1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak internetu Slim E (błąd DNS)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cyryl19955, Czerwiec 15, 2014.

  1. cyryl19955

    cyryl19955 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Problem z połączeniem xbox'a do internetu (błąd DNS)

    Witam od kilku dni męczę się żeby podłączyć mojego klocka do sieci. Próbowałem już na różne sposoby: przez kompa, wi-fi, pod router a nawet bezpośrednio pod modem. Za każdym razem wyskakuje mi błąd DNS. Internet potrzebuje do pobierania okładak itp. bo jestem świadom że z XBL się nie połączę. Dodam że inne urządzenia (np telefon) działają bez zarzutu więc to raczej nie wina internetu. Załączam kilka fotek jak to mam poustawiane:

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    P.S. Szukałem rozwiązania i wszystkie metody podane na tym forum i innych nie zadziałały
    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ale u Ciebie jest wszystko w porządku. Blad DNS ma własne być żeby konsola nie połączyła się z XBL. Jeśli masz adres IP w lewym dolnym rogu w fsd to powinno wszystko grać, najedź na grę, naciśnij Y i daj odśwież okładki.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  4. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Widzę, że screen jest z jakiegoś D-linka. Ten akurat ekran nie jest tu istotny dla problemu bo tu są ustawienia dhcp i rezerwację adresów, a Ty mówisz że masz problem z dns. Sprawdź (będę mówił jak to się u mnie nazywa i gdzie jest na ekranie) menu "Internet" po lewej stronie, a z niego na dole wybierz

    MANUAL INTERNET CONFIGURATION SETUP

    Tam musisz mieć wpisaną konfigurację sieci jaką dostałeś od providera. W sekcji dolnej o nazwie

    STATIC IP ADDRESS INTERNET CONNECTION TYPE

    masz zdefiniowane adresy serwerów dns. Xbox jest odsyłany do routera (192.168.0.1) po adres serwera dns i jeśli w polu o którym pisałem jest pusto to wtedy jest problem. Sprawdź i daj znać czy to o to chodziło. Jeśli masz pusto to zadzwoń do działu technicznego providera po odpowiednie dane.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  5. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    DEXTER, dns musi być zdefiniowany bo dashlaunch blokuje tylko XBL a nie cały internet. Inaczej FSD nie pobieralby okładek i TU, a przecież to robi.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  6. cyryl19955

    cyryl19955 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Racja połączenie jest. Do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum