1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak audio (obraz działa)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SnarlyManx1, Grudzień 15, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. SnarlyManx1

    SnarlyManx1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    przeszukałem podobne tematy ale nie znalazłem nic takeigo, jeśli jednak coś pominąłem to sorry.

    Problem: brak audio
    konsola: Xbox 360 S
    Podłączenie: było tylko HMDI (bezpośrednio konsola - TV) i działało do tej pory

    Opis: do tej pory zarówno dźwięk i jak i obraz przesyłane były bezpośrednio z konsoli do tv za pomocą kabla HDMI. Pewnego pięknego dnia po prostu przestało to działać. Dźwięk i obraz działa tylko jak korzystam z kabla załączonego do konsoli - nazywa się chyba composite cable - do podłączenia w konsoli tuż nad wejściem HDMI. Jako wyjście są trzy chinche (2x audio + video). W tej konfiguracji działa wszystko ale obraz jest dużo gorszy niż przez HDMI.

    zrobione testy: 1) kupiłem kabel optyczny i spróbowałem HDMI + kabel optyczny (oba bezpośrednio do TV) - brak audio, 2) kupiłem micrtosft audio adapter do konsoli i podłączyłem HDMI + kabel optyczny przez to - brak audio, 3) jak w punkcie 2 tylko + dodatkowo chinche - brak audio, 4) HDMI + audio adapter i chinche bezpośrednio do TV - brak audio. 5) w każdym ustawieniu przetesteowałem każde ustawienie dźwięku w konsoli -brak dźwięku, 6) kabel HDMI podłączony do laptopa - dźwięk działa

    co mogę jeszcze zrobić by obraz był przez HDMI + dźwięk?
    support XBoxa stwierdził, że to wina kabla optycznego, który jest walnięty ale liczę, że macie lepsze doświadczenie i ktoś już miał podobny problem.
    dzięki i pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Możliwe że coś jest nie tak z ustawieniami dźwięku. Spróbuj w nich pogrzebać

    Wysłane z Xperi J przy użyciu Tapatalka
     
  4. SnarlyManx1

    SnarlyManx1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak już wspominałem:
     
  5. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Mój błąd, nie doczytałem.

    Wysłane z Xperi J przy użyciu Tapatalka
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wejdz w obraz i wylacz autodetekcje hdmi

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  7. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Opis: do tej pory zarówno dźwięk i jak i obraz przesyłane były bezpośrednio z konsoli do tv za pomocą kabla HDMI. Pewnego pięknego dnia po prostu przestało to działać. Jak coś mogło po prostu przestać działać? Ktoś coś musiał pogrzebać :)
     
  8. SnarlyManx1

    SnarlyManx1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki! - pomogło.
    dla pozostałych: autodetekcję znajdziecie w ustawieniach obrazu: Wyświetl ukryte ustawienia i dać na wyłącz (poprosi o restart i tada... :))
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum