1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dźwięku przez HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mr-roba, Listopad 4, 2009.

  1. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Witam

    Na wstępie zaznaczam, że:
    - testowałem różne kable z moją konsolą
    - testowałem inną konsolę z moim kablem na moim telewizorze
    - testowałem moją konsolę z moim kablem na innym telewizorze
    - testowałem moją konsolę z innym kablem na innym telewizorze

    ... i niestety coś jest nie tak w mojej konsoli bo nie mogę uzyskać dźwięku przez HDMI. Owszem zastosowałem rozwiązanie, dzięki któremu dźwięk mam prze oryginalny kabel Microsoftu, ale takie rozwiązanie jest połowiczne bo nie mogę na konsoli oglądać filmów DVD przez HDMI bo pojawia się komunikat, że połączenie nie jest bezpieczne czy jakoś tam.
    Ktoś spotkał się z takim problemem?

    Niestety kiedyś w porywie niecierpliwości uszkodziłem plomby i konsoli do serwisu odesłać nie mogę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    A czy sprawdziles w tv wejscie czy masz ok ?
    Podlaczales jakies inne urzadzenie po hdmi i czy masz dzwiek ?
    Jesli chcesz wyslac konsole do M$ na gwarancji napisz do mnie na priv pomoge ci jesli chcesz ja wyslac.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a masz najnowszy dash w konsoli??
     
  5. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Jak zaznaczyłem na wstępie mojego postu próbowałem już wszystkie możliwe kombinacje.
    Ale żeby było jaśniej:
    - gdy podłączyłem moją konsolę u kolegi - nie było dźwięku
    - gdy podłączyłem konsolę kolegi do mojego TV - dźwięk był
    - zamiana kabli nie dawała rezultatu
    Na pewno nie jest to wina ustawień ani wersji dasha. U kolegi bez żadnych zbędnych ustawień dźwięk od razu był, nie wspominając, że dasha ma starszego, bo prawie nie gra.
    Dzwoniłem do M$ i po zapoznaniu się z moimi stwierdzeniami powiedzieli, ze konsolę należy wysłać do naprawy widocznie coś jest uszkodzone(wspominałem już, ze E74 parę razy mi się pokazało? :confused:)...
    Niestety oprócz plomb z tyłu mocno pracowałem śrubokrętem, więc nie ma szans wysłać jej do naprawy.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    byl jakis hdmi fix w ktoryms tam dashu (bodajze lutowym) problem objawiał sie wlasnie brakiem dzwieku przez hdmi
     
  7. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Szansa jest do wyslania zawsze nawet jak niezle pokiereszowales ja z tylu ja nie mam z tym zadnych problemow kwestia ceny ;)
     
  8. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Nawet nie wiesz jak mocno czekałem na tą aktualizację by potem srodze się zawieść.
     
  9. Fikou

    Fikou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    ja mam podobny problem.. gdy używam kabla HDMI - DVI ( do monitora LCD ), kiedy podpinam HDMI - HDMI wszystko ok.. wiec to chyba o jakosc kabla chodzi?
     
  10. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Kolego, Ty nie masz problemu, gdyż DVI przenosi tylko obraz, więc wszystko działa jak powinno...
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A marka i model telewizora? Ile HDMI masz w TV? Jakie głośniczki?
     
  12. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Spróbuj tego: Ustawienia systemu--> Ustawienia konsoli--> Wyświetlacz--> Wyświetl wykryte ustawienia--> Włącz.
     
  13. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Panasonic TH-42PV80, 3 HDMI, głośniki wbudowane w TV :)
    Ale co to ma do tego skoro wcześniej napisałem, że konsola kolegi przez kabel HDMI dawała dźwięk na moim TV?
     
  14. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Czyli ustawienia o których pisałem nie pomogły.
    Kolegi konsola była pod ten sam port HDMI podłączona ? Pewnie tak ale czasem lepiej zapytać.
     
  15. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Szczerze to piszcząc ten post nie widziałem Twojego. Wiec jak tylko wrócę z pracy zobaczę, zawsze jest taka nadzieja.
    Zwłaszcza, że konsola przez kabel HDMI musi otrzymywać jakieś dane o odbiorniku gdyż nie włączy się do końca dopóki nie przełączę TV na HDMI.
     
  16. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    A czy masz podłączony do konsoli tylko kabel HDMI? A nie jest to tak że konsola się restartuje kiedy przełączysz w TV na HDMI?
     
  17. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Do konsoli mam podłączony HDMI i oryginalny kabel aby brać z niego dźwięk.
    W międzyczasie wyrwałem się z pracy do domu (na szczęście mam bardzo blisko) i sprawdziłem te ustawienia. Wykrywa mi DVI+A, ale dźwięku nadal nie ma.
    Muszę jeszcze spróbować wyjąć ten drugi kabel i zostawić tylko HDMI.
     
  18. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Tak i to jest przyczyną restartu konsoli. Ten oryginalny kabel to kabel z obrazem i dźwiękiem tak? Wiele osób ma problem z tym że kiedy ma tak podłączoną konsolę to podczas przełączenia np. na inny kanał i powrót na HDMI konsola się restartuje i są dwie alternatywy.
    1- zakupić kabel od MS który ma wyjście tylko na dźwięk (optyk + analog stereo) koszt 70zł
    2- da się przerobić oryginalny kabel, ten który dostaje się do konsoli czy też kupić taki z VGA za 15zł i też go przerobić, jeśli jesteś zainteresowany i potrafisz lutować ( stopień podstawowy wystarczy) to daj znać.
    Powinno Ci wykrywać HDMI+A, spróbuj podłączyć konsole do pierwszego portu HDMI lub trzeciego.
     
  19. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Działa!!!
    W menu ekranu wyłączyłem odczytywanie ustawień i zostawiłem podłączony tylko HDMI.
    Konsola się zrestartowała i teraz zamiast DVI+A mam HDMI no jest dźwięk.
    Dzięki bardzo za naprowadzenie na rozwiązanie.
     
  20. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Cieszę się, że mogłem pomóc :).
     
  21. evendeath

    evendeath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brak dzwiku !!!

    Witam
    Mam podobny problem tyle ze starajac sie polaczyc Xa z pc poprzez lan stracilem dzwiek na hdmi w konsoli natomiast gdy podlaczam sie przez oryginalny kabel MS to dzwiek jest ale obraz znacznie gorszy co moze byc przyczyna?? Normalnie rozwiazal bym to tak iz dzwiek szedl by o kablu ms a obraz po HDMi ale obie wtyczki nie wchodza razem bo sie poprostu nie mieszcza :( nie mam pojecia co moglem zrobic czy sie wejscie uwalilo w konsoli czy jak ogolnie HELP
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum