głupie) - miałem tak z CoD'em BO2, po takim zabiegu TU zaczynało działać.
     
  10. ScisnijOko

    ScisnijOko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    @damik95
    brzmi jak żart z okazji pierwszego kwietnia :D właśnie spróbowałem wykorzystać tę metodę i moja konsola tego nie przyjmuje, w dalszym ciągu w Borderland'sie 2 wyświetlana jest wersja TU 0 :/
     
  11. ScisnijOko

    ScisnijOko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    Podbijam temat bo znikam w morzu nowych postów, a w dalszym ciągu mam nadzieję, że otrzymam jakąś pomocną odpowiedź.
     
  12. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa


    witam ponownie w końcu udało mi się ogarnąć te TU do tego Borderlands 2 siedziałem nad tym trochę czasu ale się udało i system link widzi wersję TU7 czyli tą najnowszą, a jak tego dokonałem to sam do końca nie wiem i trochę tego nie rozumiem ale opiszę jak to zrobiłem:
    - na dysku konsoli (mam konsolę slim z 4 gb) nam najnowszą wersję FSD 735 i na tym FSD 735 miałem problem z TU,
    - Gry trzymam na dysku zewnętrznym gdzie zrobiłem przydział miejsca 32 gb dla konsoli i potem tam też wrzuciłem FSD 735 przez totalcomandera albo można chyba też przez FSD ale tego nie próbowałem,
    - Na pena sformatowanego pod fat 32 wrzuciłem FSD wersję 483 i z pena odpaliłem tą wersję FSD , póżniej zrobiłem ścieszki do gier i normalnie TU pobrałem przez menadzera w FSD tylko że nie zapisałem tego TU na dysk wewnętrzny (4gb ) tylko na dysk zewnętrzny (32gb) i tam gdzieś te TU się zapisało i normalnie chodzi te TU w system link w FSD 483 jak i po wyjęciu pena z konsoli też odziwo chodzi w FSD 735 .

    wiem że to trochę dziwne co piszę ale u mnie tak właśnie to zadziałało , moim zdaniem problem z TU jest w FSD 735 , bo na wersji 483 chodzą normalnie u mnie, to albo polecam reinstalację FSD na wersję 483 albo na taką zabawę jak opisałem powyżej.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum