1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak klucza

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Kondziu360, Listopad 18, 2010.

  1. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam...
    2 lata temu przerobiłem konsolę w jednym z pobliskich serwisów. Firma na rynku jest od lat, cieszy się dużą renomą itd...
    Przestali przerabiać konsolę w zeszłym roku, podczas akcji ''Nie przerabiam, nie kradnę''.
    Napisałem do nich prośbę o podanie mi mojego klucza - dostałem odpowiedź iż nie mają już kontaktu z osobą która posiadała te dane...
    Nie znam się zbytnio na sprawach hardwaru, ale z tego co wiem, bez tego klucza nie będe mógł wgrać LT+...
    Czy coś da się zrobić? Klucza z konsoli z tego co wiem, wyciągnąć się nie da prawda?
    Nie chce rozwlekać tematu, powiedzcie mi tylko czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji... Jeśli nie - proszę o przeniesienie tematu do kosza...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli masz LT 1.1 to konieczne będzie cięcie ścieżek :)

    @Down no w sumie dwa lata temu nie było LT :p
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak przerabiales 2 lata temu to odczytasz klucz bez problemu. chyba ze w miedzy czasie wgrywales LT
     
  5. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam 1.4, rozumiem że klucz na tym iXtreme można odczytać bez problemu? Poprawiliście mi humor :)
     
  6. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A czy da sie teraz tak na sucho sprawdzić czy klucz jest prawidłowy ?
     
  7. kaczus

    kaczus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    Podpinam się pod temat, aczkolwiek mój problem to:

    Napęd 74850C
    Przeróbka ok. iXtreme ~1.51 (?). Podłączyłem kloca pod PC (zasilanie - X; sata - PC), uruchomiłem JungleFlasher, wybrałem zakładkę DVDKey32 po czym wcisnąłem Dummy from iXtreme - aplikacja poprosiła mnie o podanie kolejno 5 różnych plików, po czym je zapisywała. Wybrałem Dummy.bin oraz LT 1.1 pod w/w napęd, zatwierdziłem (Spoof (...)) po czym w obu okienkach DVD Key @ program ukazał mi identyczne numery (nie był to ciąg, lecz mieszane - sądzę, iż dobrze sczytał klucz? - wygenerował mi plik cfw.bin - za'boot'owałem pen'a z DosFlash'em - dokonałem kolejno czyszczenia OS. napędu i nadpisania cfw.bin - wszystkie 4 banki..OK, lecz po złożeniu konsoli i podłączeniu - wszystko działa ok, ale napęd w ogóle nie widzi nośników (aktualizacja OS. konsoli wykonana, jedyne funkcje to: Otwórz/Zamknij napęd.)

    Co polecacie? Domyślam się, że to wina flash'a, wykonać go jeszcze raz, lecz opierając się na wcześniej zapisanych plikach Dummy.bin etc. ? W przeciwnym wypadku ciąć ścieżki i raz jeszcze je zapisać? (Co zrobić by uniknąć dodatkowych ingerencji w elektryce, a usterkę zlikwidować i jak upewnić się względem autentyczności KEY'a?)

    Z góry dzięki bardzo za pomoc!
     
  8. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Panowie, zapytam jeszcze. Czy to nie jest tak że odczyt klucza możliwy jest tylko przy starej wersji dasha? Wnioskuję tak po aukcjach z allegro i małej lekturze forum...
     
  9. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    klucz da się odczytać z każdego napędu który działa! spalony napęd to tylko pozostaje wyciągnąć klucz z płyty głównej
     
  10. dzogo

    dzogo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli mam ixtreme 1,6 w napędzie liteon z płytą jasper w konsoli to da radę wyciągnąć klucz bez cięcia ścieżek ?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    up - da się bez ciecia z 1.6

    @kaczus
    załóż swój własny temat bo się bajzel robi
     
Wczytywanie...

Poleć forum