1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dźwięku z kina domowego.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez radek8_85, Grudzień 12, 2009.

  1. radek8_85

    radek8_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, mam taki problem, mam konsolę, a także laptopa. Obojętnie co podłącze do telewizora poprzez kabel HDMI, dźwięk leci wyłącznie z głośników telewizora, a chciałbym aby grało na kinie domowym.
    Pomóżcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Musisz polaczyc konsole z kinem zeby miec w kinie dzwiek.
     
  4. radek8_85

    radek8_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jakbym chciał z laptopa mieć dźwięk z kina domowego ??
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    NIe da się raczej bo laptop nie ma wyjścia HDMI tylko ma wejścia... chyba, że kupisz specjalną kartę dźwiękową...

    w kinie masz wejście optyczne?
     
  6. radek8_85

    radek8_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    w kinie nie mam wejścia HDMI, to jest stare kino jedno z pierwszych
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    pytam się o wejście optyczne a nie hdmi
     
  8. radek8_85

    radek8_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    aha, pomyliłem się, tak optyczne ma, aż tak to może stare nie jest :)
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    no to podłączasz przez kabel HDMI do TV i masz obraz, a optykiem do kina i masz dźwięk DD5.1 - nic łatwiejszego ;)

    Tylko powinieneś się zaopatrzyć w audio adapter
     
  10. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Ja mam podłączone tak:
    Tv-> wzmacniacz (optyczny)
    Xbox 360-> TV (hdmi)
    wszystko działa jak należy.
     
  11. radek8_85

    radek8_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dokładny model mojego kina domowego to PHILIPS FR 984, a model telewizora to jeden z tych: 42PX4RV-ZA, i najbardziej chodzi mi o laptopa, konsola jest sporadycznie podłączana, bo musze grać u siebie w pokoju na zwykłym TV
     
  12. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    co do laptopów to pojedyncze modele posiadają optyka np w moim FS amilo m1437g mam wbudowane gniazdo optyczne w minijack na wyjściu stereo tylko żeby go używać potrzebuje specjalnej przejściówki którą zapinasz na końcówkę kabla optycznego lub specjalnego przewodu.
    A co do Ampli to gdyby był nowszy to do filmów można uzywać Dolby ProLogic II też całkiem nieźle się spisuję (ten dekoder robi ze stereo 5.1)
     
  13. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Masz wyjście audio w lapku? na pewno masz, kupujesz kabel jack do laptopa i chinch do kina domowego, nie wierze że nie masz wyjścia w kinie chinch (czerwony i biały)
     
  14. piksol

    piksol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Miasto biznesu
    Tu się mylisz lapki mają wyjścia hdmi
     
  15. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau

    Pablo z twoich ust sie takiej odpowiedzi nie spodziewalem :)
    Laptopy nie maja wlasnie wejsc a wyjscie jak najbardziej, wiekszosc nowych i tak powyzej powiedzmy 2200zl juz wyjscie hdmi ma.
     
  16. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie apropo tematu,

    Jeśli laptop ma gniazdko s/pdif, a kino domowe gniazdko toslink optyczne, to kiedy bym to podłączył jest możliwość uzyskania prawdziwego dźwięku 5.1 z laptopa na kinie ? Nie chodzi mi o jakieś Pro Logic II itd.
    Widziałem kable jack optyczny <-> toslink. Taki byłby odpowiedni ?
     
  17. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Kabel jack optyczny <-> toslink sluzy do podlaczania najczesciej malych urzadzen (np. miniDisc) wyposarzonych w male gniazdo optyczne typu Jack. Nie da rady przeniesc sygnalu elektrycznego z s/pdif przez kabel optyczny. To tak jak bys chcial puscic przez przewod elektryczny wode.

    Kino na pewno nie posiada takze zlacza cyfrowego s/pdif?

    Powinno byc ono oznaczone jako Coaxial albo Coax. [​IMG]
     
  18. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie. Kino posiada jedynie gniazdko toslink optyczne.
    Teraz już nie wiem, pytałem wiele osób, a każdy mówi co innego. ;)
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale palnąłem gafę :D Przepraszam wszystkich ;) Oczywiście laptopy mają wyjście HDMI a nie wejście ;) I laptopy za 2000zł już mają HDMI...

    Jednak nie mają wejścia to i tak nie ma co podłączyć przez HDMI xboxa z laptopem ;)
     
  20. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    no chyba, ze ten laptop ma wyjscie optyczne, wlasnie przez jack optyczny

    mozliwe, ze to chciales powiedziec a ja cie niezrozumialem, jesli laptop ma wyjscie jack optic to taki kabel jack<->toslink mozesz spokojnie uzyc zeby go polaczyc z kinem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum