1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak ikony gry oraz możliwości instalacji

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sebcio2804, Grudzień 5, 2009.

  1. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kupiłem na Allegro konsolke przerobioną.Dograłem aktualizację z pena którą znalazłem tu na forum.Ponieważ od kolegi dostałem CoDMW2 i nie chciała odpalić.Po wrzuceniu do konsolki gry Kameo którą dostałem razem z konsolą pokazuje sie ikona gry oraz możliwośc zainstalowania na dysku.Natomiast gry włączę CoDMW2 czy Assasina 2 nie ikony ani opcji zainstalowania na dysku.W czym może być problem??Dodam że gry odpalają.Jedynie mam problem Gersami 2 gdzie konsola wiesza sie na logu Epic.Czy mogą to być oznaki zużytego napędu?

    oto zdjęcia:

    konsola z kopią bez dysku HDD
    [​IMG]

    konsola z kopią z dyskiem HDD
    [​IMG]

    oryginał z dyskiem HDD
    [​IMG]

    oraz błąd który czasami się pojawia na kopiach (na razie na Gersach 2 oraz Halo 3) Kopie te chodzą idealnie na innych konsolach
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SteelGrain

    SteelGrain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ikona nie zawsze się pojawia, (też tak mam) co do instalacji - na 100% musisz mieć opcję zainstalowania na dysku, gdy klikniesz Y (informacje o grze)
     
  4. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no właśnie nie mam.Pokazuje się tylko przy grze Kameo.W Assasinie i CoD już nie.
     
  5. SteelGrain

    SteelGrain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jaką masz wersję przeróbki? (Mnie dziwnym trafem przy grach z WAVE 4 na 1.6 + activate.iso nie pokazywała się możliwość instalacji)
     
  6. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bodajże 1.51 ze względu że mam napęd Hitachi(przynajmniej tyle się dowiedziałem)BTW:Assasin i CoD są przerobione na wave 3
     
  7. SteelGrain

    SteelGrain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To oczywiste, że są przerobione, bo by nie ruszyły ;) Może to jest właśnie wina braku opcji instalacji, ale pewny nie jestem. Powinien ktoś zorientowany potwierdzić lub zaprzeczyć tej opinii.
     
  8. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no tak to jest pewna możliwość...
     
  9. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Podobnież ixtreme 1.51 dla hitachi odpala gry z wave 4 bez przerabiania.
     
  10. SteelGrain

    SteelGrain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To są głupoty. Też to słyszałem. Jedni mówią, że da się bez, inni muszą przerabiać - tym samym nie wiadomo komu wierzyć.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    uwierz mi.na hitachi 1.51 nie musisz patchowac. chyba ze masz 1.5 a nie 1.51
     
  12. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli jezeli mam 1.51 nie musze zmieniać wave 4 na wave 3??
     
  13. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    @UP ale tylko jeśli masz hitachi, bo w przypadku innych napędów to nie przejdzie.
     
  14. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra koniec offtopa:)Wielkie dzięki za cenne informacje ale zna ktoś powód dlaczego nie mam możliwości instalować tych gier (brak Y)
     
  15. damigt

    damigt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    U mnie w GTA4 nie pokazuje się ikonka gry ale zainstalowałem ją normalnie.
    Za to jak chce zainstalowac CODMW2 albo OFDR2 to w obu przypadkach intalacja zatrzymuje sie przy 52% i wyskakuje mi komunikat że płyta jest brudna.
    Kupilem taki preparacik do czyszczenia płyt i dalej to samo.
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    bo na pewno masz porysowaną płytę :)
     
  17. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Chyba już znalazłem powód.Mój napęd ma już 4 lata i laser siada.Po przeczyszczeniu na jakiś czas pojawiły się znowu ikony i możliwość zainstalowania.Jednak po kilku godzinach znowu na niektórych grach znikły.Zamówiłem już napęd i jak go wymienię to napiszę co i jak:)
     
  18. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sorki że bez edycji ale to już nową rzecz się dowiedziałem.Jak mam podłączony dysk 20gb do konsoli to nie ma możliwości zgrania gry na dysk.Jednak jak go odłączę to jest ta możliwość:confused:Ma ktoś pomysł co się dzieje??
     
  19. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Konsola zbanowana:D
     
  20. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tylko jest jedna ciekawa rzecz.Mam jedną oryginalną grę i ją da się zainstalować:confused:
     
  21. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    IExtreme 1.51 na Hitachi odtwarza gre z każdym Wave. SteelGrain po co piszesz na ten temat skoro sam nie wiesz co jest prawdą?
     
Wczytywanie...

Poleć forum