1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu, brak RRODA.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez aroaro20022, Marzec 3, 2010.

  1. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Witam. Mam Xboxa 360 Premium 20 gb z 2006 roku. 2 dni temu zaczęło się dziać coś dziwnego z nim. Podczas gry w Fable 2 zaczęły latać czerwone pasy. Powedziałem siostrze, żeby wyłączyła grę. Weszła do menu a tam zamiast zielonego menu - coś jakby jasno niebieski/morski do połowy i ogólnie kolory się zmieniały. Wyłączyłem Xboxa. Około 19 włączyłem jeszcze raz Xa i wszystko było ok, jednak nei miałem czasu, żeby sprawdzić coś więcej i wyłączyłem go. Wczoraj siostra chciała pograć, jednak znowu kolory się traciły, więc wyłączyła Xboxa. Jednak potem jak mi o tym powiedziałą spróbowałem włączyć Xboxa i ... nie ma obrazu. Dźwięk jest nie ma obrazu. Sprawdzałem na telewizorze LCD, CRT i monitorze kablem BigBen. Próbowałem odczytać kod sposobem trzymania przycisku SYNC i naciskania EJECt, jednak po pierwszym nacisnieciu Eject migały 4 diody, potem znowu 4 a potem już w ogóle żadna. O co tu chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sobota

    Sobota Guest

    może z karta graficzną coś się stało?
     
  4. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    W serwisie naprawa braku obrazu wynosi 99 złotych
     
  5. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Miałem ten sam problem i potem mi doszedł do tego RROD i teraz konsola robi za stolik do kawy :D
     
  6. Craciuss

    Craciuss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik GKS
    Sprawdz konsolke na innym kablu do telewizora.
    Być może luty są zimne.
     
  7. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Ja raczej nie zamierzam tego robić, bo nie umiem, ale gdybym wysłał konsolę do serwisu to jaką mam gwarancję, że nie padnie to samo lub coś innego po miesiącu czy dwóch?
     
  8. kolo333

    kolo333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie masz zadnej gwarancji. Na forach byly serwisy ktore rzekomo dawaly 3 miesiace gwarancji, a jak sie potem okazalo nie chcialy przyjmowac z powrotem konsol. Nie mowiac juz o "profesjonalnych naprawach" typu dokrecenie radiatorow na sruby. Reflow od biedy moze pomoc, ale bedziesz musial zadbac o wentylator na radiatorze od GPU, bo polaczenie miedzy lutami znowu moze sie zerwac.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nigdy nie masz gwarancji ze cos znowu nie padnie.
     
  10. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Nie chodziło mi o gwarancję typu że jak się zepsuje to odsyłam tylko o potwierdzenie, że po naprawie tego nie zepsuje się to jeszcze raz.
     
  11. kolo333

    kolo333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zalezy od naprawy. Jezeli ktos fachowo wykona reballing na cynie olowiowej to o GPU nie musisz sie bac. Pozostaja jeszcze kosci pamieci, uklad ANA i HANA (ANA jest bodajze na TSOP). O bledach CPU sie rzadko slyszy. Przynajmniej ja sie nie spotkalem z sytuacja, zeby ktos musial stawiac nowe kule na CPU. Zadbasz o chlodzenie i nie powinno byc problemow.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To nikt Ci tego nie powie, lecz zepsuje się:p
     
  13. dawideczek65

    dawideczek65 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiesz ja miałem podobny problem też nie miałem obrazu wystraszyłem się ale okazało się że kabel component ni był dociśnięty.
     
  14. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    -.- Takie coś to sam potrafię rozpoznać, testowałem Xa na kilku telewizorach i monitorze i kilku kablach.
    Myślę, że wolę raczej sprzedać Xboxa i kupić nowego niż się z nim bawić, dzięki za pomoc wszystkim.
     
  15. luki1234

    luki1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ja mam problem taki nie robie nowego tematu zeby nie zasmiecac forum otoz mam taki problem xklocek nie wykrywa mi karty pamieci gralem po popłudniu wszystko ok a pod wieczor pszyszedłem i juz nie wykrywał karty prosze o pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum