1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak internetu przez kabel jak i wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ink100, Październik 21, 2012.

  1. ink100

    ink100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema.
    w mojej konsoli w ogóle nie ma internetu. gdy podłączam przez kabel jak i wifi, konsola łączy się z routerem, ale nie może połączyć się z "Internetem". wszystkie ustawienia mam na automatyczne. na pewno jest to sprawa routera. mój router to TP-LINK TD-W8960N. porty odblokowane (http://gamesart.pl/1.png - chyba dobrze). nie mam pomysłu jak podłączyć konsolę. w ustawieniach regionalnych wszystko na polski. czytałem, że ustawienia regionalne powinny być ustawione na USA, lecz ja nie mogę zmienić gdyż mam załączoną kontrolę zawartości (jak to wyłączyć?). jakieś sugestie? bardzo dziękuje za pomoc!

    Pozdrawiam,
    Rafał
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ink100

    ink100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nikt nie jest mi w stanie pomóc?
     
  4. powerbill1

    powerbill1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Głogów
    zadam głupie pytanie , masz adapter wifi?
     
  5. ink100

    ink100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie. kiedyś pamiętam, dało połączyć się bez adaptera a teraz nie bardzo.. tak jak wcześniej pisałem, przez kabel też konsola nie daje rady..
     
  6. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Skonfigurowanie rutera z konsolą...Ma problem z pobraniem informacji takich jak ip rutera itd...Trzeba to zrobić ręcznie. Wejdź w ustawienia, i zobacz czy masz ustawione jakies ip rutera itd. czy tylko wsziędzie 0.0.0.0.00
     
  7. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Wprowadz najlepiej wszystko recznie wtedy powinno zadzialac zrestartuj kilka razy router oraz zobacz czy masz odblokowany port bodajze 3000 :) tez mialem taki problem lecz restartowalem nonstop router poprzestawialem cos na stronie routera i dziala wszystko ladnie: )
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    bez ustawień "virtual servers" też powinna chodzić, więc na start możesz je wywalić. Włącz DHCP, uPNP i zrestartuj router. Skąd bierzesz internet ?
     
  9. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: brak internetu przez kabel jak i wifi

    Napisz mi na pw, zrobie to za ciebie.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. ink100

    ink100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie, "COŚ poprzestawiałeś. Tylko co to bylo?"
    DHCP i uPNP włączone. internet 10mb TP (a właściwie to już Orange).
     
  11. Radzikgsm

    Radzikgsm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdz kolego czy nie masz w routerze wlaczone cos takiego jak filtrowanie adresow mac. Co to znaczy ?? Kazdy komputer ma swoj mac (kazdy ma inny), mozesz miec wpisane mac-i tylko swoich komputerow ktorych uzywasz i dlatego serwer nie poda Ci adresu IP na maca od xboxa.

    Ja nie otwieralem w routerze zadnych portow, mam tylko w konsoli zaznaczone zeby automatycznie pobieral adres na routerze wlaczone dhcp i smiga.

    Nie mam dostepu do takiego routera wiec dokladnie nie powiem Ci co jak i gdzie zmienic. Jak Ci sie nie uda to napisz to sciagne instrukcje i Ci pomoge.
     
  12. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Mam neta mobilnego z Polsatu. Podłączyłem go do routera tp-link. Teraz mam neta w konsoli poprzez WI-FI. Czy można podpiąć konsole za pomoca kabla RJ-45 z routerem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum