1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak mozliwości podniesienia Dash boarda

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kyjonus, Luty 15, 2014.

  1. Kyjonus

    Kyjonus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oberschlesien
    Witam

    Konsolę kupiłem w 2009 dzieciakom, już była przerobiona na ixtreme 1.5 do dnia wczorajszego im wystarczało, dziś już nie. Postanowiłem najpierw upnąć dascha.
    Obecny D: 2.0.12611.0
    Próby upgradu
    16547
    16203
    16202 LT+3.0
    Nie udało się a wynikiem są następujące kody błędów
    3143-3F3A-1600-2203-C000-0001 lub
    3143-40A3-1600-2203-C000-0001

    Mam kilka pytań:
    - dlaczego nie potrafię upnąć dasha
    - w jakiej kolejnośći zrobić flash (przed czy po upie dasha)
    - jaki dash wybrać
    - jaki firm LT 3
    - czy RGH - przyznam o tym dopiero przed chwilką się dowiedziałem (raczej nie będę próbował ale jak ktoś odeśle do fajnego tutka chę tnie poczytam)


    Sprawdzałem to 3 lata temu chyba po pijaku :) Napęd sprawdziłem po kabelkach to litek
    Rozebrałem X-a i jest to Samsung TS-H943 ms28

    P.S.
    Proszę nie odpisywać o wyszukiwarkach leniach i tego typu sprawach (spędziłem dziś prawie 6 godzin przed wyszukiwarkami i mam więcej pytań niż zaczynałem szukać)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    - Jak go wgrywasz ? Spróbuj zrobić update poprzez pendrive
    Nowa aktualizacja konsoli Xbox | Jak uzyskać aktualizację konsoli Xbox 360 - Xbox.com

    - Update dasha > Wgranie LT3.0

    - Dash najnowszy

    - Tak, LT3.0

    - RGH, daje więcej możliwości, możesz odpalać gry z dysku, odpalać gry z regionu NTSC, wiele więcej, poczytaj sobie :) Jak dla dzieciaczków to nawet lepiej bo płyt nie porysują, a Ty nie będziesz musiał się denerwować przy nagrywaniu, RGH ma tylko jeden minus (zależy jak dla kogo) bo nie można grać na XboxLive, jeśli nie grasz to możesz zastanowić się na zrobieniem RGH :)
     
  4. Kyjonus

    Kyjonus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oberschlesien
    Robi

    Próbowałem z USB i sie nie daje. Odłączyłem nawet twardy dysk oraz wyjąłem płytę z napędu i nic

    Teraz pędka na innego wymieniłem i dalej to samo na pasku postępu 1 cm od końca i za 5 min błąd

    Jeszcze próbowałem na różnych gniazdach to samo
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj fw zgodny z napisem na obudowie napedu. Jesli nie podniesie się trzeba bedzie rgh

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. Kyjonus

    Kyjonus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oberschlesien
    Ale już przynajmniej raz podnosiłem jak kinecta kupiłem i było ok

    Konsola ciągle działa
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Your drive firmware don't match the expected version...
    To fix your error you need to use systemupdate version: 2.0.16547.0


    Your drive firmware don't match the expected version...
    To fix your error you need to use systemupdate version: 2.0.16186.0
     
  8. Kyjonus

    Kyjonus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oberschlesien
    Jeszcze wczoraj pomyślałem że wer. którą próbuję zapodać jest za wysoka i próbowałem z SystemUpdate_14699 też to samo.

    Godzina 16:00 po kolejnym DB i identycznym skutkiem rozbebeszyłem dziada.

    Mam napęd Samsunga Model TS-H943 ms 28 - jeśli trzeba więcej danych piszcie

    Co radzicie ?

    Ja myślę:
    - pyknąć o ile taki jest oryginalny firm do tego napędu - podeślijcie jak macie lub linka
    - upnąć Dasha do najwyższej wersji - chyba że dla tego napędu nie należy ?
    - załadować lt 3
     
Wczytywanie...

Poleć forum