1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dzwięku przez HDMI !!!!!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez maklarenf1, Maj 7, 2009.

  1. maklarenf1

    maklarenf1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam taki dziwny problem w poniedziałek podłączyłem sobie Boksika do nowego telewizorka LG Full HD itd...Wszystko wyglądało pięknie zadowolenie w 100%
    Odpalam konsolke we wtorek i co...brak dzwięku :eek: obraz nadal kryształ lecz brak fonii, kabel hdmi mam orginalny microsoft, lecz asekuracyjnie pojechałem do sklepu i kupilem inny kabelek HDMI sądząc z to wina kabla.
    Niestety nic to nie dało :mad:
    Odpalam konsolkę w środę i co....jest dzwięk :DD lekko wymięklem, wyłączyłem konsolkę odpalilem jeszcze raz i już normalnie czyli brak dzwięku, i tak do dzisiaj, kilkakrotne odpalanie konsoli nic nie dało.

    Dalej:
    kiedy mialem dzwięk wszystko działało ok film,muza...po utracie dzwięku kiedy chcę odpalić na Boxie jakiś film dvd(orginał) pojawia się komunikat:
    "brak bezpiecznego połączenia hdcp"!!!!!!!
    zaznaczam że kiedy miałem dzwięk tego komunikatu nie było(ten sam film):DD

    Dalej 2:
    Na kabelku Composite(xbox 3600 Arcade) dzwięk jest, w skrucie opisałem problem kolesiom z pomocy technicznej Microsoft i odpisali że w konsoli moglo dojść do spalenia wejścia HDMI i konsola powinna być odesłana na warsztat:D

    Moje pytanie:
    Czy ktoś miał podobny problem, oraz czy jeśli wyślę konsolę do naprawy(jest na gwarancji) a okarze się że HDMI w konsoli działa a mój problem leży w innej kwestii np:telewizor w co wątpie bo również sprawdzany, wszystkie 3 wejścia HDMI działają(blue ray) to czy mogą mnie obciążyć kosztami wysyłki konsoli????:cool:


    z góry dzięks za odpowiedzi!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Ech A zaktualizowałeś xboxa ?? bo ostatnio wyszedł patch hdmi fix
     
  4. maklarenf1

    maklarenf1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podpiołem dzisiaj dzisiaj pod neta i nie było żadne aktualizacji( też o tym pomyślalem)
     
  5. Xboxerr

    Xboxerr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mazowsze
    Nie które TV maja problem z uczuleniem na hdcp u kumpla nie dalo sie ogladac nki bo wyskakiwal hdcp. Pomogło przestawienie rozdzialki . Pobaw sie w ustawieniach TV moze cos pomoze ;)
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie zaplacisz nic. oni tak dokldanie tego nie sprawdzaja prewencyjnie i tak wyminia ci plyte na inne pewnie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum