1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dźwięku HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Najemnik32, Wrzesień 25, 2010.

  1. Najemnik32

    Najemnik32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowy Targ
    Witam, otóż mam pewien problem. Polega on na tym, że gdy podłączam konsolkę (Arcade) do TV przez kabel HDMI nie mam dźwięku, testowałem na dwóch telewizorach, na obydwu ten sam problem. Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Może powinieneś wymienić kabel HDMI?
     
  4. Najemnik32

    Najemnik32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowy Targ
    Tego samego kabla używam do dekodera z N telewizji i dźwięk jest.
     
  5. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    W ustawieniach konsoli masz do wyboru dźwięk 5.1 i stereo może coś przestaw. Spróbuj również wyczyścić gniazdo HDMI w konsoli. Do tego sprawdź czy na kablu composite , który dostałeś z konsolą jest dźwięk. Jeśli jest to niestety ale gniazdo HDMI , w konsoli niedomaga , musisz wysłać na gwarancję , ewentualnie dokup kabel VGA HD , który podłączysz do tego drugiego wyjścia wideo w X360 .
     
  6. Najemnik32

    Najemnik32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowy Targ
    Z dźwiękiem w ustawieniach kombinowałem, konsola nie jest już na gwarancji. No cóż, będę musiał korzystać z kabla VGA. Dzięki.
     
  7. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    u mnie pomoglo co innego, tzn, najpierw kupilem kabel hdmi 5m, zlote koncowki i tam inne rozne bajery(koszt kabla = 89 zl w media markt), nie bylo dzwieku... i do tego jakosc obrazu kiepska, znajomy poradzil mi kupic kabel zwykly jak najkrotszy , zamowilem go na allegro , razem z kosztem wysylki wynioslo mnie to 14zl, i dziala jak ta lala, poczytalem o tym i wyczytalem taka ciekawostke ze im krotszy kabel tym lepsza jakos, obrazu jak i dzwieku. i bez wzgledu na to czy beda to kncowki zlote , pozlacane czy jakies ta inne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum