1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak automatycznej synchronizacji daty i godziny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dr.riff, Marzec 20, 2014.

  1. dr.riff

    dr.riff Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Turza Śląska
    Witam

    Mam konsolę z rgh. z początku wszystko było ok lecz ostatnio zauważyłem że godzina i data jest niewłaściwa więc ręcznie wszystko ustawiłem tak jak ma być. Po ponownym uruchomieniu konsoli problem powrócił a konsola była cały czas pod napięciem sieciowym i żadnego też zaniku napięcia ze strony energetyki nie było. Czy na tę sytuację może mieć jakiś wpływ to że normalnie konsola jest podłączona do internetu przez WiFi a raz na jakiś czas używam połączenia kablem z kompem w celu przerzucenia plików pomiędzy kompem a konsolą?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Porra na rrabarrbarr.

    Porra na rrabarrbarr. Banned

    Dołączył:
    Luty 24, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To co napisales raczej przyczyna nie jest ... poprawnie wylaczales konsole? Czy wy*****es wtyczke i juz? .

    Tapnięte z mojego Galaxy Mini 2. <3
     
  4. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Data się resetuje tylko jak wyłaczasz xboxa całkowicie z gniazdka. W stanie czuwania data zostaje, dla mnie też nie pojęte to nie ma bateri wewnetrznej jak pc.
     
  5. skyDragon

    skyDragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    212
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kęty
    Kolego czytałbyś całość, konsola z rgh sama ustawia date jak się ma podpięty pod neta. Czyli problem jest, może spróbuj zreinstalować fsd.

    Wysłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
     
  6. dr.riff

    dr.riff Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Turza Śląska
    Xbox jest cały czas pod napięciem w trybie czuwania, kosolę wyłączam z pada czasem przyciskiem na konsoli. A przyczyną tego nie będzie to że jest skonfigurowana karta sieciowa dla ftp, ale po rozłączeniu połączenia kablowego konsola autoatycznie przełącza się na połączenie WiFi a porty do XBL mam poblokowane przez tego co mi konsolę przerabiał. Moja konsola to Slim Corona v4
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Synchronizacja daty i godziny w FSD nie leci z XBL, więc blokada portów na XBL nie wpłynie na synchronizację czasu z przez FSD. Ustaw sobie automatyczną synchronizację daty i godziny w FSD i powinno działać. No chyba, że masz zablokowany MAC konsoli w routerze.
     
  8. dr.riff

    dr.riff Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Turza Śląska
    A gdzie szukać tych ustawień zegara w fsd bo jak patrzyłem to nic nie miałem takiego
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Settings > General Settings > Sync Clock on Startup (Internet Required)
     
Wczytywanie...

Poleć forum