1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak klucza napędu co dalej..

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krachol1948, Styczeń 15, 2014.

  1. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    mój temat jest dosyć dziwny ponieważ mam tymczasowe rozwiązanie problemu jednak chciał bym zaczerpnąć rady od kogoś znacznie mądrzejszego na ten temat

    dostałem konsole fat jasper 2009r nie jest zbanowana na xbox live ,po zakupie gier na koncie gold konsola działa poprawnie i odpala każda gre ,problem polega na tym że konto gold kiedyś sie kończy ,wiem że można zakładać konta pod inny region tyle że czasami pokazuje się błąd związany z kodem regionalnym konsoli po wpisaniu kodu ,wracając do napędu posiadam ich kilka benq oraz lite on jednak brakuje klucza oraz nie jestem pewny jaki napęd znajdował sie w konsoli ,po za tym on sam nie działa jest w strzepach ,w komisie mi powiedziano ze 250 zł i niema pewności czy ten klucz odzyskam ,czytałem ostatnio że pojawił się tzw wasabi 360 chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie coś zrobić z konsolą czy zostaje xbox live i odtwarzacz dvd

    wielkie dzieki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Klucz zawsze można odzyskać z płyty głównej robiąc rgh.
     
  4. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli pozostaje rgh jednak u mnie w serwisie stwierdzili że sie tego nie podejmują bo pewności nie mają czy odzyskam klucz ,czyli daje konsole oni biorą 250zł a ja nie mam pewności czy mu sie uda to zrobić po zatym cena też wysoka jak za rgh
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Proponuję zmienić serwis, zresztą cena faktycznie wysoka.
    Rgh robisz tylko w celu odzyskania klucza napędu, potem wszystko demontujesz. Odzyskany klucz przypisujesz do napędu i możesz grać na xbl. Chyba że nie interesuje Cię xbl to rgh można zostawić.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Klucz to mozna za 70 zl wycuagnac...i wgrac w naped i bangla...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wielkie dzieki za odpowiedz a różnicy nie ma jaki napęd był w konsoli od początku?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jest roznica. Trzeba zamontowac taki jaki byl najlepiej

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego ~opeael2
    problem w tym że ja zielony jestem w tym temacie
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    To musisz to komus zlecic...ale nie za 250 zl heh

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem w tym ze dostałem kilka konsol i napędów i nie mam pojęcia który właśnie tam sie znajdował jeden napęd nie posiada lasera i to najprawdopodobniej był ten bo każdy inny widzi płyty dvd
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro konsola jasper to był tam liteon.
     
  13. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ten napęd mam akurat dobry i odczytuje płyty dvd zamiast gier
     
  14. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28088
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wyciągnij klucz z niego i wgraj do innego litka.
    Klucz siedzi w elektronice (chip) więc laser Ci nie potrzebny.
     
  15. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale ten bez lasera to znowu jest benq a wszystkie inne sa sprawne tyle ze nie odczytuja tych gier wiec nie mam pojecia jaki ten napęd tam był od początku ,po za tym żeby wydobyć ten klucz z napędu nie potrzebuje jakiegoś sprzętu?
     
  16. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Potrzebujesz probe aby odczytać klucz z liteonów.
     
  17. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    615
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    lub podmień całą płytkę pcb z tym właściwym w której jest prawidłowy klucz napędu lutując te 6 kabelków 2x żołty, 2x biały,czerowny,czarny w tej samej kolejności
    , nie musisz wtedy wykręcać i ruszać lasera w napędzie w którym masz sprawny, prościej niż wyciągać klucz z jednego napedu i wgrywać do innego programatorem itd , opisuję sytuację gdy masz dwa napędy liteon 16d2s wersja FW nie ma tutaj akurat przy zamianie znaczenia , mogą być różne np fw 74850c , 93450c itd i tylko kabelki polutować ,jeśli miałbyć liteon i inny napęd np benq to musisz wyciągać klucz i wgrywać taka metodą , w ostateczności gdy nie masz poprawnego klucza w napędzie albo został skasowany ,uległ awarii poprzez np odwrotne podpiecie wtyczki zasilającej do napędu wtedy tylko na RGH odzyskasz klucz

    tak samo robisz zamianę pcb jeśli masz 2 x napęd benq , 2 xhitachi itp
    w jasper najczęściej występował liteon fw 83xxx a w póżniejszych wersjach wg daty produkcji liteon z fw 93450c
     
  18. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuje z tym lutowaniem chociaż stawiał bym na ten napęd benq od nowości w konsoli
     
  19. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    posiadam 2 napędy benq w tym 1 uszkodzony, którego nie jestem w stanie sprawczić, te 2 lite on są sprawne i żaden nie widzi klucza tagże wylkuczam lite on jako napęd w konsoli ,czy te lutowanie ma sens w tych napędach?
     
  20. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tzn. co dokładnie jest uszkodzone w jednym tym benq ? jeżeli elektronika jest sprawna to przełóż ją do tego drugiego benq i sprawdź czy zadziała.
    Osobiście nie wydaje mi się żeby w tym jasperze siedział benq.
     
  21. krachol1948

    krachol1948 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdziłem napęd benq nadal to samo z drugiej strony do końca nie jestem pewny czy to jasper jednak po wtyczce i zasilaczu wychodzi na to ze tak,konsola jest w wersji elite z 120gb
     
Wczytywanie...

Poleć forum