1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak dźwięku z konsoli po rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez YankeEsc, Wrzesień 9, 2013.

  1. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jak w temacie. Dzisiaj odebralem konsole po przerobieniu rgh gry chodza dobrze ale nie ma wogóle dźwięku. Przy pierwszym odpaleniu kinect chcial zrobic kalibrację to nie dało radę ponieważ nie wydobywał się żaden dźwięk z konsoli i kalibracja się nie udała. Później odpalalem gry i w żadnej nie było dźwięku ani w gracj wrzuconych na dysk ani w oryginalnych. Wszystko podlączone jak przed przerobieniem kabel hdmi tez dobry poniewaz podlączalem drugi i też nie ma głosu. Czy ktoś kto przerabiał spiep.... konsole czy cos w ustawieniach. Będe wdzięczny za pomoc. Pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłącz zwykły kabel AV jeśli będzie dźwięk to padł w hdmi. Ten problem nie będzie powodem przerobienia zbieg okoliczności. Błąd dźwięku hdmi można naprawić w opcjach hdmi autodetekcja

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jutro bede musial ogarnac taki kabel bo go nie posiadam a gdzie moge znalezc autodetekcje hdmi no przetrzepalem ustawienia w oryginalnym dashu i freestaylu i nie moge znalezc????
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W ustawieniach wyświetlacza w oryginalnym dashu.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za cholere.nie moge tego znalezc. Jest:
    Ustawirnia hdtv- tu tylko rozdzielczosc mozna zmienic
    Kalibracja czerni
    Zakres kolorow hdmi- i ti tylko wybor automatycznie zrodlo rgb ycbcr709 lub ycbcr601
    Wyswietl wykryte ustawienia tam tez nic nie ma
    Wygaszacz ektanu
    Telewizja 3d
    Rozmar tv i wiecej nic nie mam nie mige nidzgie tego znalezc
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyświetl wykryte ustawienia - wyłącz

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To cale menu co opisalem wyswietlilo mi sie jak wylaczylem te ustswienia bo wczesniej wogole mialem mniej
     
  9. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Masz dźwięk przy opcji ''Wyłącz'' w ''Wyświetl wykryte ustawienia''? Ja nie mam dźwięku na HDMI właśnie jak jest ona włączona (tzn. trzeba wtedy podpiąć drugi kabel - AV i podłączyć chinche od AUDIO w TV żeby był dźwięk, na samym kablu HDMI nie ma).
     
  10. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wykryte ustawienia czy wlaczam czy wylaczam i tak nie ma dźwięku. Ogarnelem kabel av oryginalny od xboxa rozebralem wtyczke zeby nie przeszkadzalo dla kabla hdmi i podlacze chinchami po glosniki 5+1 bo mam jak by ze wzmacniaczem je i maja wejscie ns chinche i zobacze czy bedzie dzialać

    Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Jeśli dobrze rozumiem, próbujesz podłączyć głośniki chinchami przed wzmacniaczem. Tak niestety nie będą działać.
     
  12. YankeEsc

    YankeEsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czemu nie bedzie dzialac???? Z jednej strony av podlacze do konsoli a z drugiwj strony 3 chinche bialy i czerwony od glosu i zolty od obrazu. Mam glosniki modecom ktore z tylu maja wejscie na 5 chinchy a drugie na dwa chinche na bialy i czerwony i to tam chce wpiac te od xboxa chinchce biaky i czerwony a zolty bedzie sie dyndał:).
    Tak jak mowilem tak i zrobilem i dzwiek jest obraz idzie przez hdmi a dzwiek przez av ale czemu dalej nie ma.dzwieku przez hdmi nie mam pojecia

    Wysłane z mojego PMP5870C za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum