1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak możliwości uruchomienia nieoryginalnych gier

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez Pascal, Maj 30, 2016.

  1. Pascal

    Pascal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Witam,

    dawno mnie tu nie było na forum, a to dlatego, że praktycznie nie miałem czasu grać na konsoli. Pozwólcie, że opiszę sytuację w jakiej się obecnie znajduję.

    Ze dwa lata temu mój brat "pożyczył" sobie moją (przerobioną) konsolę aby pograć wraz z kolegami. Długo prosiłem go żeby ją zwrócił. Kiedy wreszcie dostałem ją z powrotem, okazało się, że poinstalował tam mnóstwo jakichś demówek itd. Nie mam pojęcia skąd je wziął, ale obawiam się, że z Xbox Live. Jeśli podłączył konsolę do Internetu to prawdopodobnie załapałem jakąś aktualizację dashboardu i teraz kiedy wkładam jakąś ze starszych nieoryginalnych gier, nie mogę w nie zagrać. Pojawia się napis "Odtwórz płytę DVD" czy coś takiego, a po odpaleniu uruchamia się odtwarzacz filmów z logiem XBOX 360. Dodam, że zawsze po włożeniu płyty z grą pojawiało się jakieś tło, czy grafika z nią związane, teraz tego nie ma.

    Jak wspomniałem, brat nie znał niebezpieczeństw podłączenia konsoli do Internetu, więc musiał zainstalować jakąś aktualizację. Nie chcę grać w nowe gry. Chcę pograć w gry, które już miałem (najnowsza jaką posiadam to chyba Mortal Kombat z 2011 albo Red Dead Redemption).

    Na konsolce posiadałem staruteńki iXtreme 1.51 (zawsze przerabiałem gry na Wave3). I widzę, że mnóstwo się w tematach przeróbek pozmieniało przez te lata. Zacząłem czytać forum i szukać rozwiązań. Ludzie każą wyciągać z obrazów płyt jakieś MEDIA_ID czy coś. Tylko, że gry były nagrywane lata temu, nie posiadam już ich obrazów...

    Proszę, poratujcie, jakie mam możliwości? Można jakoś cofnąć aktualizację dashboardu do starszej wersji? Jeśli nie, to czy ponowna przeróbka coś pomoże? Jakie są opcje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Daj komuś niech zrobi Ci LT+3.0 i na nowo ponagrywaj sobie jedyne rozwiązanie.
     
  4. Pascal

    Pascal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    A jakieś mniej radykalne rozwiązanie? Tzn. takie, które nie wymagałoby nagrywania gier od nowa?
     
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To co masz nagrane powinno działać po aktualizacji.
     
  6. Pascal

    Pascal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Mówisz o aktualizacji dashboardu, czy aktualizacji przeróbki?

    Oryginalne gry śmigają. Jeśli chodzi o nieoryginalne, to posiadam takie tytuły:
    Assassin's Creed
    Assassin's Creed II
    Dante's Inferno
    Dragon Ball Z: Burst Limit
    Dragon Ball Z: Raging Blast
    Mortal Kombat
    [PROTOTYPE]
    Red Dead Redemption
    Resident Evil 5
    Tekken 6

    WAŻNE: gry są przerobione pod wave3, kiedyś miało to chyba znaczenie, jeśli nowszą grę przerabiało się tak, aby działało pod starszym flashem!


    To chyba wszystko. Jak wspominałem, niekoniecznie potrzebuję nowe gry, a jeśli będę grać w coś nowszego od tych, które wymieniłem, to na pewno kupię, nie mam już opcji nagrywania...
     
    Ostatnia edycja: Maj 30, 2016
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrób przeróbke wszystkie nagrane gry będą działać

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Pascal

    Pascal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    I nie ma znaczenia, że gry były przerabiane pod Wave3 (przypominam: przeróbka iXtreme 1.51)?

    Którą przeróbkę mam zrobić? LT3.0? Bo czytam o jakichś RGH, JTAGach ale tyle czasu byłem poza obiegiem, że zupełnie nie wiem co to znaczy, a tematów jest mnogość.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lt 3.0

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  10. maniekmaniu

    maniekmaniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    181
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak przerobisz na LT3 to gry będą działać. Nie ważne, że były przerabiane pod inny wave. Chyba, że zamierzasz łączyć się z Live to po przeróbce wave dostaniesz bana. Wniosek taki: przerabiasz na LT3 ale nie będziesz łączył się z live płyty zostawiasz w spokoju i będą działać.
    Jak z Live chcesz się łączyć to wszystkie płyty kopiujesz i przelatujesz przez abgx i wypalasz od nowa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum