1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dzwieku i obrazu na kablu VGA po podlaczeniu do LCD Samsung HD Ready!!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez malutky, Listopad 26, 2008.

  1. malutky

    malutky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem tu nowy i moj problem jest nastepujacy:
    Posiadam LCD 32" Samsung LE32N7 HD Ready i po podlaczeniu Xboxa 360 poprzez kabel z wyjsciem PC na LCDku nie ma obrazu ani dzwieku a na zwyklym kablu component dziala...sprawdzalem ten kabel u kolegi na jego HDTV i u niego konsola hula i hasa znakomicie:/ do tego sprawdzalem wejscie PC w moim LCDku poprzez podlaczenie Laptopa i wszystko dziala.nie wiem w czym tkwi problem:/ blagam pomozcie!!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    ja na jednym tv 40 sony bravia na hdmi nie mam nic a u siebie w pokoju na 32 lg lcd mam na wszystkim elegancko...
     
  4. malutky

    malutky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i wlasnie koleszka ma starszy zwykly HD Tv i u niego dziala bez zarzutow probowalem juz chyba wszystkiego i nic:/
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    a podpenij inne urzadzenia.moze masz wejscia jakies uwalone..kumpel mial nowy tv ze sklepu i 2 wejscia nie dzialaly od nowosci
     
  6. malutky

    malutky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a wiec podlaczylem moj komputer pod tv i jest tak ze na poczatku jest obraz gdy laduje sie bios i nastepnie gdy juz ma sie ukazac pulpit to sygnal sie urywa i jest niebieski ekran i podobnie jest z xboxem bo napoczatku jakby sie cos ladowalo i jest czarny ekran a nastepnie urywa sie sygnal i jest ekran niebieski:/
     
  7. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    nie wiem nie znam sie..ale skoro 2 urzadzenia wariuja na tv to na chlopski rozum wyglada ze cos z tv jets nie tak
     
  8. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Podłącz xsa kablem vga pod inny monitor wejdź w ustawienia i zmniejsz rozdziałke na najniższą najlepiej po czym podłącz xsa do tego lcdka na którym nie działał i zobacz wtedy. Jeśli się odpali to zwiększaj rozdziałke. Mój znajomy ma telewizor LCD w którym xbox nie dawał obrazu przez vga bo miał ustawioną rozdziałke ktorej tv nie obsługiwał. A żeby dźwięk działał to musisz podłączyć czincze od dźwięku też pod tv.
     
  9. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawa jest bardzo prosta.
    Nowe telewizory muszą mieć podany sygnał RAMDAC powyżej 400MHz

    Jak powszechnie wiadomo standard DARMAC w nadajniku XBOX 360 wynosi coś powyżej 315MHz który monitory komputerowe LCD przyjmują.
    Starsze TV też tylko były przypadki że ktoś podłączył taktowanie powyżej nominalnej do odbiornika TV i spalił elektronikę TV.

    Dlatego jest taka norma.
    XBOX do monitora komputerowego przez VGA TAK
    XBOX do TV przez VGA NIE
    Komputer do TV przez VGA tylko powyżej 400MHz RAMDAC (nowe karty obsługują, starsze nie)

    XBOXA podłącza się kablem HDMI do TV LCD nie VGA
    VGA podłącza się do monitora komputerowego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum