1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu. Dźwięk jest.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PaNxRybA, Listopad 11, 2010.

  1. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Witam,
    mam problem ze swoją konsolą. Na początku podczas grania kolory robiły się niebieskie, czerwony robił się taki rażący w oczy.
    Później znikł w ogóle obraz. Dźwięk jest. Pomyślałem, że to wina kabla więc kupiłem nowy. Podłączyłem go i dalej ten sam problem.
    Obrazu nie ma, a dźwięk jest. Wie ktoś co może być nie tak? Jak to naprawić? Poszukuję odpowiedzi na pytanie co i jak.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaki odbiornik masz? (tv, monitor, podaj model) Jakiego kabla używasz?
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ja obstawiam padniety GPU, ale na odleglosc to ciezko okreslic.
     
  5. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Kabel to component.
    Telewizor to LG 37LH300
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zgłaszaj na infolinię i wysyłaj do naprawy gwarancyjnej - to nie kabel
     
  7. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Chodzi o to, że nie mam już gwarancji.
    Chcę po prostu spróbować go naprawić. Może mi się uda. A jak nie to też duża strata nie będzie. Ponieważ niedługo kupię drugiego.
    A może akurat tego da się naprawić, żeby pochodził jeszcze te 2 tygodnie.
    :D
     
  8. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to gpu, to wymiana płyty głównej.
     
  9. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Mam jeszcze jedno pytanie.
    Jeśli kupię płytę główną i nie będzie do niej klucza to czy mój napęd będzie działał w niej??
    I jak to zrobić poprosił bym.
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, wtedy juz zaden naped nie zadziala. Teoretycznie mozna szczytac klucz z plyty glownej, ale to tez ma swoje jakies ograniczenia.
     
  11. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Po co?? nie lepiej wymienić GPU?
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    na roda jest 3 lata gwarancji ,ale jak jej nie masz
    to albo rebaling gpu około 120,-
    albo sprzedac całego xboxa na cześci
    i kupić nowego....
     
  13. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    miałem trzy konsole z objawem braku obrazu i w trzech był padnięty GPU. Wymiana GPU bez HDMI 180 zł z HDMI troszkę drożej. Oczywiście masz później gwarancje na nowy GPU i wykonaną usługę jeżeli robisz to w dobrym serwisie a nie u kogoś w "domu" :) Na początku trzeba zrobić reballing bo po tym może konsola wstać:)
     
  14. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    A mogę się dowiedzieć jak odczytać klucz z płyty głównej?
     
  15. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Jeśli masz dashboard nie większy niż 7371 to musisz zrobić JTAGa i wtedy zczytasz klucz z płyty głównej. Jak masz nowszy dashboard to z płyty klucza nie odczytasz
     
  16. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale jak kupisz plyte glowna to na 99% dzadza Ci klucz.
     
  17. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Ok. Dzięki wszystkim za pomoc.
     
  18. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    A posiada ktoś płytę główną, używaną i działającą bez HDMI?

    Na sprzedaż oczywiście.
     
  19. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
  20. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
  21. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
    Ref.
     
Wczytywanie...

Poleć forum